Томислав Кресовић: Председник Србије да „отвори карте“ за Kосово и Метохију?

Поделите:

Kосово и Метохија нису улог за „покераше“
Председник Србије у најскорије време треба да отвори „карте“ својих размишљана и предлога решења за Kосово и Метохију која би морала да буду анализирана у влади и парламенту и предочеана грађанима пре него што се покрене референдум.Председдник Србије каже „ Предложићу народу оно што мислим да је најпаметније и најбоље, после стотина и стотина ноћи, размишљања и сагледаваја свега, и пре свега погледа у будућност и онога како Србија треба да изгледа у будућности, а чувајући интерес Србије и нашег народа на KиМ”.Лична мишљена председника Србије морају да се дефинишу као владин предлог и стављена прво на разматрање кроз парламент пре него што буду део народног изјашњавања.
Избећи по сваку цену сукоб власти и СПЦ око Kосова!
.Председник Србије напомиње да опозиција нема предлог решења за KиМ, али “једино што знају је да су против свега“.Дух одговорне политике је да власт уважи интересе и опозиције кроз парламент и ширу јавност и да се не конфронтира са СПЦ јер је то суноват и за Србију и Србе на Kосову и Метохији.Kосово и Метохија не брани се само страним инвестицијама него пре свега саборним ставом нације шта се добија шта губи,шта се даје , а шта се несме без обзира на тежину и цену,посебно у условима слабости у ЕУ ,сукоба САД са ЕУ и Русијом и озбљним намерама ширења „Велике Албаније“ на Балкану.
Решења за Kосово без наметања и уцена!?
Председник државе по Уставу и законима свој став који неможе бити изнад и изван Владе и парламента мора заснивати на оним решењима која или пружају задовољене националних и државних интереса или се одлажу до „бољих дана“.Председник Србије јавности и опозицији мора да избије сумњу да се не ради и „наметању решења“ и прихватању притисака као модела политике.Председник Србије напомније да је опозиција већ рекла да је реч о издају и велеиздаји, иако, каже, не знају ни о чему се прича, о чему је реч ни шта ће да буде. “Не смеју да кажу ништа, већ само ”Вучић је спремио издају””, рекао је.Нација мора да отклони сваку сумњу да државни врх не ради под уценама већ по Уставу и законима и националној савести.Председник Србије за опозицију каже „ А, онда ће, каже, да изађу са памфлетом – “зашто референдум, не може референдум, јер неће бити демократски”.Опозиција иако је слаба и разједињнена немсе од власти да се третира са понижењем и ароганцијом , а да се према администрацији ЕУ понаша са дозом „снисходљвости“. .Референдум је демократско средство за државну одлуку,али власти су дужне да јасно и брз рукавица саопште могуће опције које су већ на столу и које су „зацемантиране“.Будућа припрема референдума након институционално одговорне политике део је и власти и опозиције и националних институција.
Председник Србије „ од добро јутро до лаку ноћ”“!
Председник Србије говори о утицају опозиционих медија који су против његове политике.Председник Србије каже “Мало је Шолакових и Ðиласових медија, мало нам је од Данаса, Времена, НИН-а, Недељника, Н1 као броја један највећег кабловског оператера у Србији… Све емисије на Првој и Б92 су директно против нас. Шта још хоћете, хоћете да кажете да имате проблем у једној телевизији”Председник Србије је сваки дана својим активностима на свим ТВ каналима и медијима скоро 300 дана у години више или мање.Реално ако би били објективни Председник Србије је дневно више у медијиским извештајима него сви председници Србије од 1990 године више од Милошевића,Милутиновица Тадића или Николића, и нема јутра или већери који не почиње или се не завршава са радним и другим активностима
Медији под влашћу власти, тајкуна и ЦИА!?
Председника Србије .Председник Србије каже “Kада сте ме последњи пут видели у студију РТС? Ја не памтим, а председник сам… Хоћу да вам каже како иду та претеривања… Или би ваљда требало да се не извештава о активностима председника, премијера, да немамо државу…”,Председник Србије је активан, чак активнији него читава влада Србије и све институције заједно, и зато је присутан од „јутра до вечери“ у медијима .Истовремено да будемо прецизни кабловску мрежу СББ и неке медије држи под контрлом бивши сеф ЦИА Дејвид Петреус који је на почетку своје бизнис и шпијунске мисије у Србији био у блиском сусрету-посети са тадашњим председником владе,а садашњим председником Србије који му је пожелео успех у инвестирању у медијски сектор у Србији. Дакле ЦИА преко својих људи држи неке медије и кабловске оператере кроз тз приватне стране фирме које су добро дошле у Сбију.Ту је и Сорос и његов бизнис који одговрара Председнику Србије али не рецимо и властима у Мађарској чланици ЕУ и НАТО,а да не говоримо у Руској федерацији.
Томислав Kресовић

Поделите:

6 Коментари

 1. je mutna rabota.O “nezavisnosti” KiM mogu da se izjasne samo gradjani KiM, a ne “ostatka” Srbije, ali nas ustav, kao ni spanski, ne daje takvo pravo pokrajinama.Promena ustava ne moze da se sastoji u “nestanku” dela teritorije u novom ustavu.Ispada da mozemo da se izjasnimo samo o amputaciji dela teritorije, ali ni to nije sadrzano u ustavu.”Misljenje” predsednika ne moze da se kosi sa ustavom.Predsednik kaze da ga opozicija optuzuje za izdaju, a da ni ne zna o cemu se prica!!!Ovo i jeste problem.KiM nije pitanje politickog i ekonomskog programa stranaka na vlasti, vec drzavno pitanje i opozicija je trebalo da bude upoznata sa time o cemu se prica ili da, cak, bude deo pregovora (koje nije trebalo ni zapocinjati, ali je Kostunica na njih pristao, uprkos tome sto je bilo jasno kako ce se zavrsiti (“KiM je jedinstven slucaj i ne moze se porediti sa R.Srpskom”, “necemo novu R.Srpsku”), cime je dao legitimite “kosovarskim” separatistima, a sve zbog pregovora o ulasku u EU, sto i jeste izvor svih problema)

 2. Ако су власт и опозиција без власти у потпуној супротности макар кад хе реч о решењу питања Косова и Метохије, сироти српски народ (обмањивана у историји много пута) нема шта да добије референдумом или на референдуму. Тада референдум или нема сврхе или може да буде за будућност српске нације трагичан. У великој подељености у решењима по власти и опозицији, такав референдум неће нико у свету ни уважавати довољно. Не смеју да буду неодговорни ни власт ни опозиција.

 3. AV ima ozbiljnih mentalnih problema. On vodi Srbiju u EU koja se raspada. On daje Albancima sve a ne dobija nista. On ugoscava Sorosevog sina kada ga Orban izgoni, a Putin i Tramp preziru. I subvencionira strance da budu robovlasnici u Srbiji.

 4. Tomo, ti voles da pises, proguglaj BILO koji clanak u “Novostim” koji izvestava o Vucicu i pogledaaj komentara – obicno tu bude 5-6 pocetnih komentara!!! To su komentari kao saopstenja za javnost. Evo recio ovaj tekst gde Selakovic hvali kako onaj sonjo bankarski sluzbenik koji glumi drzavnika prima Vucica. Vidi se iz aviona da su komentari pisani od ljudi zaduzeni za to.
  Zoran 17. jul 2018. 10:45 #5260986

  Nasem predsedniku je zaista ukazana velika cast u Francuskoj.
  Ocenite Preporučujem 39 Ne preporučujem 442
  Odgovorite na komentar
  Dijana 17. jul 2018. 10:43 #5260980

  Pokazatelj koliko je Vucic cenjen u Svetu.
  Ocenite Preporučujem 119 Ne preporučujem 329
  Odgovorite na komentar
  sale 17. jul 2018. 09:41 #5260824

  Nikoga, samo naseg preedsednika!
  Ocenite Preporučujem 510 Ne preporučujem 659
  Odgovorite na komentar
  Gojko K 17. jul 2018. 09:40 #5260819

  Danas su Francuzi puno informisaniji o statusu Kosova nego ranijih godina i zato očekujem realniju podršku po pitanju konačnog statusa.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here