Томислав Кресовић: Премијерка Ана Брнабић се “ограђује“ од Русије

Поделите:

Kога заступа Ана Брнабић?

Грађани Србије верују Вучићу, па онда не верују никоме, показало је најновије истраживање агенције ИПСОС Адриа, које је још показало да владајућа СНС има рекордну подршку од 53 одсто, те да је њен лидер, Вучић у најдужем периоду на власти са највишом подршком грађана. На основу ове агенције после Александра Вучића значајније поверење има лидер СПС Ивица Дачић са 27 позитивни оцена, а следи премијерка Ана Брнабић. Ако се ова анализа утицаја може прихваити као реалност онда долазимо до значајних питања карактера владе и власти у Србији где владу води Ана Брнабић која нема полтичку партију, бираче и јавни углед, али преко Александра Вучића као лидера СНС и Председника Србије и Ивице Дачића као лидера СПС и првог заменика премијераи и министра спољих послова има делегирани ауторитет. Kључно је питање кога заступа ипак Ана Брнабић?. Менторе споља или менторе у Србији и на који начин. Избор Ане Брнабић за председника владе Србије може да се третира и као Вучићева полтичка игра, игра Запада према Србији, а против Русије или нека врста уцене коју ЕУ има према Србији.

Опречна или „догворена” мишљења премијерке и председника Србије?

Председник Србије о ЕУ за агенцију “Спутњик” каже “Србија жели у ЕУ као што нећемо да уводимо санкције Русији и да им забадамо нож у леЂа”. Мој син Данило ми каже ајде ти и твоја ЕУ”. Ја му кажем да сачека 15 година па ће разумети ову политику као што разуме и однос према Русији. Улазак у ЕУ више не зависи само од нас. Председник Србије од ЕУ тражи датум могућег пријема у ЕУ, иако и сам зна да је то за сада „немогућа мисија”. Оно што забрињива је опречан став премијерке Ане Брнабић која каже „Уколико Србија буде приморана да бира између ближих веза са Русијом и чланства у Европској унији, одлучиће се за ово друго”. Ово говори премијерка Брнабић америчкој новинској агенцији „Блумберг”. Као свој лични став, став владе или има подршку за тај став Председника Србије Александра Вучића. Са друге стране Председника Србије за руску агенцију „Спутњик” прича једно око односа са Руском федерацијом, а премијерка друго за америчку агенцију ”Блумгерг”. Шта је суштински државни став који је битан за односе Србије са Руском федерацијом? премијерка Брнабић каже „ЕУ је тамо где ми идемо – то је јасно” и додаје „Ми имамо емотивне везе са Русијом због традиције, културе и вере” говорећи да велики број људи у потпуности доживљава Русију као нашег великог брата, нашег заштитника. Ако је тако зашто премијерка Ана Брнабић говори без става владе или одлуке грађана на референдуму?. Зашто премијерка Србије прејудицира став грађана око ЕУ и односа са Русијом, иако и сама зна да је пут Србије ка ЕУ неизвестан у наредних десетак година. Ово само говори да је премијерка Србије ипак „на задатку” САД и ЕУ у Србији и да је она „политичко решење” из „велике нужде” САД и ЕУ. Премијерка се много „заиграла” и делује „сигурно” у себе и каже да никада није имала разлога да сумња да ће имати Вучићеву пуну подршку за тешка питања, али и одрешене руке да ради шта мисли да је најбоље. На питање да ли ће моћи да доноси одлуке без његовог надзора, она је рекла “била бих изненађена када не бих”. Овај став премијерке Ане Брнабић око „жртвовања” односа са Русијом за дуги и неизвестан пут ка ЕУ није ипак без одобрења или пуштања „пробног” балона председника Србије Александра Вучића. Ако није тако онда је Ана Брнабић већ првих дана своје власти почела да „окреће леђа„ влади коју води и (или) Александру Вућићу као председнку Србије. Или је реч о „великој игри” која може скупо да кошта Србију.

Томислав Kресовић

 

ВИДОВДАН

Поделите:

3 Коментари

  1. Nije Vas bilo dugo g. Kresovicu. Sa nestrpljenjem smo cekali Vase stavove o aktuelnim desavanjima. Ne znamo sta da mislimo dok nam ne pojanite.

    Mene licno brine Ruzic. Covek daje veoma oprecne stavove. Jako je temperamenan, apetit mu oslabio. Napisite nesto o njegovom delovanju kako bi ga dokucili…

    A i Kurir je izaso sa 50-tak udarnih vesti za koje je neophodno bjasnjenje. Kakava nam je buducnost?

  2. Под хитно да се та ретардуша смени али под хитно!!! Она је највећа срамота у историји Србије, без РУСИЈЕ СРБИЈА НЕ ПОСТОЈИ, раскомадаће је у парампарчад, какав Запад, каква ЕУ, само срљају, играју се са државом што каже др Шешељ.

  3. Текст обилује духом донетим са избеглицама са разних страна. ЗАШТО такви МОРАЈУ да имају ГОСПОДАРА? Да ли познају појам “слободан човек” који би олакшао размишљање и умањио рпедрасуде? Потреба неких Срба за господарима и довела је до овога – Срби се кољу међусобно, за туђ рачун, “крсте” се пред ТУЂИМ великим црквама, и певају туђе песме ‘од Словеније до Чока републике. Титини подрепаши, образовани на брзим, вечерњим курсевима, само су зацементирали српско конвертитство на католике, муслимане, комунисте и анархисте.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here