Томислав Кресовић: Ројтерс држи “моралне” лекције Србији?

Поделите:

Британци и национална част?

Британци и САД као и Немци држе предавања и моралне „тираде” о ратним и другим злочинима и одређују ко и како у Србији треба да буде третиран. Заборавља се бтитанска улога на Блиском и Средњме Истоку од акција у Авганистану, Сирији, Ираку, Либији и њеној улози у распаду бивше Југославије. Британска агенција “Ројтерс” објавила је текст о ангажовању генерала Владимира Лазаревића за предавача на Војној академији, подсетила да је реч о осуђенику за ратне злочине и навела да је у Србији “постало симбол части оно што се у већини земаља сматра минусом”. Док се у већини земаља пресуда за ратне злочине сматра минусом у Србији је то постало симбол части – пише британска агенција. Генерал Лазаревић је слободан човек који је одслужио своју казну. Његова казна је била што је бранио интегритет Србије и штитио српски народ од „ОВK“ и НАТО. Сада се генералу Лазаревићу одузимају грађанска и људска права од стране Запада и по њима генерал Лазаревић би требао да буде „срамота“ и стид Србије и да буде изолован и да буде парија .Велика Британија, САД и друге се нису запитале за положај генерала Норца, Анте Готовине и других из Хрватске који су лично наређивали убијање Срба, нити имају исти аршин за Насера Орића у БИХ или Харадинаја и Тачија на Kосову. Сви они су угледни у својм срединама и имају позиције али и полтичку моћ. Притисак на Србију да изопшти генерала Владимира Лазаревића је наставак „хладног рата“ односно војне акције НАТО према Србији из 1999 године, другим средствима тз „меке моћи“ односно убеђивања, дипломатије и медијског притиска.

Ројтерс „машинерија” ратова и пропаганде?

Ројтерс подсећа да је Лазаревић, некадашњи командант Приштинског корпуса, осуђен пред Хашким Трибуналом 2009. године због “присилне депортације више од 700.000 етничких Албанаца” током сукоба на Kосову 1989-99. године.Јасно је да није било депротације 700 000 Албанаца и да је резултат НАТо агресије био исељавање 150 000 Срба са Kосова и Метохије али и озрачење Kосова и дела Србије „осиромашеним уранијумом“: Запад и Велика Британија су за своје интересе у Србији инсталирали низ НВО које треба да сатанизују појединце, али и државу Србију, да се ретеушира национална историја и изврши тз „денацификација“ српског друштва.У тој операцији западу пре свега САД и Великој Британији које су биле лидери НАТО агресије „Милосрдни анђео“ стоји и Наташа Kандић. Она каже за њену омиљену агенцију Ројтерс „Порука је веома опасна, то је играње ватром. Ово чак није ни историјски ревизионизам, ово је увођење злочина као препорученог чина. То је крај сваке визије европских интеграција, добрих суседских односа, регионалне сарадње – ништа од тога нема смисла после овога. Новија политичка историја Европе памти улогу САД и Велике Британије као и Ватикана која је након другог светског рата помогла, заштитила и за себе искористила пребег десетине хиљада нациста из III Рајха који су помогли у креирању „Хладног рата” у свету.

Британска агенција напомиње да је Никола Шаиновић, некада блиски савезник Слободана Милошевића, постављен на функцију у Социјалистичкој партији Србије недељу дана по ослобађању 2015, а за Веселина Шљиванчанина да је редован гост на догађајима владајуће Српске напредне странке. Овде медији из Велике Британије се мешају у унутрашње ствари Србије, али то више и није важно јер је Велика Британија сама окренула леђа ЕУ преко свог рефередума “Брегзита”. Велика Британија и даље има своје интересе на Балкану и ради “прљаве послове” за САД као и током читавог бурног 20 века. Од Британаца Србија и Срби не могу да очекују боље нити од њихових “миљеника” у Србији попут Наташе Kандић која је ушла у историју националне (без) части!

Томислав Kресовић

ВИДОВДАН

Поделите:

2 Коментари

 1. Tomo,da skratimo,sta si hteo da kazes,ko je Rojters,ko Lazarevic a ko smo mi?
  Pa,Rojters je lazljivi okupator,Lazarevic je heroj,i stradao je jer je branio Srbiju,a mi smo pizde,i tek ce mo stradati,jer ne branimo Srbiju.Slusamo okupatora,jer mislimo da nam zeli dobro?
  Gde to ima,nigde,ali,Srbi veruju da ce nam okupator ppomoci.
  Zato NATO nazivamo prijateljem,kao sto je Nedic zvao Nemce.
  Nedicu je smetala CRVENA SRBIJA (komunisti),danasnjim Nedicima smeta ZUTA SRBIJA (kao,jer su svi fenomenalno situirani,ali to je predstava za srpsku pucinu,po taktu i Rojtersa).
  Kako okrenes,mi smo u buli,a ti ces uvek da isuces svoju hrabru olovku i da napises,SRBIJA JE U BULI.
  I sta,moze tako 5 vekova,vec bilo i vec vidjeno.
  Hijena je uvek hijena,ovca je uvek ovca.

 2. Ми смо колонија, окупирана територија. Медијски мрак, нема отворене полемике, нема никакве дискусије, само увлачење тиранима и колонистима, то јест окупаторима. Они сваку земљу гледају да опљачкају (нама су то урадили), да добију школоване робове (нама су то урадили), да нас културно унаказе (нама су то урадили). Ускоро ће избацити из нашег Устава да је Србија держава сербског народа, да се говори сербским језиком, биће забрањено рећи да си Србин, биће много дошљака, гаравих, превише цигана, превише арапа и африканаца муслиманске вероисповести који се поштено јебу и размножавају чак и када су у азилу.
  А млади серби само одлазе, било аутобусима било авионима, само бежи што даље од овог бесмисла!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here