Томислав Кресовић: Србија у НАТО до 2022 године?

Поделите:

Србија „пузећом” стратегијом до НАТО

Србија „корак по корак” иде ка НАТО.Пре евентуалног уласка у модификавну и преуређену ЕУ до 2027 године, Србије треба да постане чланица НАТО до 2022 године. Ово је већ постигнт договор унутар ЕУ и САД и једног дела политичке олигархије у Србији, и садашње власти и опозиције у Србији.Ову причу је започела ДС и тадашњи председник Србије Борис Тадић и министар одбране Драган Шутановац, а настављају владе од 2012 до данас по окриљем СНС и СПС. Србију ће „гурати” у НАТО Црна Гора и Мађарска, да би је одвојили од политике неутралности и Руског геостратешког интереса. Овај пројекат јер познат и структурама власти у Руској федерацији, и зато постоји прилична обазривост Путинове власти према политици Александра Вучића. Због тога у Србији се шаљу људи од поверења Руског Председника Владимра Путина и ФСБ(бившег KГБ) да буду у контакту са властима у Србији и прате ситуацију и по потреби реагују.

Србија војно „неутрална” и спрема се за НАТО?

Србија у НАТО до 2022, дакле за пет година то је план могућег аплицирања Србије у НАТО за време власти садашњег предсендика Србије Александра Вучића. Са војно стратешког карактера Србија има тесну сарадњу са САД и НАТО, темељнију него са Руском федерацијом по свим питањима рачунајучи и обавештајним. Познато је да у Србији дуже време делују мреже ЦИА и ФБИ као и УСАИД-а и Сорош фонда, ММФ и канцеларија НАТО. Поред тога политичке олигархије које су биле на власти у Србији од 2001 године су увезане у Западне, америчке, НАТО и ММФ комуникације али и дугорочне мреже у структурама науке преко Фулбрајтовог програма. Сада се баца „димна” завеса у структурама власти у Србије око војне неутралности, али се прагматски ради на „пузећој стратегији„ која ради за укључивање Србије у НАТО. За сада је то кроз „Партнерство за мир” и сарадњу са Националном гардом Охаја из САД, али се припрема преко Атлантског савета, Трилатерлане комисије за Србију, “Ист вест бриџ организације” до улоге америчке, британске привредне коморе у Србији, масона за улазак Србије у НАТО- Западна мрежа за улазак Србије у НАТО и ЕУ и поред ниског рејтинга у јавности је ипак довољно јака да у догледно време у наредндих две до три године покрене и реализује промену Устава Србије, који ће отворити на „мала врата” пут Србије НАТО

Власти и опозицији „ближи” Запад од Русије?

Поред владајуће партије СНС и СПС које су за „неутралност” бар деклеративно, за НАТО су и партије СПО,   ЛДП, ДС, СДС, мањинске партије које ће бити значајне када дође време за државну одлуку. Није ни чудо што је Председник Србије изабрао за свог „наследника” Ану Брнабић која је дуже време била ангажована за различите америчке консултантске фирме – Девелопмент Алтернативес Инц, Урбан Институте. Боз Ален Хамилтон. Боз Ален Хамилтон је моћна институције америчког утицаја пре свега државног естаблишмента и америчке управе као и тајних служби пе свега ЦИА. Треба подсетити да је Сноуден био запослен у овој компанији. Подаци говоре да ова фирма запошљава око 23 000 људи широм света и има приход са 31 мартом 2017 године од 5,8 милијарди долара на пословима консалтинга у области енергетике, дигитализације, јавне управе и других послова где је радио Сноуден који је открио тајне НСА агенције. Ана Брнабић је прагматично обучена за послове државног менаџемнта, функционисања државне и јавне управе као и за послове националне безбедности САД. Од 2007. до 2011. године била је заменик директора УСАИД-овог пројекта за развој конкурентности Србије. Све ово говори да ће владајуће олигархија радити на укључивању Србије у НАТО до 2022 године: Процена је да сада у Србији нема полтичких и грађанских потенцијала који би се супроставили промени прозападне политике у Србији, рачунајући и приближавње и опредељење за НАТО. Веома су ограничени потенцијали на полтичкој сцени Србије против НАТО и западне политике у Војсци, полицији, државној и јавној управи, али и медијима. Зато је реално да ако не дође до већих геополтичких и регионалних сукоба и унутрашњих преврата у Србији да ће Србија бити на прагу уласка у НАТО до 2022 године, односно до краја мандата Председника Србије. Србија је у „НАТО обручу” и полтика „нуетралности” није јака „карта” државне, полтичке и војне моћи посебно што нема јасног става Русије по питању својих интереса на Балкану и у Србији.

Томислав Kресовић

 

ВИДОВДАН

Поделите:

27 Коментари

 1. НАТО може да добије само тужбу за геноцид против Срба а ако је ово истина, Путин треба све да их постреља, народ српски ће му дати благослов.

  • Није ми јасно шта мотивише људе да анализирају свакодневне политичке процес у Србији. Некако би и разумио да је то осврт на нека важна догађања, по систему обрни-окрени, сагледај са свих страна, али прорицати шта ће се десити ѕа 6 месеци, камоли за 5-10 година је лудост. Па сутра може доћи Христос, прексутра може неко да рокне атомску бомбу…

   Нешто размишљам, човече човечоцски, прије 17 година, скоро две деценије, то је један зрео младић од кад је пишкио у пелене, до човека од 2 метра и 100 кила, дакле од 5. октобра коооооолико је вајних анализа вршено: биће ово ради онога, у ЕУ ћемо 2007., 2010., кад ће датом, тр-ла-ба-ба-лан…

   Разумем било који повод за писање текста, али стару, шупљу причу причати на разне начине, на начин хипотетичке хипотезе, не хипотезе него хипотетичке хипотезе – баш је превише. Ја сам као обичан форумаш прије 10 година рекао да ни-ка-да Србија неће ући у ЕУ. Српки медији су послали хиљаде људи у пензију трлабабаланећи о ЕУ, дневне новине су напуниле Винчу СМЕЋЕМ новиниским и “аналитичким”…па то личи на следеће: баба Перса је сазнала од ујне Стане новости у суседним селима. Стана важи за честиту жену, и не изврће истину, зато сад Перса која је трачара, усхићена јер има доста материјала за трач, иде од куће до куће и са осталим трачарама распреда којекаве сценарије: Милосавов јунац се јако осилио, не веже га, и док још мало ојача, гарант ће да сруши ограду Живораду и да му уништи дјетелину. Можда и неће, али ће ући Гостимиру у кукуруз, а ако ни то не учини, неки зијан не гине.

   Како вам не досади без икавог повода? Разумио бих да рецимо Србија потпише неки споразум, да се нешто деси што је неочекивано, али само из жеље да се привуче пажња на свој “аналитички интелект” писати хипоотетичке хипотезе је смешно. Па нису људи дебили, нажалост по васдан читају вести, сурфају, закључују. И најважније, нису Срби Шиптари ни хрвати, Срби су народ ЈОГУНАСТ.

   Каже одлучио тата да подигне ниво културе у породици на више. Једнога дана сазове чланове породице и каже: од данас сви лепо да се понашате, културно. Поставила мама ручак, и крећу да једу. Тата узима зделу са месом, и додаје даље, и иде здела у круг, чује се: “хвала драги”, па “хвала мама”, па дође до Перице, он ништа. Узе батак, и оћута. Онда тата пружа кромшир, кад је узео себи: “Хвала драги”, “хвала мама”, дође здела до Перице он ћути. Салату узе тата и прући мами: “Хвала драги…изволи душо”, пружи ћерки: “Хвала мама…изволи Перице”. Перица опет оћута. “А што ти сине хе кажеш “хвала”, леоп као и сви остали”, пита отац. “Тата, каво “хвала”, ја сам Србин”!

   Када би се људи поводили Крсовићевом логиком (или чим се већ води), експлодирали би сви сервери, новине би имале по 200 страна, толико информација и толико брзо се смењују догађаји. Па зна свако да Брнабићка није завршила руску књижевност на Ломоносову, да нема 8 деце, и мужа који ради у етнографском музеју. Зна свако да је Сноуда/ен у Русији азилант и да му се тамо не буде али неће га нико, и зашто је (мада је по српским аналитичарима он “подвала” био ономад, подвала ЦИА). Оно што не зна ни ЦИА па ни ФСБ је – шта ће бити сутра.

   ЦИА има своје планове, ФСБ има своје, али они не раде кооринисано, дакле потези једних изазивају потезе других, до границе да је Путин спреман да употреби атомско оружје ако лудило првих пређе све црте. И сад на основу овога човек се пита: чему служе ове анализе горе? Да дигну рејтинг Видовдану? Та “прославе” аутора? Ма чему служиле бесмислене су, познате свакоме ко чита наслове, да не говорим онима који се дубље умишљају у пробелматику. Колјин ОУН макар претендује да нешто објасни, макар и криво, ово је само скуп неких констатација на основу којих се извалече хипотетичке сугестивне хипотезе….може бити, а можда и неће, ако буде биће ради овога или онога, ако буде ради онога биће овако, ако небуде…шта је поента свега? Можда ће за 72 сата Србија бити у ситуацији да ратује против НАТО снага на Космету, ко зна. Шиптари ударе на народ, Срби без воље политичара узврате, део војске се прикључи, НАТО се укључи и ето белаја. Претендовати ка некој памети-над-памети на Балкану и ДАНАС кад НАТО држи пиштољ са метком у цеви Русији на челу, и кад је Путин спреман и има чиме да пржи државе селективно…па смешно.

   Неће НИКАД Србија учи ни у нато ни у ЕУ, чак кад би и хтјела тог “неког” тренутка, биће на супротној страни, неће ју нико ни питати.

   Као да НАТО жели “мале Русе” у својим редовима против Русије. Смешно. Па НАТО има институте које знају боље Србе него Срби. Хојт ЛИ не зна ништа, он је говорник, има који знају. Није Србија у НАТОу, али је НАТО у Србији, има једну од највећих база у ПО Србије. Будалаштине…Осим тога за шта му треба Београд? Не може да гађа Москву из Пољске? Далеко му Бонстил? Ето теме за нових 20 анализа…

   • И да кажем јасно и гласн, на спрски: имају ДВА добра аналитичара Србина – један и БОЉИ је Душан Пророковић, и дуги је Драхомир Анђелковић. Срђа Трифковић је добарр политиколог, познавалац историје и чињеница у политичким круговима, али зачудо, често има омашки. Има леп речник, реторичар је.

    Радун је “мудрица” и одличан је за унутарполитичка збивања, наше партијаштво, добро проникне у то…

    Остало ти је за Марићев шоу. Лазански познаје војску, али је као комињарски менталитет, тотални безбожник и носиоц хедонистичког-традиционализма (ко оће зна шта је), дакле крут, четвртаст и може да КОМЕНТИРА догађаје – оно што се десило или дешава.

    Кесић је Додиков “лобиста” који увек фарба како ће нам бити боље, за то је плаћен.

    Дакле кометентни људи да дубље и перспективније анализирају и дају прогнозе (а озбиљни људи су опрезни у томе, наравно) су Пророковић и Анђелковић. Радун “дневнополитички” аналитичар, Срђа добар познавалац “инсајд” западне политике и историје….остало?

  • Тачно.
   А Кресовић дојади са пророковањем сваки дан… а у ракси се доажђа да државни рани предају део наше територије шћиптарима преко ЕУ и НАТОа…

   А Висовдан , орг. да скине то ЧАСНО име јер гладите брате свима, на делу је тотална предаја и продаја земе, а ви кења*е сваки дан, скрећете пажњу, спинујете под светим именом Видовдана!?
   Скините то часно име нисте достојни, време баш сада показује….титрате за лову!?

 2. Brate Tomislave,sve to sto pises je toLiko ocigladno da je i slepome i gluvome jasno,samo nije okatome i onima dobroga sluha.,jer je sludjen mukom,nemastinom,malim platama,radom na crno,radom u nelikvidnim drzavnim preduzecima,zaposlenim na drzavnim jaslama,u milosti i ne milosti vladajucih partija.Veruj mi ovo pricao mi je moj kum Miodrag koji je ziveo u Australji i licno poznaje Branka ,Srbina visoko kotiranog u policiji ,da je Dacicu kada je bio tamo u zvanicnoj poseti rekao da nesmeju dozvoliti da izgubimo Kosovo,.Ovaj,onakav kakav jeste,muckara,jajara,pogan je to nekome od tamnosnjih zvanicnika preneo da se pokaze kao revnosan izrod i ulizica anglosaksonska.Tako je covek imao neprijatnosti na poslu.,ali kao kvalitetan covek i strucnjak preziveo je.Sve je to gamad i izrod,.Neprijateljima nasim se ne zuri,komunisti su 44-45 godine cvet Srpske mladosti poslala u smrt na Sremskome frontu,i dovela kao izvrsioce zlocina Srbe-nesrbe partizane 6 Licke i 7 Krajiske brigade nad Srpskom nacionalnom,domacinskom i narodnom intelektualnom elitom.Danas sinovi i unuci tih izroda su uspeli da cvet Srpske mladosti,domacina i narodne intelektualne elite svojom “mudrom ekonomskom politikom”prinudno progna,i dalje isterava sa Srpskih prostora tako da im ni sada a pogotovu za 5 godina nece imati ko da se suprostavi.Vecina ovo malo muke i stradalnika sto opstaje na Srpskim prostorima bori se za goli zivot ,prezivljavanje.,Koga ce vise zanimati u kome smo paktu. OJ SRBIJO TUGO MOJA.

 3. Морам ово да кажам, да покаже бесмислицу оваквих текстова. Овакви текстови су као неки философ који окреће и загледа слева, сдрсна, одозго и одоздо, рецимо да ли је абортус добар или није. То је У процесу који римски папа, руски Кирило, скоро све протестантске секте, па ни неки исламски председници не могу да зауставе…и неки “мозак”, ште ће друго него да философира, опеучи писати и писати је то етички или није. Смешно…оће ли покиснути рамена ако се кишобран држи вертикално под 90, а дува источни ветар брзином од 5 м/с, с тим да мало завија…

  Неки дан је Иларион, “министар иностраних послова” Руске Цркве дао “случајно” изјаву, за темо неку “леву” телевизију, а “случајно” се зове “Русија данас” и у свету је гледа више људи него ЦНН, “да је Руска Црква спремна да се укључи у јавну расправу око увођењу монархија у Русији.

  Ууууупс….то је промакло “аналитичарима”. Као и то да у Москви живи 20% Муслимана. Као и то да само Русија, да не говоримо заједно са Кином има начин да за дан сруши светски монетарни систем, празног долара, али то значи колапс и рат, можда до истребљења. Као и то да у Русији постоји не ФСБ него “параинституционализам” али који је “институционализован кроз институције”, што ће рећи шта? Да постоје озбиљни људи из политичког, војног, финансијског и верског “сектора” који договарају нудућност Русије ванинституционално, а да те договоре спроводе институционално…то нису наркомани и перверзњаци са Волстрита, то су породични људи, патриоте спремни можда и живит да дају за “Родину”!

  И сад причати о Брнабићки, и 2022 години. Па до 2022. године може нас нестати, а може бити спржено пола Пољске, делови Румуније, а Риршилдови деловати из Петербуга. Американци ићи у Канаду да надниче.

  Мислиш Кресовичу да је Гугл “патриотски”? :)) Па корпоративни систем ако не могне из УСА да осваја Русију, прилагодиће се из из Кине и Русије освајати УСА и свет…да није Гугл “амерички”? Патритски? Смешно…

 4. Знаш ли на шта су спремни овакви људи? Видиш ли која је енергија иза оваквих људи?

  Маске су пале, рат се води, каква Брнабићка, и јака ствар НАТОу где је Србија. Нато има институте где се праве психолошки профили народа. Милосевиц је нудио НАТОу да га прими – НИСУ ХТЕЛИ! Зна НАТО ко ће му бити послушан, ко добар вазал…шта им је требало од Србије су узели, сад је користе за психолошки рат са Русијом – ништа друго.

  https://www.youtube.com/watch?v=D_L1Ie8ggEI&t=2s

  • Daj boze, alu vredno ti je samo ovo zadnje, ne da je ostalo tamo- amo; uzeli sta su hteli, a oni uzimaju ono sto se ima, ne biraju, ni narod, ovoga svedu na mjeru da mu nije potrebna nikskva mjera, posebno Srbi im nisu potrebni, uzeti ih i nece jer ih i nema; energija- upetorili smo se na
   sajtovima, jos malo bice umnozeno do cetiri; ” mali Rusi”- prohujalo; eee, pa upravo radi svega sto rece, oni nas nece, NAS, pa nek nas je i sest… a do ’22-e, zbilja pregolemo; a Kresovicu: OVAJ da kaze ” danas” , danas smo tamo, a On kaze kad oni kazu da kaze; tada onih NAS ima ne pet, no nula na beskonacno … zaista mi se ne trtelja- ovo prema meni.

 5. Kresovic ima veci analiticko-intelektualni kapacitet,neko sto je forma I sustina ovakvih naliza-agencijskih vesti.Ili “tekstica”.
  To samo potvrdjuje da je sve ovo rezirano…I kada se kaze “Ana Brnabic vidjena za premijera”…2 meseca pre njenog izbora ili kada ,I sada kada Kresovic,kaze “Srbija vidjena u NATO za 5 godina”.
  “Medijska priprema” javnosti,sto je sustinski cilj I ove “analize”-agencijske vesti… je vazan segment,ne samo propagarde,vec I potecijalnog rata.
  Da narod udje u rat,”goloruk”…KOD OCIJU.
  Ja bih to nazvao strategijom RAZORUZANJA PRE NAORUZANJA.
  Sto se EU tice,stvara se trodelna EU…
  1-Bogati skandinavski sever je jedan deo,ne samo zbog para,vec I zbog toga sto ne zeli uticaj Nemacke na njihovu buducnost…sto je jedan od razloga I Brexita…
  2-Centralni-osovinski deo EU,sa Nemackom I Francuskom na celu,i
  3-Mediteranski,duznicki deo,sa Grckom Italijom,Spanijom…
  JEDINI “ZAJEDNICKI” FAKTOR JE SAM NATO PAKT.
  Taj treci deo EU,lici na TRECU LIGU,sa politicko-ekonoomske tacke gledista.
  E tu,U TRECU EVROPSKU LIGU,primice Srbiju,i ostale zemlje oko nje…
  Dakle,nema nista od klasicnog prijema u EU,vec u neke njene katakombe…
  Zato se sve vise MEDIJSKI PRIPREMA ta odluka,pricom o “zajednickom trzitu od 20 miliona ljudi”,nekakvoj balkanskoj uniju I slicno…sto se u Beogradu cuje.
  Dakle,Srbija ce krv propljuvati,dati sve najbolje…da bi usla u TRECU EVROPSKU LIGU.
  To sto Srbe OSOVINSKA EU,centralna,gore navedena…gleda kao “male Ruse”…to je isto sto I Hrvate gledaju kao “male Srbe”…I njma ce uzeti sve sto imaju,ali ce ih posle “locirati”,tamo gde su,na Balkan.
  I oni su na listi za odstrel.
  NATO je lazna koalicija,to je PESNICA EKONOMSKIH OLIGARHIJA,ili jedne,AMERICKE.
  Prica o NATO je lazna prica,kao I prica o ULASKU U “EU”…da ne primetimo da nam otese I vodu I vazuh I zemlju I fabrike…
  Ako sve ovo sacuvamo,koga interesuje prica o EU ili o NATO?
  JOS KONKRETNIJE,PRICA O EU I PRICA O NATO PAKTU,TREBA DA SAKRIJE ISTINU OD NARODA O GUBLJENJU STRATESKIH RESURSA.
  Kresovic tome doprinosi,ovim tipom “informisanja”,SVESNO ILI NE.

 6. Sve vlade u Srbiji ,svaka na svoj nacin rade na pripremi ulaska Srbiije u EU,koji ce ako dodje ici preko NATO.To je ocigledno i i vidi se ko je vlast u Srbiji od 2000 godine do danas.Da l iste 2001 ili 2008 mogli da procenite ulazak Crne Gore u NATO ?.Vlasti u Srbiji su slicne kao u CG..Ovakvi tekstovi su upozorenje kuda i kako ide Srbija,da ne bude zabune.

 7. “дугорочне мреже у структурама науке преко Фулбрајтовог програма” – УФ, а ја озбиљно почео да читам текст. Зар писац стварно мисли да се једна лаж може ТРАЈНО заменити другом?

  • Ako ne bude duvala bura na lIpom Jadranu, mogao bi uskoro stici Americki gas na orvacki otko. Naime u Beogradu se nesto desava. Ismet Perhanovic, ugledni binismen iz Zemun polja, pokrenuuo je akciju prikupljanja jednoipolitarskih flasa “Knjaz Milos”, dok se u Zemun polju ubrzano radi na prekonstuisanju motokultivatora kako bi se prilagodili EU-standardima za orvacke auto-puteva. Da se zakljuciti uskoro bi sa orvackih otoka mogla krenuti prva posiljka gasa koji ce se prepakivati u flase “Knjaz Milos”, a zatim transportovati ka Srbiji. Ismet je pobedio na tenderu.

   Kineska robna kuca sa Karaburme “Jung-Dung-Si” isporucila je specijalni levak za gas, konstruisan u Sangaju iskljuciovo za te namene. Tvrda plastika, sa vecim procentom gume, zakrivljen pri vrhu, kako bi se pretacanje gasa iz cisterni u flase sa logom serbskog Knjaza vrsilo uz minimalne gubitke. Pretacanje ce se vrsiti u tri smena, a Esma ce udarati u daire da odrzi motivaciju na nivou…zatim ce transport krenuti ka Srbiji. Brano Ruzic, temperamentni i pragmaticni, sa velikim isustvom iz privrede, ce budno nadzirati adinistrativni deo i pomagati Ministarstvu privrede i energetike.

   Njegovo licemerstvo i shtakorstvo Hojt Li ce docekati transport na Batrovcima. Bice to noz u ledja Rusiji ood strane srpskih vlasti, a, kako saznajemo, ovaj podli plan skovan je u kancelarijama posebne sluzbe Stejt departmenda za Srbiju.

   Projekat, nazalost kasni, jer je glavni strateg dobio proliv, a ostali clanovi tima nisu poznavali geografiju u toj meri. Bilo kako bilo, sada je sve do bure oko orvackog otocja…no levak je toliko dobar da ce pretacenje ici uz minimalne gubitke. Samo od poreza na dobit gospodina Ismeta, srpski budzet ce se puniti 0,00000063%….uprkos ekonomskim interesima, ovo je definitivno okretanje Srbije ka zapadu, ishod je neizvestan. Cene sekundarnih sirovina, pogotovo plasticnih flasa vrtoglavo rastu, a pojavili su se i cuvari kontejnera.

   Rusija ce kazniti Srbe do oktobra 2019. (upitnik)?

 8. ПОРУКА У МОЋНОМ 10-ерцу

  ЈА-СРБИЈА НЕ ЖЕЛИМ У НАТО!
  ЈА-НАТО НЕ ЖЕЛИМ У СРБИЈУ!

  “Дипломатски разлаз” /свак на своју страну/ на “ИНФОРМАЦИЈСКИ НАЧИН”.
  Поруку треба прочитати у себи, од свег срца, са пуном пажњом
  /умно-срдачно/,више пута, док се не осети да су слова или слогови поруке
  синхронизовани са откуцајима срца.
  Порука може бити изговорена и наглас, присутним истомишљеницима који
  ће је прихватити, усвојити на исти начин на који је и изговорена.
  Порука се може на исти начин отпојати и одслушати уз гусле.
  Силу и моћ језика срБскОГА схватили су и наши непријатељи, па зато хоће
  БОЛОЊОМ да нам из школских програма изгурају епску народну поезију у
  10-ерцу, а угурају Хари Потера и сличне холиВУДУ сподобе.
  Због тога су ГУСЛЕ – “МОЋНО ОРУЖИЈЕ ДОБРА /СРБА/”, а ПОРУКЕ
  у 10-ерцу – “МОЋНА ИНФОРМАЦИЈСКА МУНИЦИЈА”.
  Овај модел поруке у 10-ерцу примењив је и превентивно на појединце,
  институције, или ситуације, под условом да је садржај увек добар, да
  никоме и ничему не шкоди, а ефикасно штити од насртаја.
  Због тога и није важно шта су рекли или се договорили НАТО
  истомишљеници јер су то поруке по – “ИНФОРМАТИЧКОЈ ХОРИЗОНТАЛИ”,
  а ми нашу поруку шаљемо по – “ИНФОРМАТИЧКОЈ ВЕРТИКАЛИ”.
  И сада имамо практично примењен информацијски модел Оченаша :“…
  да БУДЕ воља Твоја на Земљи…” /простору и времену – чујно/, казана
  у 10-ерцу /речима/, ”… као што ЈЕСТЕ и на Небу…” /ванвремено, у
  вечности/, на таласној дужини 10Hz EM спектра – у мислима/.
  На такв начин, ми “инсталирамо” нашу поруку из “локалног” у “нело-
  кални центар свести” – ИНФОРМАЦИОНИ СИСТЕМ Планете /са
  временскогодстојања од 3,2 /3,5/, 6,4 /7/, 10,7… година/, и тако из
  прошлости вршимо информацијску подршку наше будућности, а све из
  КТ/командног тренутка/ -садашњости.
  Дакле, порука је свевремена – обухвата прошлост /прошлу садашњост/,
  садашњост и будућност /будућу садашњост/!
  Јеванђеље је најсавршенији програмско-кибернетски модел, исказан
  ХРИСТОВИМ РЕЧИМА:
  “Својијем ћете се речима осудити и својиме ћете се речима оправдати ”,
  и: “НЕКА ВАМ БУДЕ ПО РЕЧИ ВАШОЈ!”

  Драган Славнић

 9. pitanje za sve.Da li su vlasti u CG organyovle referendum oko ulaska u NATO i kakav je bio otpor opzicije posebno anti NATO i srpskeih partija.Isto to ceka i Srbiju do 2022 godine.Rusija je vise ulagala u CG nego u Srbiju i dobila je NATO i sankcije.To je ta pragamtika koja kad dodje vreme bice i u Srbiji.Prebrojte ko je od partija na vlasti u Srbiji i opoziciji protiv EU i NATO,pa se moze videti kuda ide Srbija..Gradane Srbije niko nece pitati ,a ako i pita na referendumu bice kradje kao i na izborima.Ne treba biti slep i naivan.Ove i naredne proevropske vlasti u Srbiji imaju isti cilj EU i NATO.

 10. Kresojević će za par nedelja da bude čist NATOvac…

  Na delu je RELATIVIZACIJA…..kao onaj Andjus,pa onaj sportski novinar BN televizije….svi lagano prešli na NATO stranu,….možda primorani….tako ide i Vidovdan….?

  • Ma jok, oce coek da ga pozivaju u “Dobro jutro”, “Prelistavanje”, “Cirilica” i ostalo cime-da-popunimo-sadrzaje. Kad imas vlast imas i publicitet i pare, kad si analiticar dosta je publicitet. Onda si “savest” vlasti, pa to sto si “iznad” intelektualno i patriotski kompenzujes sto za to ne dobivas kintu…

   Kurir i Alo su jedno hiljadu puta ovjavili rat za 10 godina, cak su i Kresovic i Sputnik (iako nemaju nikave veze uzajamne) poceli da koriste UPITNIK, naslove tipa: “Juce je padala kisa (upitnik)”? Iako je juce bilo 38, ti pominjes kisu, ali tu je upitnik da kaze da nije. Toboz dilema.

   To su psiholoske fore poput onoga Plazma kosta 99 dinara, a kad dodjes na kasu nema dinar da vrati. Poenta je da nije 100, jer ne mozes da racnas koliko potrosis. Licno to je unizenje ljudske inteligencije.

   Sputnik ide sa naslovima tipa “Sve je spremno za ra”! I sad reko bi evo ga smak sveta…pa valda je svaka vojska u proteklih 2 milenijuma bila spremna za rat, ne sprema se za berbu malina. Ili (upitnik)?

   Manite vi upitnike, daj usklicnik! Tvrdi, proreci, stani iza stava. Politicki analiticiari su kao presipaci vode iz flase u flasu – sad je voda ovde, sad je onde, ali voda je tu negde.

   Nekada je u uzbiljnim zemljama bilo ozbiljnih medija, i svaki medij je imao politickog komentatora, koji je objasnjavao stanje – neku istorijsku pozadinu i kontekst – sad svi proroci. Svaki dan pocinju ratovi, analize se vrse, stavis upitnik i ogradio si se. Ako bude rata reko si da c biti, ako ne bude stavio si upitnik. Dilemu postavio…Mislim OK Hojt LI je shuga sa nekim fakultetcicom, poooojma nema koliko zvezdica ima na njegovoj zastavi i sta znaci, ali skolovo se za diplomatiju i ajde, hoda po svetu, po slijepim crevima geopolitike, i prica sto mu se naredi….to je unizenje inteligencije ljudima, a budale kusaju. Nego fora je da su se “branitelji” naciona poceli sluziti istim forama, za druge svrhe…svako sebe propagira. A iz bilo cega recenog oseti se da ji je neki stav cvrst, da li je patriotizam, interes sujete, para ili cega vec.

   Ja recimo vise cenim neku izjavu Milicke nego Kresovicevu analizu. Milicka radi za pare, Kresovic za sujetu…interesi Srbije se brane zrtvom a ne nekim pokazivanjem pameti. Pametni ljudi cute dok ih neko ne upita za misljenje. U redu neki goruci problemi pa sad ajde da ustanemo protiv toga. Nego proces koji tece 20 godina opisivati, cijediti komarce je smesno. Kao da je NATO juce okupirao Srbiju pa sad to neko cudo, otkrivena Amerika. Ne moramo mi ulaziti u NATO, NATO je usao u Srbiju. Ne moramo se udavati, u kupleraju smo, nije ni harem. Ma nismo ni u kuleraju, robovi smo.

   Valda bi imao smisla neki tekst kada cemo se osloboditi NATOa, a ne kad cemo uci u nesto sto je uslo u nas….totalan apsurd. Sa NATOm ce se desiti kao i sa EU, bice problem kako izaci iz njega, kako da ga sacuvaju, a vec je tu problem. Toboz Poljaci vole Nemce. I sad mi kao neki bastion slobode, pa nas neko uvlaci sebi. A oteli nam trecinu drzave, napravili najvecu svoju bazu, okupirali nas monetaristickim dugom…pozajmljujemo papir, kakav papir elektronske cifre, a vracamo resursima – zamisli, ej, mozda cemo biti deo NATOa? Stvarno, kavi smo mi slobodarci…pa nije li Nemacka okupirana? Je li Francunska independent kantri?

   • Pazi, nema sta da se cita da ne vredja inteligenciju. Vidovdaj bar odabere nku srz korisnih polu-istina koje kruze oko nas. Nije problem sto okupatori lazu i vredjeju inteligenciju, probelm je sto neki “vidovdanci” to cine analizama.

    Ljudi bombardovali zemlju, oteli trecinu drzave, napravili bazu za svoju armadu, a na ostatku teritorije 2 kera ruska, tri kamiona i 4 Rusa, i frka. Ustvari to je bacanje peska u oci. Ali pokazuje drskost satansku. Nije to problem, svi to znamo – ali sad se javljaju analiticari, “otkrivaju” nam kako ima zavere, lome se pametni kako se te zavere sprovode i sl. :)) Da nije zalosno smesno je…kao da su Srbi debili, pa sad jedni ih lazu i u zdrav mozak ubise lazima, no se nadju “patrote” i isto tako revnosno “ginu” pojasnjavajuci Srbima kako ih varaju – otvaraju im oci. Alo ljud, saberite se malo…ako nemate pametnija posla ne udarajte drugi tupi klin, sa druge strane u sprpski mozak.

    Zanimljiva je jedna stvar: niko ziv rijeci ne progovara o ekonomskom sistemu. Kao da je bitno bili u NATou ili nebili. Niko ziv POOOOJMA nema niti pise o Fijatu, o subvencijama, da li Vlada mora da stimulise ovaj pljackaski sistem, ili mudro gleda da kupi vreme. Da li je dosta, mozda da okrene kapu. Sta nam donosi EU “datumi” i sl….ma jok, sve TEEESKA geopolitika. Toboz neko ce nas pitati nesto

    Da su Srbi ko Jevreji, za 4 sata bi bili na mosu u Mitrovici i NIKO prstom ne bi mrdnuo…ni NATO. Ali nisu, a Vucic to zna…cak mislim da ce to uraditi ako se ovakav politicki trend nastavi, za koju godinu.

    • Ujedinjene nacije su stala gde se bikovi bodu, pa da ne bi lomili rogove ni ne idu tamo – Kolja pise feljton, krece od Platona – zamisli. Nato okupirao Nemacku 45, Srbe 99te, Kresovic pise o tome da li cemo preci na stranu okupatora. Kao da je to stvar paragrafa :)) Mislim stvarno.

     E da, Nole…Nole je uzeo neki turnir, izmeditirao coek uspeh…kakva farma za zdrav intelekt…Vidovdan je krenuou u losem smeru – posecenost pre sadrzaja. Idem da “istrazim” kako teku pripreme na Zemun polju za transport gasa sa orvackih otoka. Nema covek vise ni sta da procita, ni gde da klikne…

 11. Na delu je juriš … ok u pa to ra…

  Dr Darko Trifunović je u ekstra Nato ofanzivi, toliko arogantan bosanac koji se pretvara da je iz Beograda?(menja biografiju, radi debelo za strance, po nardžbi?)

  • Eto i ja preterah,…radi svako po savesti…
   Ali se stvara odavno loša atmosfera…

   EKONOMIJA mora da ima prioritet , jer bez izvoza,zarade…možemo svi … i Ja da lamentiram…
   Izvinjavam se svima…ipak su to velike igre,koje po pravilu žele da se mi medjusobno zavadimo..
   Ipak mi medjusobno polemišemo o nijansama…
   Pozdrav svima!
   🙂

 12. Ne citate pazljivo sta pise autor.Da citate ili zelite da razumete sadrzaj jasno bi videli da autor nije pobornik NATO,ali govori da sve vlasti od 2000 do danas rade na tihom prikljucivanju Srbije u NATO,bez kojeg nema ni statusa u EU.Umesto botova i odvlacenja paznje pazljivo pratite situaciju .Ocigledn ose spradate sa temom i autorom,a ovde se rade ozbljni poslovi ya EU i NATO.vec je odmaklo daleko.

  • Нико се ни са ким не спрда, већ околности одређују ток догађаја, а ми,
   обични смртници, на то немамо утицаја!
   Ако га имамо – кажи како да се то превазиђе?
   Праћење ситуације, само по себи, има смисла, ако ми имамо разрађен
   планкако из свега иизађи, а смао се чека погодан тренутак.
   Овако, стална прича тихом ”пузњу” ка уласку у НАТО, у континуитету,
   ствара код читалаца ”навику”, и, мало по мало, то постаје нешто
   уобичајено, такорећи – ”неминовно”!
   Србија се налази у окружењу пклених сила, а излазак из окружења,
   у војничком смислу, је најризичнија, најнепожељнија… ситуација.
   Пробој из окружења захтева велике жртве, са незнатним борјем оних
   који ће сепробитои из тог окружења.
   У том случају, једино решење је – помоћ у виду вертикалног маневра
   – ВАЗДУШНО-ДЕСАНТНИ МАНЕВАР, дакле: помоћ са ”неба”.
   Једину помоћ, те врсте, могу нам омогућити наши суседи
   /ако их имамо?/ и наши савезници /ако их имамо?/, тако што ће на
   снаге које нас окружују извршитидемонстративне нападе, извршити
   јак притисак, везати део његових снага из
   из окружења које прети да нас уништи или згроми, те нама дa могућност
   да покушамо – ПРОБОЈ ИЗ ОКРУЖЕЊА!
   За сада, такве могућности су у неким назнакама, али не још толико
   и тако очигледне.
   Али, помоћ можемо очекивати и са Неба /без наводника/, тако што ће се
   сплет околности променити, тако што ће се велики међусоно докачити,
   и са нас, малих, скренути пажњу, тј када ће се забавити својим јадом.
   Дакле, локални сукоб, далеко од нас, или нека елментарна, природна
   недаћаврло брзо ће променити околности у нашу корист, како на
   нутрашњем тако и наспољашњем плану.
   Домаће марионете ће се врло брзо разбежати – ЕУ-о и НАТО
   заговорници – педери,лезбејке и остали перверзњаци свих фела.
   А дотле, не подлежимо њиховим сугестијама кроз ”аналитичарске
   прогнозе” о ”тихом пузању” ка НАТО, већ јавно, исказујмо неприхватање
   такве сугестије,
   са историјским доказима о неспојивости ЗАЈЕДНИЧКОГ ЖИВЉЕЊА
   ЗЛОЧИНАЦА И КРВОЛОКА И ЊИХОВИХ ЖРТАВА.
   И зато:
   ”ЈА-СРБИЈА НЕ ЖЕЛИМ У НАТО!”
   ”ЈА- НАТО НЕ ЖЕЛИМ У СРБИЈУ!”
   Прави успех борбе није у томе да силом отерате непријатеља,
   већ да он побегне ид вас!
   Прави успех борбе /информатичко-информацијски/, по правилима
   вођења информацјског рата / а рат је у току/, јесте да непријатеља
   ”одгворите” од њењгове намере, да му згасне жеља за непријатељ-
   ством према нама, да престанемо да будемо за њега ”приоритет”!

   Драган Славнић

 13. Vidovdanski analitičari, šta se sad čudite?

  — Otdkuda sad Vučić najavljuje Bugarski Evropski tok? —-
  ………………………………………

  Pitajte javnost: Eu ili Kosmet?

  Ana se opredelila između Eu i Rusije?
  Bira Ana , PRVO!
  ………………………..
  A šta Ana i Aleksandar biraju: Eu ili Kosmet da ostane pod kontrolom Srbije?

  Ajmo analitičari Vidovdanski ?

 14. Konačno je neko primetio da se veoma ozbiljno počelo raditi da Srbija bude članica za 5 godina. Najverovatnije će se koristiti crnogorski scenario u pristupanju u NATO.
  Vlast i mediji su već počeli izokola da opipavaju puls narodu po pitanju NATO i vojne neutralnosti Srbije. Da se veoma ozbiljno krenulo pokazuje i to da je ona karikatura Milićka, koja je važila kao glavni NATO lobista, skrajnuta.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here