Томислав Кресовић: Томислав Николић бивши председнк Србије се „разишао“ са СНС?

Поделите:

Превара и понижење које се памти!

СНС  је обележила својих девет година постојања од којих је  пет година  на власти.Председник СНС и Србије Александар Вучић је на цитирао Брану Црнчевића  као „гуруа“ у  стварању СНС, али не и  стварног архитекту Томислава Николића .Бивши председник Србије Томислав Николић оснивач и приви лидер СНС није био на обележавању 9 година СНС. Зашто?. Томислав Николић је преварен од стране Александра Вучића и политички „отписан“ од врха СНС, не само  пред крај   мандата као председнк Србије, већ и у понижењу и обмани на обележавау дана државности и његовог 65–тог рођендана  када  је и Александар Вучић и скоро  читава влада бојкотовала Томислава Николића.Поред  тога Александар Вучић је елиминисао  скоро  све  блиске  сараднике Томислава Николића и неутралисао као првог „оперативца“ партијске владе Радослава Николића. Постоје индиције да ће радослав Николћ ускоро  бити смењен као  градоначелник Крагујевца. Томислав Николић се није уклопио у нову политичку  реалност на реалцији Вучић-Дачић који су допустили да Томисла  Николић  буде као председник државе али и као оснивач и први шеф странке „вучен” по блату од стране СРС и др Војислава Шешеља, али вучићевих коалционих партнера ,рачунајући и страначке  сараднике Вучића у СНС. Именовање Томислава Николића  за  председника Националног савета за кооридинацију сарадње са Русијом и Кином је био нужни уступак који  је био  подстактнут   добрим односима тадашњег председника Николића са  врхом  власти у Москви  и Пекингу .Председник Србије Александар Вучић је пристао на овај  компромис због   политичког  става Москве и Пекинга да Томислав Николић буде „официр за везу“  са ове две моћне државе и владе и њихов економски  утицај у Србији. Ова позиција Томислава Николића  није по вољи  олигархије  СНС и Александа Вучића, али  је извесно  да ће Вучић  све учинити да Томислав Николић не остане цео мандат на тој фужности. Већ је за ову позицију из сенке виђен садашњи министар и „руски  човек“ др Ненад Поповић који би ову позицију могао да уместо Томислава Николића преузме 2018 године из практичних разлога. Томислав Николић не може да „опрости“ Вучићу за понижење и политичку превару и зато се неће веровстно појављивати као оснивач СНС на сличним скуповима. Томислав Николић је на доста вулагарн начин политички елиминисан. Николић је очекивао да би могао да буде премијер по методу смене Путин и Медведев што се  није десило и још је веће понижење за њега био избор Ане Брнабић  за премијера. Све ово говори  да је лидер СНС и Председник Србије Александар Вучић „школски“ речено „превесло жедног преко воде“, а можда и „намагарчио“ Томислава Николића као човека који му је дао странку на „тацну“ и отворио простор за пуну политичку доминацију и власт  и у странци и држави.

Томислав Кресовић

ВИДОВДАН

Поделите:

3 Коментари

 1. Za to vreme,”tuguje” u vili na Dedinju,za to vreme,broji pare lopatom,milione evra zenine Fondacije,ko zna od koga (zar je Fondacija stala sa radom,ako muz nije predsednik),za to vreme ima funkciju ko 5 ministarstva (Rusija+Kina,malo li je,za svakog sina po jedna vele sila)…
  Sve su to radikalske orgije.
  Zaliti za Tomom je zaliti za lanjjskim snegom,ali,kao Srbin,to znaci i biti glup ko cuskija.
  Mnogo smo bre stoka!

  • Ko kaze:”Na vulgaran nacin politicki eliminisan” ! TACNO PO ZASLUZI!
   Dovrsen proces “eliminacije” kada mu se oduzmu sve nekretnine, kada se izvrsi deosvecenje Cuda u Bajcetini, kada bude spavao tamo gdje treba da spavaju oni koji “uzeli” od drugih, pa tudje “sankcionisali” kao svoje.

 2. HAHAHA,Tomislave,ti su cudo.
  Uzmes temu,i eto tekstica.
  A kako ti tumacis “drzavnu” politiku “drzavotvorne srbije”,kada zvanicno,zovemo Trampa,obecavamo mu da ce mo ga docekati kao komunisti Mao Ce Tunga (Mao Ce Tramp)…a predsednik se izivljava sa N1 i stalno ih pljuje kao “americki tv”?
  Kako “drzavotvorna srbija” ima dobre odnose sa Spanijom,a u medijima se stice utisak da navijamo za ustase iz Katalonije?
  A medije placaju secesionisti,Kurir placaju hrvati,Blic crnogorci…sve secesionisti i ustase.
  Rijaliti,ludnica,svinjarija moj Kresovicu,DRZAVNA SVINJARIJA.
  Nikad manje svinja u Srbiji,nikad vise drzavnih svinjarija.
  Evo,ja sam potrosio sve tvoje znake navoda,koje mnogo volis,i upitnike…pa cu zavrsiti posalicom,kako se Toma Kresovic udvara ,pismeno:
  Draga,”volim” te?
  HAHAHA

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here