Томислав Кресовић: Велика превара ЕУ према Србији?!

Поделите:

Бриселска  споразум  „шарена лажа“ за Србију

Бриселски  споразум  и њене одребе које  „нуде“ српској  заједници  формирање ЗСО суштински  представља  једну  велику “шарену  лажу“, односно  докуменат је за  самозаваравање Србије и давање  времена  албанској олигархији  да етапно и без  скрупула постигне  пуну  контролу  над  севером Косова и Метохије. Зашто?. Прво ЕУ  са својом  мисијом ЕУЛЕКС, коју су  власти  у Србији прихватиле и умањиле заначај  резолуције 1244СБУН  раде у  интересу  Косова  отетог од Србије. ЕУ не води рачуна о катастру, имовинсим  правима, улагању државе Србије на Косову, односу према  ресурсима и рудним потенцијалима као и СПЦ. Једини  интерес ЕУ је да Србија „нормализује“ своје односе са Приштином, са или без признања, и са пуним повлачењем Србије са Косова  без потраживања имовине  државе Србије као  субјекта, грађана Србије  као физичких лица и СПЦ. Дакле све је смишљено и нажалост српске власти су  биле  „наивне“ и „крактовиде“ да поверују да  ће Србија свој пут ка ЕУ добити преко испуњавања поглавља. Од Србије се тражи да се добровољно одрекне Косова, призна власти у Приштини, али то су  за сада  видљиви  услови. Следе нови  који  ће се ускоро  појавити. Србија  је  самообамунта и преварена од стране ЕУ, и сада се око Србије плету  мреже  притисака и  уцена  које могу бити  увод у унутрашње поделе, сукобе и кризе у Србији рачунајући и радикализацију на Косову и Метохији која води пуној гетоизацији Срба и исељавање са Косова у циљу етнички „очишћеног“ Косова. Овде би се Србија окривила да  је својом некоперативношћу  довела у тежак  положај српске заједнице на Косову и гнева Албанаца.

 Реални   сценарио „дробљења“ Србије? 

Србија ако буде насела на  притиске изгубиће  све  што је преостало  од  српских  интереса  на Косову и Метохији, а онда следи  нова криза  интереса Запада и суседа  на даљем  „дробљењу“ Србије. По неким пројекцијама и пре 2025 године отвориће се путем  интернационализације  питање мањина пре свега мађарске мањине у Војвовини,  и тражење  културне аутономије Мађара. Хрватска ће притискати  Србију на путу ка ЕУ за своје интересе у Војводини и око  разграничења. Треба очекивати и  озбиљне  захтеве за вид аутономије Бошњака у Рашкој-Санџаку који ће ићи преко власти у Сарајеву и подршке из Турске која  шири своје утицај у Санџаку и  на југу Србије. Циљ је да се Санџак  повеже са БИХ али и Косовом. Врло  брзо је на видику криза на југу Србије  у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа  која ће са Косова пренети уз подршку  западних ментора, и захтев  за већу  самоуправу  Албанаца на југу  и повезивања  са Косовом и Албанијом, и  битним  утицајем  на коридору Е-10. Све  ово ће бити активирано  уколико Србија  сама себе буде  „елиминисала“ са Косова и Метохије.Ова  опција  је  већ осмишљена у НАТО,  да би  се Србија  „сломила“ и определила за НАТО и одвојила од  руских  интереса на Балкану  до  2025 године. Све ово иде из „кухиње“ НАТО,САД и  неких држава ЕУ. Сламање Србије око Косова је и притисак  на оне државе ЕУ које нису признале Косово из својих унутрашњих разлога. Зато Србија и  њена  власт  у име „будућности“ Србије нужно је да буде обазрива да из  великих обећања не стоји  реалност  већ једна  велика и за Србију и српски  народ опасна „шарена  лажа“. Бриселски  споразум   нема  карактер  међународног уговора као резолуција 1244СБУН и она је пре свега у  интересу  Косова и Албанаца, а онда и ЕУ која жели  да кроз совју полтику   наметне утицај НАТО на Косову и према Србији и  истисне Русију из игре.

Томислав Кресовић

ВИДОВДАН

 

Томислав Кресовић

 

 

 

Поделите:

4 Коментари

  1. Naslov: Велика превара ЕУ према Србији?!

    Ako nakn 20 godina nije svakom jasno da nas EU vara, mislim stvarno…ne razumem, a verujem ni ostalim, sta je poenta ove “analize”? Da autor pokaze svoje…tri tacke…

    Evo gledali smo Kresovica u Suocavanju, sam voditelj – a verujem da su i dobri poznanici – jedva je covek uspeo da prekine Kresovica, kako bi nastavio emisiju. Treba imati mere u svemu. Mada, niko mi nemamo meru nio u cemu, ali ipak sto kazu braca Croati “dajmo se malo kontrolirati, ne”. EU vara Srbiju? Stvarno, eto niko to u Srbiji ne zna….ustvari sad smo saznali.

    • Ustvari, cuo sam se sa Maljom PetroviCH, sigurno je i Tomo UDBASH…a Lune mi rece da, opet, radi za klero-radikale….bilo kako bilo, razocarani smo sa EU, ziveli smo u ubedjenju da cemo uskoro, 2079., postati clanica. Evo i Englezi nas podrzavaju…

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here