Tomislav Kresović: Velika prevara EU prema Srbiji?!

Podelite:

Briselska  sporazum  „šarena laža“ za Srbiju

Briselski  sporazum  i njene odrebe koje  „nude“ srpskoj  zajednici  formiranje ZSO suštinski  predstavlja  jednu  veliku “šarenu  lažu“, odnosno  dokumenat je za  samozavaravanje Srbije i davanje  vremena  albanskoj oligarhiji  da etapno i bez  skrupula postigne  punu  kontrolu  nad  severom Kosova i Metohije. Zašto?. Prvo EU  sa svojom  misijom EULEKS, koju su  vlasti  u Srbiji prihvatile i umanjile zanačaj  rezolucije 1244SBUN  rade u  interesu  Kosova  otetog od Srbije. EU ne vodi računa o katastru, imovinsim  pravima, ulaganju države Srbije na Kosovu, odnosu prema  resursima i rudnim potencijalima kao i SPC. Jedini  interes EU je da Srbija „normalizuje“ svoje odnose sa Prištinom, sa ili bez priznanja, i sa punim povlačenjem Srbije sa Kosova  bez potraživanja imovine  države Srbije kao  subjekta, građana Srbije  kao fizičkih lica i SPC. Dakle sve je smišljeno i nažalost srpske vlasti su  bile  „naivne“ i „kraktovide“ da poveruju da  će Srbija svoj put ka EU dobiti preko ispunjavanja poglavlja. Od Srbije se traži da se dobrovoljno odrekne Kosova, prizna vlasti u Prištini, ali to su  za sada  vidljivi  uslovi. Slede novi  koji  će se uskoro  pojaviti. Srbija  je  samoobamunta i prevarena od strane EU, i sada se oko Srbije pletu  mreže  pritisaka i  ucena  koje mogu biti  uvod u unutrašnje podele, sukobe i krize u Srbiji računajući i radikalizaciju na Kosovu i Metohiji koja vodi punoj getoizaciji Srba i iseljavanje sa Kosova u cilju etnički „očišćenog“ Kosova. Ovde bi se Srbija okrivila da  je svojom nekoperativnošću  dovela u težak  položaj srpske zajednice na Kosovu i gneva Albanaca.

 Realni   scenario „drobljenja“ Srbije? 

Srbija ako bude nasela na  pritiske izgubiće  sve  što je preostalo  od  srpskih  interesa  na Kosovu i Metohiji, a onda sledi  nova kriza  interesa Zapada i suseda  na daljem  „drobljenju“ Srbije. Po nekim projekcijama i pre 2025 godine otvoriće se putem  internacionalizacije  pitanje manjina pre svega mađarske manjine u Vojvovini,  i traženje  kulturne autonomije Mađara. Hrvatska će pritiskati  Srbiju na putu ka EU za svoje interese u Vojvodini i oko  razgraničenja. Treba očekivati i  ozbiljne  zahteve za vid autonomije Bošnjaka u Raškoj-Sandžaku koji će ići preko vlasti u Sarajevu i podrške iz Turske koja  širi svoje uticaj u Sandžaku i  na jugu Srbije. Cilj je da se Sandžak  poveže sa BIH ali i Kosovom. Vrlo  brzo je na vidiku kriza na jugu Srbije  u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa  koja će sa Kosova preneti uz podršku  zapadnih mentora, i zahtev  za veću  samoupravu  Albanaca na jugu  i povezivanja  sa Kosovom i Albanijom, i  bitnim  uticajem  na koridoru E-10. Sve  ovo će biti aktivirano  ukoliko Srbija  sama sebe bude  „eliminisala“ sa Kosova i Metohije.Ova  opcija  je  već osmišljena u NATO,  da bi  se Srbija  „slomila“ i opredelila za NATO i odvojila od  ruskih  interesa na Balkanu  do  2025 godine. Sve ovo ide iz „kuhinje“ NATO,SAD i  nekih država EU. Slamanje Srbije oko Kosova je i pritisak  na one države EU koje nisu priznale Kosovo iz svojih unutrašnjih razloga. Zato Srbija i  njena  vlast  u ime „budućnosti“ Srbije nužno je da bude obazriva da iz  velikih obećanja ne stoji  realnost  već jedna  velika i za Srbiju i srpski  narod opasna „šarena  laža“. Briselski  sporazum   nema  karakter  međunarodnog ugovora kao rezolucija 1244SBUN i ona je pre svega u  interesu  Kosova i Albanaca, a onda i EU koja želi  da kroz sovju poltiku   nametne uticaj NATO na Kosovu i prema Srbiji i  istisne Rusiju iz igre.

Tomislav Kresović

VIDOVDAN

 

Tomislav Kresović

 

 

 

Podelite:

4 Komentari

  1. Naslov: Velika prevara EU prema Srbiji?!

    Ako nakn 20 godina nije svakom jasno da nas EU vara, mislim stvarno…ne razumem, a verujem ni ostalim, sta je poenta ove “analize”? Da autor pokaze svoje…tri tacke…

    Evo gledali smo Kresovica u Suocavanju, sam voditelj – a verujem da su i dobri poznanici – jedva je covek uspeo da prekine Kresovica, kako bi nastavio emisiju. Treba imati mere u svemu. Mada, niko mi nemamo meru nio u cemu, ali ipak sto kazu braca Croati “dajmo se malo kontrolirati, ne”. EU vara Srbiju? Stvarno, eto niko to u Srbiji ne zna….ustvari sad smo saznali.

    • Ustvari, cuo sam se sa Maljom PetroviCH, sigurno je i Tomo UDBASH…a Lune mi rece da, opet, radi za klero-radikale….bilo kako bilo, razocarani smo sa EU, ziveli smo u ubedjenju da cemo uskoro, 2079., postati clanica. Evo i Englezi nas podrzavaju…

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here