Томислав Кресовић: Зашто бивши председници Србије Тадић и Николић „ћуте“ око Косова?

Поделите:

Косово и Метохија – Државно и национално а не страначко питање!?

Председник Србије и лидер СНС Александар Вучић изиша је са одређеним политичким идејама око компромисног решења за Косово и Метохију…

Председник Србије бацио је политичку „лопту“ око модела разграничења са Приштином. Преседник Србије је изазвао своје политичке противнике у Србији али и у Приштини да крену у анализу понуђеног предлога. Оно што забрињава је одређено ћутање или пасивност бивших председника Србије Бориса Тадића 2004-2012, Председника Србије Томислава Николића 2012-2016 година или бившег Председника СРЈ и председника владе Србије др Војислава Коштунице 2004-2008 година. Сва тројица политичара и државника морално, али јавно су обавезни да изиђу на црту Председнику Вучићу око могућих решења за Косово и Метохији. Посебно је значајно што су Борис Тадић и др Војислав Коштуница одговорни за стање на Косову и Метохији у својим мандатима политички „пензионер“ др Коштунице, или опозициони лидер Бориса Тадића. Они су национално обавезни да кажу своје мишљење као креатори државне политике на Косову и Метохији у времену вршења власти. Посебну одговорност сноси Борис Тадић који је као шеф државе и лидер ДС са СПС-ом отворио пут укључивања ЕУ и Брисела у „Косовски чвор“ и смањење позиције резолуције 1244СБУН.

Томиславе, јави се око Косова и Метохије

Истовремено је за очекивати да јавно реагује и претходни председник Србије Томислав Николић, оснивач СНС чији је наследник у странци и држави Александар Вучић.Томислав Николић се политички „повукао“ и ради у својој „канцеларији“ сарадње са Русијом и Кином са својом политичком „сфитом“.Ред је да бивши председник Србије Томислав Николић творац СНС каже шта мисли о Косову, и јавности обелодани своју платформу која је била „замрзнута“ у СНС и код тадашњег председника владе Александра Вучића. Ова наведена тројица државника и политичара имају обавезе да се изјасне о политици председника Србије Александра Вучића о Косову, или дају свој допринос националној и државној политици. Искуство бивших америчких председника је да се њихов глас чује у врху америчког естаблишмента и јавности без обзира што нису више у власти. Највеће политичко лицемрје је ако постоји „завера ћутања“ бивших државника Србије, или ако се ограђују без својих ставова ,али и ако своје виђење Косова и Метохије тумаче искључиво кроз књиге и мемоаре.Они који су после Милошевића преузели власт у Србији од 2000 године нису аболирани за начин вођења државне политике на Косову и Метохији и односу према резолуцији 1244СБУН.Ћутање је прање руку и савести и пребацивања све одговорности на грађане Србије исадашљу власт. Истовремено садашањи председник Србије је у моралној обавези да позове на консултације бивше председнике Србије и владе као вид националног и државног саветовања око Косова и Метохије.

Томислав Кресовић

Поделите:

5 Коментари

 1. Потпуно сте у праву Г. Кресојевићу. Зашто се они не обрате грађанима Србије и изнесу своје виђење решавању питања Косова и Метохије. Моје је мишљење,да не смију на Вучића.

 2. Потпуно сте у праву Г. Кресојевићу. Зашто се они не обрате грађанима Србије и изнесу своје виђење решавању питања Косова и Метохије. Моје је мишљење,да не смију на Вучића. Vidim da nece te da objavite ovaj komentar. Vise vas neck pratiti.

 3. Г. Кресојевићу и В. Коштуница и Т. Николић су изнели јавно своје ставове о Косову и они су познати свима, а ви као неки аналитичар правите се да их не знате.
  Б. Тадић који је у опозицији има право да се изјашњава о Косову и његов став је познат.
  Смешна је ваша одбрана Александра Вучића и покушај умањења његове одговорности за оно што је он урадио и што ради. И недостојна новинара и аналитичара који ваљда треба да неутрално преносе информације до заинтересоване јавности.

 4. Зашто Јавни тужилац не раеагује, по Кривичном закону, и
  поднесе кривичну пријаву за велеиздају од стране политичара
  предходних власти, ако су тачне речи АВ, да је предходна
  власт ”признала” ”независно Косово”, као и све оне појдинце,
  из НВО сектора, политичаре и неке од садашњих посланика
  који јавно говоре /чак и у Парламенту?!/ да је Косово –
  ”независна држава”?
  Такву пријаву Јавни тужилац не може да поднесе из објективних
  разлога, јер њиховим стопама иде и садшњи режим!

  Драган Славнић

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here