Трамп: Сви гласови после паузе отишли Бајдену и до 100%

Поделите:

Водио сам у кључним државама, а онда је преко ноћи та предност „магично нестала”, написао је амерички предсеник на Твитеру.

ВАШИНГТОН – Амерички председник Доналд Трамп ретвитовао је фотографију на којој се види да је његов демократски протвикандидат Џо Бајден, након паузе у бројању гласова у Мичигену, добио 100 одсто новопристиглих гласова и оценио да је то довољан разлог за одлазак на суд.

„О чему се овде ради? Ово је довољан разлог за одлазак на суд. Ниједна искрена особа не може ово да погледа и да каже да је то нормално и да није забрињавајуће”, пише у Трамповој објави коју је Твитер у међувремену избрисао, наводећи да је споран.

На фотографији се може видети да је на основу 4.261.878 пребројаних гласова, Трамп освојио 2.200.902, а након што је пребројано још 138.339 гласова, његов резултат је остао исти, а сви гласови отишли су Бајдену.

Амерички председник Доналд Трамп рекао је данас да му је чудно како је дошло до преокрета у резултатима председничких избора у државама где су демократе на власти, а у којима је био у вођству.

„Синоћ сам водио, врло убедљиво, у многим кључним државама које контролишу демократе. Онда је предност, једна по једна, почела магично да нестаје у изненадним одлагањима. Врло чудно, а „анкетари” су то потпуно и историјски погрешно схватили”, написао је Трамп на Твитеру.

Према последњим резултатима, Трампов демократски противкандидат Џо Бајден преузео је вођство у појединим државама у којима је на почетку предност имао Трамп, међу којима су Висконсин и Мичиген.

Трампов штаб:Ако се преброје сви легални гласови, побеђујемо

ВАШИНГТОН – Изборни штаб америчког председника и републиканског кандидата Доналда Трампа саопштио је данас да ће законским путем настојати да се обезбеди пребројавање легалних, а не нелегалних гласова, и да очекује да ће победити, док гласање у кључним државама и даље траје.

„Ако избројимо све легалне гласачке листиће, ми побеђујемо, председник побеђује”, рекао је Бил Степиен новинарима током конференцијског позива, преноси Ројтерс.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here