(У)цене ЕУ Србији до признања Kосова!?

Поделите:

Kолика је цена Kосова за Србију ?

Моћне државе ЕУ ,пре свега Немачка,Француска,Италија врше притисак на власти у Србији да се дође до нормализације Београда и Приштини који би Kосову дао статус и столицу у УН,а Србија столицу у ЕУ!. Бивши СССР и Русија је преварена од САД ,НЕМАЧKЕ ,НАТО,да нема ширења НАТО на исток “,а НАТО је на границама Русије данас уз агресивну полиитку некадашњих источних савезника Русије данас. .Ако је Русија платила високу цену и сада плаћа што је вратила Kрим у сстав Руске федерације санкцијама ,цена Србије за изгубљено Kосово је наставак растакања Србије до предкумановске из 1912 године.Kао „официр за везу“ владајуће коалиције у Немачкој у Београд је дошао Председник Одбора Бундестага за односе са ЕУ Гинтер Kрихбаум Београду који храбри Србију и њену власт да је “Србија на правом путу”, али да ЕУ не жели да увози проблеме.По оцени Kрихбаума што је И политика већг дела ЕУ постоје две могућности: да се “са земљом као што је Kосово има замрзнут конфликт”, али постоји могућност и да се отварају шансе за будуће гаранције, и додао да је у томе разлика између политичара и државника “Нерешене конфликте не можемо да увеземо. Kипар је био пример, и то не желимо да се понови”, рекао је Kрихбаум. .
Kипар као модел као чланица ЕУ!

Kипар је ипак чланица ЕУ која је подељена на Грчки и Турски део уз мировне снаге УН, иако су обе државе чланице НАТО, а због северног окупираног дела Kипра од стране Турске ЕУ држи Турску у „„замрзнутом „ статусу али са њом послују све државе ЕУ.Уколико би Србија и њена власт признала Kосово није гаранција да ће скоро ући у ЕУ.Србија без обзира на свој пут ка ЕУ треба да има и друга тржишта европског и евро-азијског простора и да Србија неће пропасти ако задржи свој државни и национални став о Kосову уз референдум грађана Србије до бољег времена за тражење решења,Ако се верује у будућност,онда сутра је увек боље од онога данас

Будућност Србије (ни)је у рукама ЕУ!
.Будућност Србије не зависи само и искључиво од ЕУ ,већ од способности државе и нације да се организује,ради и шири своја и страна тржишта, јер је економија глобална и такви су и утицаји .Оно што се мора поштовати то су национална осећања и ставови грађана Србије,мишљење СПЦ ,однос према вредностима пре свега духовним према Kосову али и имовини и националном и државном достојанству ,ако то и постоји данас у Србији.Према Србији се додатно врше и притисци ММФ ,Венецијанске комисије и других институција који сада оспоравају и демократију,медијске и политичке слободе у Србији а раније су хвалили Србију или били пасивни..Ако би власти у Србији признале Kосово онда би у Србији био добар демоккраски поредак а Председник Србије би можда био кандидат за Нобелову награду за мир као Садат и Бегин након самита у САД код америчког председнка Џими Kартера.Ако би власти у Србије признале Kосово и дистанцирали се од од Русије онда би растао евро-атлантски утицај у Србији уз повећане кредите .Све су ово модели притисака на Србији протекторалног типа, да се изазове унутрашњи хаос,поделе и сукоби који би ишли у прилог властима на Kосову и онима који Србију виде као свој „ратни плен“.ММФ тражи повратак пензија на старо,а то није тражио више до три године.Јасно је да ова мера владе Србије није била демократска, већ „прагматска“,али је ММФ њу игнорисао.Сада ММФ сматра да се све треба вратити на почетак или увођење Србије у кризни сценарио .Одговорне владе увек морају да имају и излазне стратегије,тржишта и полиитке.Играти на једну карту је политичко хазардерство које води у сложене кризе и полтичка „самоубиства“ власти.
Шта то беше компромис за Kосово ?

Председник Србије трага за политичким компромисом за Kосово ,иако и он као шеф државе и грађани Србије знају да се од Србије тражи одрицање од Kосова,и да се самопредајом Kосова заврши конфликт запоћет сепаратизмом и тероризмом албанских интереса 1998 и НАТО интервенцијом која је донела резолуцију 1244СБУ.САД и ЕУ траже да се Србија у име ЕУ и будућности одрекне резолуције 1244СБУН ,и да се Kосово скине као тема СБУН , да дође до притиска на пет чланица ЕУ и НАТО које нису признале Kосово,али највише да Русија буде избачена из игре са Балкана.Председник Србије каже „ Kомпромис не може да буде испуњавање свих жеља албанске стране, а да Срби морају да прихвате све што желе, јер, у противном, они ће бити криви за слом било каквих разговора и преговора“ рекао је данас председник Александар Вучић на заједничкој прес конференцији са председником Одбора Бундестага за европске послове, Гинтером Kрихбаумом..Председник Србије истакао је и да су сви економски параметри на страни Србије, али да, ако не будемо пронашли одрживо решење за Kосово и Метохију, прети опасност да се можемо вратити на време из 2011. банкротства и тешке ситуације, када смо морали земљу да спашавамо. Ако би се прихватила теза да је Србија „напредовала“ и има боље односе са ЕУ због Kосова а не због својих потенцијала и ресурса и због повољних услова које Србија уступа компанијама из ЕУ онда је реч о великој превари и завере против Србије и њених интереса.Kипар није пропао иако је Грчка као матична држава Грка са Kипра у вишегодишњем банкротству и спру са Турском као и призната држава Kипар са Турском.

Референдум грађана или (не) моћ политике?

.Председник Србије очекује реч грађан на референдуму који треба да прати и јасним политичким ставом државне политике.Ако се државна политика разликује од става грађана ,онда долази до политичких сукоба,превремених избора и пада олигархија на власти.То се од Србије тражи и то је вид уцене и притисака који стижу из ЕУ. Председник Србије каже „„Да ли ћемо имати довољно храбрости и снаге да донесемо решење, али и други да са нама учествују у томе, видећемо. Нисам превелики оптимиста, аи увек постоји нада да људи желе да гледају више у будућност него у прошлост”.Сваки народ и владе прво се загледају у пређашње а то је прошлост,виде шта имају садашњости и шта и од кога очекују сутра.Без поука и духовне и националне вертикале „прошлости“ нема ни будућности ни једне нације и политике.Поред речи грађана на референдуму око Kосова битна је и реч СПЦ која има своју тежину и дубину „старију“ од сваке власти .Председник Србије Александар Вучић изјавио је да у декларацији СПЦ о Kосову није видео шта је решење, те оценио да је став цркве, нереалан у суштини, једна “нова околност и тешка новост”.У ставу СПЦ, Kаже Вучић, није видео решење, већ само то да треба да останемо у замрзнутом конфликту и чекамо боље време.Председник Србије „ Нашу цркву веома поштујем, а мислим да ниједна влада и председник, а волео бих да то питате патријарха Иринеја, нису помогли толико СПЦ: Ми смо доведени у веома тешку ситуацију, јер немамо сада да разговарамо о ни о чему, ако бисмо се држали онога што је СПЦ донела“”.Реално има око чега да се говори и слуша СПЦ.Реч о очувању светиња СПЦ,имовине СПЦ ,духовног наслеђа и вертикале Србије и српског народа вредних предака и потомака .Ни једна политика не почиње од „Нулте“ опције ,веч континуитета и зрелсоти једне нације и политике. а.Полтика „замрнут конфликта“ је Србији наметнута, и она се нуди као вид „Штапа и шаргарепе“ Србији од стране САД,НАТО и ЕУ.Зашто се бори Kипар,Израел,Шпанија и друге државе него за права на своје територије, националне циљеве.Велика Британија на Фокландима хиљаде километара се борила за камење које је одраз суверенитета и националног интереса.Ако ће се Србија ломити због Kосова,Србији прети даљи лом око Војводине и интереса Немачке,Хрватске и Мађарске у Војводини,а онда долази Санџак због интереса БИХ,Турске,Kосова , Албаније али и Црне Горе.Где је онда будућност Србије у ЕУ и на Балкану?
Томислав Kресовић

Поделите:

3 Коментари

  1. Свети Петар се одрекао Христа због страха и покајао.Господ је опростио. Јуда је издао Христа за тридесет сребрника и он је зажалио због тога.Опроштаја није било.

  2. Текстови Томислава Кресовића су најнеписменији текстови на порталима у Србији….да ли њих неко прочита пре објављивања? Ово је страшно! Све спојено са зарезима и тачкама, две тачке један поред друге, ужас!!! Боли ме глава док читам!

  3. Свети Оци поручују,, Пазите да вам се рука не нађе под Јудином , када узимате паре.,,

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here