Ugrin Popović: LICEMERJE LICEMERJA ili Čiji je problem požar u Sibiru?

Podelite:

 

Suze za Notr Dam, licemerna donacija od 1.000.000 evra od sirotinjskih ustiju da bi se pridodalo 1.000.000.000 evra koji su već sakupljeni, a bili su sakupljeni iste te večeri. Da se zaključiti, da Notr Dam nije goreo Francuska nacija ne bi ni znala da ima hrišćansko zaleđe. Ipak, Nort Dam je goreo.

Društvene mreže su takođe „gorele“ od sućutnih reči i rečenica podrške ucveljenom narodu Francuske na toj kolosalnoj tragediji koja ih je zadesila. Svakako, ceo svet je tugovao više nego li sama Franccuska, koja je već nekoliko vekova iznad tog „verskog mraka“, čega je Notr Dam simbol.

Koliko je to od starta licemerno, još samo politička korektnost može da zauzda prirodni i logični stav prosečnog građanina, ove siromašne zemlje. Dok se stotine porodica, koje su izvršitelji izbacili na ulicu, pitaju odakle našoj državi 1.000.000 evra da dâ Francuskoj državi, kada nema da pomogne svojim rođenim građanima da ne lipšu od bede i sramote na ulicama Stradije. Kao da smo u Švajcarskoj i kao da smo krivi što se nismo kriminalom obogatili već smo zbog te i takve države osiromašili, ostali bez sinova ili očeva, na raznim frontovima izgubljenih ratova koje je ova država vodila umesto nas? Dok droga i abortus ubijaju i ono malo preostale nade da ćemo kao nacija, potrajati. Ali, ne! Milion za Francusku, i izvršitelji za Srbiju!  Logično zar ne?

Ovaj uvod jada jeste potreban da bi se obznanilo da SIBIR gori, i da je taj požar veličine Belgije, ali da društvene mreže, po tom pitanju, ni malo ne gore, dok sofisticirana Jevropa tome pristupa veoma rezervisano. Nimalo poletno, kao kada je Notr Dam bio u pitanju. No, to i nije nikakva novost. Ono što je poražavajuća novost jeste da i mi, građani Srbije, Srbi, imamo sličan pristup. Koliko juče, krokodilske suze smo ronili za Notr Damom, u kojem je zavijorila zastava šiptarske republike, i u kojoj je naš predsednik dočekan kao zločinac, a ne kao predstavnik zemlje pobednice Velikog rata, i kojoj smo mi dali, od naše sirotinje 1.000.000 evra za obnovu objekta, čiju vrednost, ni oni sami ne priznaju…

ALI, danas za Sibir, i bratsku Rusiju, nemamo više nikakvih uplakanih emotikona niti sućutnih, srceparajućih tvitova ili politički korektnih izjava. Ništa. Muk.

Postoji jedna priča o tome šta jeste a šta nije naš problem. Počinje od miša, kao i od kokoške koja zaključuje da to – „nije njen problem“. Priča se završava smrću većine aktera. Ipak, miš je ostao živ…

Dakle, ovaj požar u Sibiru, čiji je problem?

Mislite o tome…

Dr Ugrin Popović za Vidovdan

 

 

Podelite:

7 Komentari

  1. Jel’ se ti to dobrovoljno kandiduješ da pripomogneš ocu pri nošenja njegovog krsta? Jako duboka analiza teksta i argumentovana. Čuo sam da Informer traži novinare visikog kalibra, koji su vični argumentaciji k’o ti – što ne probaš? Konkurišeš u Telgraf, Informer i onda ih na fou navlačiš, kao “ovaj drugi daje više”. Otimaće se od tebe tako dubokomislećeg, sa smislom za gvozdenu argumentaciju. Ozbiljne neovine traže ozbiljne intelektualce i retoričare.

  2. eeee ovo je već dobar text Ugrina..
    polako se popravlja i dobro analizira srpsko licemerje..
    ako smo dali milion za Notrdame u kojem ni jedan srbin nikad nije dobio ni jedan jedini cent red bi bio i Sibir da pomognemo jer iz njega dobijamo gas koji po znatno povoljnijoj ceni plaćamo nego drugi evropljani..
    Dakle ako srpska vlada ne pošalje bar Kanader i posadu da gasi Sibir onda smo zaista bancage kakve svet nije video od svojeg nastanka..

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here