Угрин Поповић: „Мирдита, добар дан“ мучење Срба у срцу Србије

Поделите:

ЗАШТО?

Непрестано понижење. Константна глупост, која иако очигледна, ипак је незаустављива, јер је заклоњена страхом. Квалитет једноставно није категорија која се тражи. Нити се ишта може зарадити трудом и стручношћу. Лицемерје је постало модел одношења, и третирања наше деце, наших болесних, наших старих. Свих оних који су у потреби.

Ипак, недостатак јасне слике око промене, резултује да је промена немогућа. Маса се „празни“ виралним двобојима, који у себи носе велики набој емоције и осуде. А затим, испражњена, припрема себе за сутрашњи чмар, који ће насмејано лизати.

Буквално сваки сегмент и свака институција од државотворног значаја је заражена описаним. А, чак ни то није доста, већ се дозвољава иживљавање над јединим преосталим бастионом Српства – Српском Православном Црквом. То је кулминација лицемерја које, као модус вивенди, морамо да прихватимо.

Заправо све перформансе тзв «Жене у црном» наша држава толерише… из којих тачно разлога? Да ли је могуће онда очекивати да се Косово задржи, ако већ Београд не може? Ако се у Београду, који је престоница земље, дозвољава таква врста ИЖИВЉАВАЊА над свим што је српско и што је државотворно, онда заиста чему се можемо као народ надати? Када се у истом дану пушта филм о хероима са Кошара, док се у исто време организује, никоме јасна и никоме потребна, представа – Мирдита (добар дан).

Дакле, шта се тим оксимороном жели произвести? И да ли заиста, постоји неки светски мајстор кастрације, који свој опус приреди над сваким новим српским лидером? А, народ хвала Богу памти као ајкула (3 мин) па заборавља очигледну нелогичност кампање СНС-а пре 2012! Сетите се, молим вас!!! За њих је Ратко Младић био српски херој, али од 2012. односно од када су дошли на власт, од када је кастрација извршена дакле, Ратко Младић је постао издајник и симбол ретроградних елемената. Свих нас, који не желимо да будемо као они, једном речју. Као «просветитељи у црном», којима је дозвољено све. Али, ЗАШТО? Чиме су они то заслужили? Или задужили овај народ те морамо да их трпимо? Све њихове каприце и морална урушавања? Но, рекох… слабо нам је памћење!

Свакако, генезу свих тих просветитеља у црном, можемо испратити до УДБЕ и ОЗНЕ и СКПЈ када су се њихови вајни преци издигли над каменом испод кога су генерацијски бивствовали како и доликује несоју и фукари. Ипак, «ослободиоци» из 1944-те, су тај несој и фукару активирали, а ми данас њихов накот трпимо.

А ја питам – ЗАШТО?

ЗАШТО се том несоју дозвољава да се изругују над СПЦ и Србијом испред Патријаршије?

ЗАШТО се тим наказама дозвољава да хуле на блажену успомену наших палих хероја? Хероја свих ратова, па и оних које је водио генерал Ратко Младић, а у ствари – Србија!

ЗАШТО се фукари дозвољава да са ниподаштавањем говори о земљи у којој живи? Против језика којим говори? Изругујући народ који их храни?

И, на крају, најотровније ЗАШТО јесте у овом питању које ће остати без одговора?

ЗАШТО?

МИСЛИТЕ О ТОМЕ!

Др Угрин Поповић за Видовдан

Поделите:

1 коментар

  1. Ма гледамо и шиптарски дневник.
    СВАКА гнусоба је овде могућа од 5. октобра 2000. када је НАТО довукао коштуницу на власт.
    Семе им се затрло ДОС-овско!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here