УЖАСНА провокација мађарских СЕПАРАТИСТА: Јужно је Ниш, ви сте СЕВЕР СРБИЈЕ

Поделите:

За навијаче ТСЦ-а је меч са Војводином “јужни дерби”. Томе се мора стати на пут…

За нас је Србија, север, Војводина… За њих је ЈУГ!

Озбиљан провокација, која нема нимало спортског у себи и једино се може назвати сепаратистичким испадом, стигла је од навијача ТСЦ-а пред дуел са Војводином у Сенти.

О чему се заправо ради?

Навијачка група Плави бећари, која подржава клуб са крајњег севера Војводине (Бачка Топола), где је већинска мађарска национална мањина, на следећи начин пружила је подршку клубу пред један од дербија 1. кола Суперлиге Србије

“Нова сезона почиње и наш вољени тим креће у марш против једне од најјачих екипа лиге, то нам даје разлог за славље. Уз то, успели смо да уђемо у Европу, имамо добре шансе да у овој сезони играмо на свом новом стадиону и све почиње ‘јужним дербијем’. Али.. Пред празним столицама, што је екстремно тешко прихватити”, написали су Плави бећари.

Није у питању једини инцидент, сличан се догодио у јуну ове године. Навијачка група је обележила 100 година од Тријанонског споразума уз транспарент “100 година туге”. У Версају је 4. јуна 1920. потписан споразум који је Мађарску оставио без излаза на море и тада је изван Мађарске остало 3.3 милиона Мађара, а данас у земљи наших северних суседа постоје елементи који заговарају ревизију Тријанонског споразуме, попут десничарске неофашистичке странке “Јобик”.

“Туга, бол, патња, бес… Имамо пуно осец́ања. Пре 100 година, земља је била растргнута пером, делови нације су били затворени у друге земље. Иако циљ није био само расподела територија, вец́ и уклањање страних делова нације, овде смо! То је осећај који нам даје снагу да наставимо да се боримо. Никада нећемо одустати”, написали су навијачи ТСЦ-а.

Познато је да су сепаратистичким идејама склони и навијачи Новог Пазара, који су се ове сезоне административним путем вратио у Суперлигу Србије.

(МОНДО)

Поделите:

1 коментар

  1. Да, Мађари који живе у нашој земљи овај део Србије називају Јужни крај, тј. сматрају га јужним делом Мађарске. То се зна. Ту ће тек да буде великих проблема..

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here