Великоалбанска претња: ”Нишки санџак-Топлица-Прешево, Бујановац и Медвеђа” је албанска земља, ту су гробови наших предака

Поделите:

На друштвеној мрежи ”Фејсбук” постоји албанска  група под називом ”Нишки санџак-Топлица-Прешево, Бујановац и Медвеђа”, а као администратори ове групе наводе се Ника Љеон Аљију и Шкељзен Бороћи из Медвеђе.

”Снови и душа постају удобни само тамо где смо се родили и где су гробови наших предака. Нишки санџак-Топлица преживео је најстрашније етничко чишћење свих времена. Молимо све који имају материјале и доказе да допринесу за нашу горку прошлост.”, пише у опису ове групе, чији је саджај јаван. Група броји 3.218 чланова, Албанаца из целог региона, а међу њима су Насим Харадинај, рођак Рамуша Харадинаја и потпредседник Удружења ветерана тзв.ОВК, Хаки Абази, директор ”Рокфелер фондације” за Балкан и албански политички аналитичар из Приштине, Љахи Брахимај, један бивших команданата ОВК који је заједно са Рамушем Харадинајем ослобођен оптужби пред Хашким судом. На фотографијама које се налазе у групи могу се видети мапе и заставе велике Албаније, независног Косова и тзв.ОВК.

https://www.facebook.com/groups/721415854624098/about/

 

Поделите:

2 Коментари

  1. АКАДЕМИК КОВАЧЕВИЋ ТРЕБА ДА ОБЈАСНИ ТРЕБА ЛИ СРБИ ДА ПРИХВАТЕ ОКУПАЦИЈУ?

    Очигледно, неки наши противници траже рат. Сад треба Душан Ковачевић, академик који је рекао Србима (као Срби то не знају) да “немамо деци за рат”. Ковачевић треба да објасни како да избегнемо рат који други хоће. Да се одмах повучемо и да им предамо ове споменуте територије, па да онда они траже нове територије све даље о Београда у коме на основу српских речи удобно живи овај академик? Да ли је он вољан да прихвати окупацију пошто он каже да “Срби више не смеју да ратују”? И ја бих волео да заиста никада више не ратују, али нека академик објасни како ад не ратујемо кад Србе нико не пита желе ли да ратују?

  2. Тамо су гробови њихових дедова и они хоће сада ту територију да присвоје. Српски гробови их не занимају. А шта ћемо са стотинама манастира на Косову и Метохији, безбројним српским селима и градовима, са целокупном историјом и културом српског народа које Шиптари немилосрдно разарају и скрнаве? Шта ћемо с прогнаним српским живљем са Кособа и Метохије, са отетом српском имовином коју Шиптари немилице грабе? Мисле ли они да ће ветар који им сада дува у леђа трајати бесконачно? Или сматрају да ће лако, као и досад, наћи нове дуваче са новим ветровима и полетети у нова грабљења и отимања. Може се све преокренути и постати сасвим друкчије од онога што би они желели.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here