Velikoalbanska pretnja: ”Niški sandžak-Toplica-Preševo, Bujanovac i Medveđa” je albanska zemlja, tu su grobovi naših predaka

Podelite:

Na društvenoj mreži ”Fejsbuk” postoji albanska  grupa pod nazivom ”Niški sandžak-Toplica-Preševo, Bujanovac i Medveđa”, a kao administratori ove grupe navode se Nika Ljeon Aljiju i Škeljzen Boroći iz Medveđe.

”Snovi i duša postaju udobni samo tamo gde smo se rodili i gde su grobovi naših predaka. Niški sandžak-Toplica preživeo je najstrašnije etničko čišćenje svih vremena. Molimo sve koji imaju materijale i dokaze da doprinesu za našu gorku prošlost.”, piše u opisu ove grupe, čiji je sadžaj javan. Grupa broji 3.218 članova, Albanaca iz celog regiona, a među njima su Nasim Haradinaj, rođak Ramuša Haradinaja i potpredsednik Udruženja veterana tzv.OVK, Haki Abazi, direktor ”Rokfeler fondacije” za Balkan i albanski politički analitičar iz Prištine, Ljahi Brahimaj, jedan bivših komandanata OVK koji je zajedno sa Ramušem Haradinajem oslobođen optužbi pred Haškim sudom. Na fotografijama koje se nalaze u grupi mogu se videti mape i zastave velike Albanije, nezavisnog Kosova i tzv.OVK.

https://www.facebook.com/groups/721415854624098/about/

 

Podelite:

2 Komentari

  1. AKADEMIK KOVAČEVIĆ TREBA DA OBJASNI TREBA LI SRBI DA PRIHVATE OKUPACIJU?

    Očigledno, neki naši protivnici traže rat. Sad treba Dušan Kovačević, akademik koji je rekao Srbima (kao Srbi to ne znaju) da “nemamo deci za rat”. Kovačević treba da objasni kako da izbegnemo rat koji drugi hoće. Da se odmah povučemo i da im predamo ove spomenute teritorije, pa da onda oni traže nove teritorije sve dalje o Beograda u kome na osnovu srpskih reči udobno živi ovaj akademik? Da li je on voljan da prihvati okupaciju pošto on kaže da “Srbi više ne smeju da ratuju”? I ja bih voleo da zaista nikada više ne ratuju, ali neka akademik objasni kako ad ne ratujemo kad Srbe niko ne pita žele li da ratuju?

  2. Tamo su grobovi njihovih dedova i oni hoće sada tu teritoriju da prisvoje. Srpski grobovi ih ne zanimaju. A šta ćemo sa stotinama manastira na Kosovu i Metohiji, bezbrojnim srpskim selima i gradovima, sa celokupnom istorijom i kulturom srpskog naroda koje Šiptari nemilosrdno razaraju i skrnave? Šta ćemo s prognanim srpskim življem sa Kosoba i Metohije, sa otetom srpskom imovinom koju Šiptari nemilice grabe? Misle li oni da će vetar koji im sada duva u leđa trajati beskonačno? Ili smatraju da će lako, kao i dosad, naći nove duvače sa novim vetrovima i poleteti u nova grabljenja i otimanja. Može se sve preokrenuti i postati sasvim drukčije od onoga što bi oni želeli.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here