Veljko Petranović: Sotona se plaši krsta

Podelite:

Sa neskrivenim zadovoljstvom sam gledao pozitivan primer građanske neposlušnosti u Valjevu, kada je šačica čestitih srpskih patriota uspela da spreči procesiju sodomita u pokušaju da uprljaju njihov grad.

U Beogradu nismo bili te sreće, pa su tako policijske snage, višestruko brojnije od degenerika, uspele da očuvaju javni red i mir za šiju hvatajući vernike koji su se usudili da budu ponosni na časni krst i svetu ikonu, na svoju vekovnu veru i tradiciju.

Nije problem to što demonima obuzete nakaze žele da svoje skaredno polno opredeljenje paradiraju kao da je normalno. Svi smo odavno svesni njihove neprijatne prirode. Problem je u njihovoj histeričnoj potrebi da pritom gurnu prst u oko onima koji nisu njihovi istomišljenici. Problem je u tome što ti evolutivni ćorsokaci žele da izazovu problem, kako bi mogli da nastave da glume žrtve i za to nastave da dobijaju masne pare sa Zapada koji se odavno sunovratio u ambis, pa bi za sobom da povuče i ostatak sveta. Kako bi došlo do problema, oni se ne zadovoljavaju time što su sablaznili čestitu srpsku javnost, već i nisko udaraju tamo gde znaju da boli svakog brata i sestru u Hristu.

Izopačeni neće pridobiti javnost na ovakav način, i to im nije ni cilj. Sotona se, vidite, plaši krsta. Alergičan je, pada mu imunitet kada ga vidi, ima averziju ka dobroti. Cilj je nečastivog da religiju i moral izvrgne ruglu, pa tako možemo videti bogohulne verzije ikone Bogorodice i drugih svetaca, ne samo na ovoj, već i na svim prošlim crnim misama koje su se održale godinama unatrag, na opšte zgražavanje i nezadovoljstvo.

Nije kriv pandur, pandur je ništa drugo nego ker koji laje i ujeda onako kako mu gazda naredi. Za taj poziv se nikada i nisu opredeljivali ljudi znatnih mentalnih kapaciteta. Ipak, ja sam uveren da i taj ker u dubini svoje duše zna da je prodao veru za večeru. Kasno će uvideti svoje greške onda kada i njegov nakot potpadne pod uticaj đavolji.

Nije kriv ni političar, taj slugeranja koji poput pajaca igra i peva onako kako narede pravi upravljači kapitalom. Kada ga zamene boljim i odbace kao istrošeni kurton, i on će uvideti gde je grešio. Stići će i njega Strašni sud, ali ne pre nego što okružen luksuzom, a razoren bolešću bude roptao na svilenoj postelji. Uprkos tome, vredno je spomena da je prva uspešna parada analnih jarana (i sestara po makazama) održana upravo pod vladom Aleksandra Vučića. Vazda borac za ljudska prava, upravo je on seksualnim manjinama omogućio da se bezbedno pokažu u svom pravom svetlu, usput vređajući religiozna prava onih koji poštuju pravoslavlje. Nekako se baš potrefilo da su sve te navijačke, desničarske i druge kriminogene grupe rešile da počnu da praktikuju toleranciju i inkluzivnost baš onda kada je SNS započeo svoju diktaturu. Sve što možemo reći je “svaka čast Vučiću”, jer da ne beše njegove čvrste ruke i mišice podignute, sada ne bismo bili u prilici da uživamo u ovakvim prizorima.

Krivi smo svi mi, kojima je muka od laži, licemerja i otrova kojima nas hrane, a koji nismo izašli u nedelju da stanemo na put tom masakru normalnosti koji se odigrao. Nije potrebno nikakvo nasilje, nema smisla udarati na bolesne. Potrebno je jedino da se u dovoljnom broju pojavimo i istaknemo simbole u koje verujemo. Sotona se plaši krsta i on će ustuknuti, zavući će se u mišju rupu iz koje je i izgmizao.

Psalam 74 Cara Davida

4. Riču neprijatelji Tvoji na mestu sabora Tvojih, svoje običaje postavljaju mesto naših običaja.
9. Običaja svojih ne vidimo, nema više proroka, i nema u nas ko bi znao dokle će to trajati.
10. Dokle će se Bože, rugati nasilnik? Hoće li doveka protivnik prkositi imenu Tvom?
11. Zašto ustavljaš ruku svoju i desnicu svoju? Pruži iz nedara svojih i istrebi ih.
22. Ustani, Bože, brani stvar svoju, opomeni se kako Ti se bezumnik ruga svaki dan!

Veljko Petranović, pisac

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here