ВЛАДИВОСТОК: ФОРУМ ВЕЛИКИХ ОЧЕКИВАЊА

Поделите:

 

 

Пре три године руски председник Владимир Путин потписао је закон о слободној луци Владивосток. Данас у том граду важе посебна правила за предузетнике и инвеститоре. Одобравају се пореске олакшице, становници се на пет година ослобађају од пореза на добит, имовину и земљу, уводе се поједностављене царинске и визне процедуре и скраћени су рокови за доношење административних решења.

Од 11. до 13. септембра у Владивостоку ће се одржати Четврти Источни економски форум. Фокусиран на развој Далеког Истока, он отвара велике могућности за сарадњу руских и иностраних пословних партнера.

Овакви сусрети се у Владивостоку организују сваке године. Главни циљ представља појачавање међународних и регионалних контаката између предузетника и државне управе, оцењивање трговинско-економског потенцијала Далеког Истока и презентација нових инвестиционих пројеката који пружају велика очекивања. На последњем форуму потписано је више од 200 уговора, вредности више од 26 милијарди долара. Укупно је представљено око 35 крупних пројеката. Међу њима и пројекат предузећа за прераду гаса у Амурској области, годишње продукције око 49 милијарди кубних метара, а такође проширивање капацитета Балтичког гасовода Nord Stream.

Форум је значајан и из политичких разлога. Он доказује да су инострани инвеститори расположени да дођу у Русију. Азија је много отворенија за руске пројекте него Запад. Форум је окупио предузетнике из Јапана, Јужне Кореје, Кине, Индије, Вијетнама и других земаља. Руско-јапански економски савет припремио је низ пројеката и спреман је да их представи јапанским партнерима. Кина је предложила свој економски пројекат, који се састоји из два дела: Пут свиле (Евроазијска копнена веза) и поморска бродска маршрута за XXI век. Како се очекује, пројекат ће задовољити потребе 60% становништва планете и више од трећине светске економије.

Осим тога, експерти из Русије, Кине, Јапана и Јужне Кореје разматраће могућности развоја туризма на руском Далеком Истоку. Владивосток је сада постао капија Русије у Тихоокеанској регији. Без сумње, његов развој ће ојачати значај целога Далеког Истока.

Са географског аспекта, Далеки Исток представља најисточнији део Русије и крајњи североисток Азије. Регион има излаз на два океана: Тихи и Северни Ледени океан. Далеки Исток чини више од трећине територије Русије: по површини он је приближно десет пута већи од Француске. Сада се тај регион развија великом брзином. За последње три године раст индустријске производње на Далеком Истоку превазилази државни просек за 8,6%. Регионални БДП расте темпом од 4,2% годишње.

За развој су, разуме се, неопходне нове технологије. Захваљујући близини земаља Азијско-Тихоокеанске регије, којима припада водећа улога у дигиталној индустрији, отвара се могућност увођења нових технолошких решења. Али и европске фирме показују интерес за Приморски крај, као на пример Сименс.

Представник Сименсовог концерна Дитрих Милер наглашава: „Ми запажамо да се на Далеком Истоку много инвестира – у инфраструктуру и индустрију. Тамо се појављује потреба и за технологијама које производи Сименс. Верујемо да примена дигиталних технологија може постати покретач Далеког Истока. Сименс гледа на дигитализацију као на стратешки правац. У оквиру тога предлажемо цео низ решења за Smart-Citys, за аутоматизацију зграда, за дигитализацију железнице, за производњу дигиталне опреме и производњу опремљену дигиталним технологијама. Свугде где постоје инвестиције и модернизација, могућа је примена тих технологија.“

По Милеровом мишљењу, широка област далекоисточног Приморског краја са релативно малобројним становништвом може бити „покривена” малим бројем стручњака. Примењујући нове технологије, Далеки Исток може постати конкурентан не само у Русији, већ и на глобалном плану.

За Русију би ово била специфична одскочна даска за даљи развој региона и целе земље у разним високотехнолошким областима, као што су машиноградња, истраживање космоса (на основу градње космодрома Восточниј), па чак и туризам. Посебну пажњу захтева изградња нових лука у циљу развоја трговинских контаката далекоисточног Приморског краја. Учесник Источног економског форума, кинески милијардер Рони Чичунг Чанг указао је на чињеницу да је трговина у Тихоокеанској регији већ превазишла обим трансатлантске трговине, притом 50% светског економског раста у последње три-четири године отпада на тај део света.

Веома велики проблем за Далеки Исток представља демографски пад. На дан 1. јануара 1991. године у том региону живело је 8,1 милион људи, а до 1. јануара 2018. године број становника је опао на 6,2 милиона. Већ много година уочава се одумирање становништва: рађа се мање људи но што умире. Истина, од 2012. до 2016. године уочен је и позитиван тренд, када је становништво расло за око пет до девет хиљада људи годишње. Иако је тежиште интересовања форума на трговинско-економској сфери, питања здравствене заштите и демографске политике ове године неће бити заобиђена.

Главни догађаји представљаће дискусионе активности под геслом: „Далеки Исток: проширивање граница могућности”. Радни део програма обухвата индустријски и инвестициони развој Далеког Истока, интеграцију Русије у економију тихоокеанске регије и енергетику, изградњу градова и саобраћајница у региону. Повећање страног присуства на форуму говори у прилог томе да Русија постаје важан центар окупљања пословних људи из читавог света.

Учесници форума дискутоваће о инвестиционом потенцијалу региона и перспективама стварања новог напредног енергетског чворишта на руском Далеком Истоку за земље Азијско-Тихоокеанске регије. Једна од тема форума биће међународна сарадња међу земљама-чланицама Евроазијског економског савеза и Европске Уније (ЕУ) од Лисабона до Владивостока. Учесници ће разматрати и питање какве су шансе за успех у сложеним политичким условима.

У време одвијања Источног економског форума 2017. стартовала је са радом прва међународна контејнерска линија у слободној луци Камчатка. Терминал обима 15.000 тона омогућава транспорт рибе директно из Петропавловска-Камчатског на азијска тржишта. Пројекат омогућава такође и превоз терета по Северном морском путу, који пресеца руски арктички регион.

Развој Северног морског пута – најкраћег морског правца од Азије до Европе, представља интерес многих предузетника. По мишљењу експерата, тај пут после 2050. године, због топљења леда, биће отворен за бродове у току читаве године. Контејнерски транспорт је много погоднији него преко јужне маршруте. Северни морски пут треба да повеже луке североисточне Азије (Кина, Јапан, Јужна Кореја) са лукама северне Европе (Ротердам, Хамбург).

На источном економском форуму биће представљени потенцијални инвеститори руских и иностраних инвестиционих пројеката. Очекује се потписивање инвестиционих уговора вредности више милијарди евра. Приоритет је финансирање далекоисточних високотехнолошких развојних пројеката. Око 30 фирми има план да инвестира у радијациону медицину, обновљиву енергију, композитне материјале за производњу компоненти ваздухопловне и космичке намене, укључујући производњу за беспилотне летелице.

Традиционално, на форуму су широко представљене области Далеког Истока. Већ више година изложба под називом „Улице Далеког Истока” презентује њихов економски потенцијал, културне традиције и туристичке могућности. Например, регион Чукотке презентује пројекте експлоатације олова и гаса. Прошле године чукотски павиљон био је у облику кита, опремљен мултимедијалним екраном, приказивао је информације о животној средини и специфичностима понашања ових морских гиганата. И ове године биће много таквих изненађења.

Радни програм форума доступан је на сајту EEF2018: https://forumvostok.ru/en/abouttheforum/

Добродошли у Владивосток!

Др Иван Пајовић

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here