Владо Шипчић: Болесници нападају подизање споменика Краљу Петру у Новом Саду

Поделите:

 

Камелеони су посебна врста животиња која је у стању да своме тијелу промјени боју. Значи, ако се нађу у трави, њихова боја ће бити зелена, ако се нађу на стјеновитом терену, боја ће им бити у боји стијена. То раде да би лакше ловили свој плијен који због одличне мимикрије камелеона нема много шанси да преживи.

 

Какве везе имају камелеони са политичарима, политичким странкама, идеологијама? Па, имају велике сличности, само што камелеони не лове друге камелеоне, за разлику од политичара који “једу” друге политичаре, а неријетко и сопствени народ, тако да су природне процесе људи усавршили. Пошто сам ја Србин, причаћу о Србима и политици у Срба јер ме то највише занима, а вјерујем и друге Србе.

Највећи политички камелеони код Срба су заправо комуњаре, јер за разлику од њихових претходника који су били декларисани комунисти, и нису то крили. Падом берлинског зида, комунисти, да би опстали на власти нису могли под тим именом да се представљају народу јер је општи тренд крајем осамдесетих и почетком деведесетих био дистанцирање од комунизма народа у већини.

Јерковка против споменика краљу Петру у Новом Саду, а за петокраку!

Велики дио комуниста је видио да је Русија доживјела слом и како би они опстали као комунисти, а да их Запад прими у своје наручје, послужили су се природним триком, који је модификован. То је наравно наш камелеон.Комуњаре су се досјетиле примамљивих политичких идеологија које нуде слободу, а то су наравно, либерализам и демократија.Србима су рекли: Па видите како добро живе људи у либерално-демократским друштвима, али им нису рекли да су то све земље које су се обогатиле тако што су освајале друге државе, ресурсе итд.. То сад није битно.

У свим околним државама, други народи су се национално опредијелили, као и њихови политичари, тако да им је национални интерес био приоритет у односу на политику коју заступају. Међутим, код Срба је тај процес кренуо у аутодеструктивном правцу јер су прво комунисти утабали пут кривице код Срба коју су Срби наводно учинили према другим народима.

Чињенице говоре да су сви народи, па и вјештачки народи добили државе и нације које никада нису постојале прије Другог свјетског рата, а Србија је територијално, значајно смањена. Са комунистима смо тачно знали какву политику воде, али дођоше комуњаре које су тај процес наставиле, али под плаштом либералне – демократије. Дошли смо до тога да комуњаре негирају и побједе велике србске војске. Срби су својом побједом и енормним жртвама, успјели да припоје територију, која се данас зове Војводина.

Недавно је откривен споменик Краљу Петру Првом, али ти који нам се представљају као домаће демократе и либерали су неким чудом рекли да је то била окупација те територије, а још је болесније, што су ти људи рођењем, у великој већини Срби.Толико о комуњарама. Могло би још много тога да се пише, али нико не воли обимне текстове.

Владо Шипчић

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here