ВОДЕНИ ТОПОВИ ПРОТИВ ДЕМОНСТРАНАТА: Полиција растурила протест у Франкфурту због антиепидемијских мера (ФОТО)

Поделите:
НЕМАЧКА полиција употребила је водени топ како би растерала учеснике протеста против антиепидемијских мера одржаног у Франкфурту.

Скуп је на крају растурен, а међу демонстрантима није запажено поштовање правила као што је ношење маски и одржавање дистанце, пренео је Ројтерс.

На улице Франкфурта данас је изашло око 600 људи из слабо организованог покрета “Кверденкер” који се противи владиним мерама против пандемије.

Полиција је употребила водени топ како би растерала демонстранте са трасе којом су се кретали, а коју је већ раније неколико пута блокирало око 300 људи који протестују против покрета “Кверденкер”.

Портпарол полиције је рекао да је скуп растурен након што су његови учесници упорно одбијали да носе маске и одржавају физичку дистанцу.

Највиши званичници Немачке тврде да је мало вероватно да ће ускоро доћи до ублажавања мера које су уведене раније у току овог месеца.

Немачке власти затвориле су ресторане, док школе и продавнице још раде.

Министар здравља Јенс Шпан рекао је да су пред грађанима Немачке тешке недеље, а могуће и месеци. Он је рекао да је потребно да прође дужи период да би се смањио број новозаражених, чак и уз рестриктивне мере.

У Немачкој је данас потврђен 22.461 нови случај корона вируса, укупно 775.556 од почетка пандемије.

Број преминулих од последица ковид-19 је од последњег пресека увећан за 178 на 12.378, саопштено је из Института “Роберт Кох”.

Новости

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here