Вучић и Додик обишли “Српску кућу” у Подгорици

Поделите:
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обилази “Српску кућу” у Подгорици, након чега ће присуствовати сахрани митрополита Амфилохија.

Вучић је у разговору са представницима “Српске куће” рекао да је задовољан како изгледа овај културни центар Срба у Црној Гори, и поновио још једном да ће Србија наставити да улаже још више у наше људе.

Волео бих да дам личну донацију, у књигама. Могу да дам више од хиљаду књига, 300 из моје личне библиотеке, а више од 700 од наших издавачких кућа – рекао је председник током обиласка библиотечког фонда “Српске куће”.

Додик је на почетку обраћања новинарима рекао да је “Српска кућа” импозантна, и да мора да послужи за јачање нашег уверења у наш идентитет и да наши људи не смеју да се одрекну своје историје.

– Наравно да ћемо ми из Републике Српске сарађивати са овом институцијом, и важно је да се очува све ово.

Вучић је рекао да је срећан што је посетио српску кућу и задовољан што је Србија уложила 3.5 милиона евра.

– Задовољан сам што сам видео и значајне радове који су штампани овде. Верујем да ће сви који овде раде бити још успешнији. А када нас нападају да улажемо пуно новца, ми ћемо улагати још више.

Емило Лабудовић, управник “Српске куће” рекао је да је срећан што је човек који је најзаслужнији за отварање ове институције напокон дошао да је посети.

– Добродошли су сви они који желе добро српском народу, а самим тим и себи – рекао је Лабудовић.

“Српска кућа” је у процесу стварања централне библиотеке Срба са тог подручја, и рекао је да ће најављена донација председника Србије много помоћи у томе.

У “Српској кући” су смештене Матица српска, Институт за српску културу, Српски национални савјет, Удружење књижевника српског народа, Српска телевизија, Српски радио, новине, портали, Српски културни центар пишу Вечерње новосити.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here