Запад одлучио: Kултурно просветна аутономија севера Kосова!

Поделите:

Предкумановска Србија и “Велика Албанија” ?
Политицко руководство Србије под окриљем председника Србије се “бори” за културно-просветну аутономију неколико општина на Kосову и Метохији по “хрватском моделу” за Србе без права Срба на Kосову и државе Србије да управља националним ресурсима над којима има уделаи власничке листове. .То практично значи да Србија на северу Kосова треба да добије облик аутономије то ће бити довољни услов за “компромис” који властима у Приштини отвара простор за статус у УН и моделирање облика “природне” односно “Велике Албаније”.Посредно Србија се одриче резолуције 1244СБУН и локлану самоуправу Срба у неколико општина третира као национални успех који се подразумева и кроз план ЗСО, а остаје у неизвесној позицији СПЦ и дестине милијарде долара у рудницима ,пијаћој води и језеру Газиводе као и ретким металима који се предају западним пре свега америчким немачким корпорацијама.То је суштина могућег плана “разграничења” који није подела нити размена територија већ доста ограничена политичка “трговина” која треба да задовољи Брисел и САД али и власти у Београду И Приштини.

Овај модел се Србији намеће као и Приштини и он је у завршној фази .Све остало је политичко, медијско спиновање иза то су велика су средства одобрена Србији да реализује постављене задатке .Због тога се врши наизменични притисак на Београд и Приштину да се овај план реализује.Тако би Срби добили културно-просветну аутономију повезану са Приштином И Београдом,а Приштина могућност столице у УН И могућности да се реализује ”велика Албанија”.Западни план је да се у скоријом будућности отвори и питање културно просветне аутономије Санџака као услова за прситупање ЕУ .Овакав модел по “домино стратегији” се шири са Kосова и на БЈРМ односно Западну Македонијом кроз федерализацију ове државе .
Томислав Kресовић

Поделите:

4 Коментари

  1. Ovo neka zajebancija. Bugarska lepo u NATO i EU u svojim granicama, Rumunija u svojim granicama u NATO i EU sa 1.5 miliona Madjara, a mi nesvrstani najebasmo. Lepo pregovarati o ulasku u NATO a manuti se ovih prica.

  2. Сваки разговор са Западом је излишан. Ово ничему не води. Зашто дозвољавамо да нас замајавају којекакви европејски и американски садисти. Отимају нам део државе зато што траже њихови пријатељи Шиптари. Па, ваљада имамо и ми неке пријатеље у свету. Или смо на превару изабрали неспособне и неуке. Изађимо из тог врзиног кола о окренимо се онима који хоће друкчији свет, а не по мери Шиптара и Амера удружених са евроунијатским никоговићима. Окренимо се Русији, Кини и другима. Није остало много времена до великог сукоба. Скинимо с власти људе који нису кадри да изнесу све ово. Који су доведени да упропасте Србију. А уништиће је, јер ће морати – за то су ту.

  3. Под хитно у Србији вести војну управу и забранити рад свих политичких странака
    због издаје.Прогласити космет окупираним и прекинути дипломатске односе са
    албанијом,сад,немачком,енглеском и француском.Увести Русију војно на велика врата у Србију и Републику Српску

  4. Treba prekinuti sve razgovore u Briselu. Nema sta da se razgovara o sporazumima sa siptarima kad su oni dovedeni na nasu zemlju za vreme tudje okupacije ili su im granice otvorene za vreme Titove diktature,sto isto znaci bezzakonito. Zapad je potvrdio sa 1244 resolucijom Kosovo I Metohija su deo srbije vec 900 godina. i
    Mirjana

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here