Zapad odlučio: Kulturno prosvetna autonomija severa Kosova!

Podelite:

Predkumanovska Srbija i “Velika Albanija” ?
Politicko rukovodstvo Srbije pod okriljem predsednika Srbije se “bori” za kulturno-prosvetnu autonomiju nekoliko opština na Kosovu i Metohiji po “hrvatskom modelu” za Srbe bez prava Srba na Kosovu i države Srbije da upravlja nacionalnim resursima nad kojima ima udelai vlasničke listove. .To praktično znači da Srbija na severu Kosova treba da dobije oblik autonomije to će biti dovoljni uslov za “kompromis” koji vlastima u Prištini otvara prostor za status u UN i modeliranje oblika “prirodne” odnosno “Velike Albanije”.Posredno Srbija se odriče rezolucije 1244SBUN i loklanu samoupravu Srba u nekoliko opština tretira kao nacionalni uspeh koji se podrazumeva i kroz plan ZSO, a ostaje u neizvesnoj poziciji SPC i destine milijarde dolara u rudnicima ,pijaćoj vodi i jezeru Gazivode kao i retkim metalima koji se predaju zapadnim pre svega američkim nemačkim korporacijama.To je suština mogućeg plana “razgraničenja” koji nije podela niti razmena teritorija već dosta ograničena politička “trgovina” koja treba da zadovolji Brisel i SAD ali i vlasti u Beogradu I Prištini.

Ovaj model se Srbiji nameće kao i Prištini i on je u završnoj fazi .Sve ostalo je političko, medijsko spinovanje iza to su velika su sredstva odobrena Srbiji da realizuje postavljene zadatke .Zbog toga se vrši naizmenični pritisak na Beograd i Prištinu da se ovaj plan realizuje.Tako bi Srbi dobili kulturno-prosvetnu autonomiju povezanu sa Prištinom I Beogradom,a Priština mogućnost stolice u UN I mogućnosti da se realizuje ”velika Albanija”.Zapadni plan je da se u skorijom budućnosti otvori i pitanje kulturno prosvetne autonomije Sandžaka kao uslova za prsitupanje EU .Ovakav model po “domino strategiji” se širi sa Kosova i na BJRM odnosno Zapadnu Makedonijom kroz federalizaciju ove države .
Tomislav Kresović

Podelite:

4 Komentari

  1. Ovo neka zajebancija. Bugarska lepo u NATO i EU u svojim granicama, Rumunija u svojim granicama u NATO i EU sa 1.5 miliona Madjara, a mi nesvrstani najebasmo. Lepo pregovarati o ulasku u NATO a manuti se ovih prica.

  2. Svaki razgovor sa Zapadom je izlišan. Ovo ničemu ne vodi. Zašto dozvoljavamo da nas zamajavaju kojekakvi evropejski i amerikanski sadisti. Otimaju nam deo države zato što traže njihovi prijatelji Šiptari. Pa, valjada imamo i mi neke prijatelje u svetu. Ili smo na prevaru izabrali nesposobne i neuke. Izađimo iz tog vrzinog kola o okrenimo se onima koji hoće drukčiji svet, a ne po meri Šiptara i Amera udruženih sa evrounijatskim nikogovićima. Okrenimo se Rusiji, Kini i drugima. Nije ostalo mnogo vremena do velikog sukoba. Skinimo s vlasti ljude koji nisu kadri da iznesu sve ovo. Koji su dovedeni da upropaste Srbiju. A uništiće je, jer će morati – za to su tu.

  3. Pod hitno u Srbiji vesti vojnu upravu i zabraniti rad svih političkih stranaka
    zbog izdaje.Proglasiti kosmet okupiranim i prekinuti diplomatske odnose sa
    albanijom,sad,nemačkom,engleskom i francuskom.Uvesti Rusiju vojno na velika vrata u Srbiju i Republiku Srpsku

  4. Treba prekinuti sve razgovore u Briselu. Nema sta da se razgovara o sporazumima sa siptarima kad su oni dovedeni na nasu zemlju za vreme tudje okupacije ili su im granice otvorene za vreme Titove diktature,sto isto znaci bezzakonito. Zapad je potvrdio sa 1244 resolucijom Kosovo I Metohija su deo srbije vec 900 godina. i
    Mirjana

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here