Aleksandar Kiš: Italija usvojila zakon o oružju

Podelite:

 

Konzervativna promena politike i uticaj Stiva Benjona u Italiji konačno su počeli da donose dobre rezultate. Politika koju zastupa Mateo Salvini, ministar unutrašnjih poslova, i u stvari pravi vođa Italije:
– Danas je predivan dan, Italijani su konačno dobili pravo na samoodbranu.

Italija je do sada imala stroge zakone kako o oružju i municiji tako i o upotrebi oružja i samoodbrani. Slično nekadašnjoj Jugoslaviji i sada Srbini, nažalost, Italija je imala levičarsko i potpuno imbecilno shvatanje, da su svi ljudi super, dobri i lepi i da nema kriminala i da eto ako se i desi da te neko napadne, ti treba prvo da ga lepim rečima ubediš da te ne zakolje.
OK, znamo kako to prolazi – mafijaši imaju mitraljeze, a pošten čovek nema ni praćku. A zakon o samoodbrani je još gori. Ako ubijete provalnika, koji je opasnost za vas i vašu porodicu, državni tužilac, odgajen i školovan na Titovim zakonima, će da se trudi da dokaže kako si ti zlikovac i ubica.
Ako si žena, mogu da te siluju i nikom ništa, naravno.

Zato su Italijani, pod dobrim pokroviteljstvom nekadašnjeg Trampovog savetnika Stiva Benjona, koji je neka vrsta anti-Soroša doneli zakon koji je vrlo sličan onome u SAD. To se zove “Zamak sistem” – nazvan zbog toga što zakon smatra da je posed apsolutno vlasništvo onoga koji ga poseduje i da vlasnik ima pravo da upotrebi svaku silu, pa i oružje da ga odbrani – čak i da pritom napadaču oduzme život.

Surovo, mislite? Javite se kada vam iz kuće odnesu sve što ste krvavo stekli i zaradili. Ili kada vam siluju ćerku u vlastitoj kući. A na sudu, će silovatelji plakati, a njihov advokat – a vala i dobar deo “dušebrižne” javnosti tvrditi kako su to u stvari dobra deca, i da su mladi i da neće oni više nikad, majke mi. I posle dobiju godinu dana, smanje na šest meseci i na jesen piju piće u bašti obližnjeg kafića.

Da smo imali takav zakon, Kosovo bi i dalje bilo naše. Prvi Šiptar koji bi provalio Srpski plot popio bi metak među oči. I psole bi, možda došla milicija da skloni leš napadača i to je to. Ne bi bilo ni rata 1999 ni bombardovanja, jer nikada ne bi ni stiglo dotle.
Sloboda počinje na nivou čoveka, žene, na nivou pojedinca. Prvo oni moraju da imaju pravo da se odbrane.

Treba se i mora liberalizovati zakon o oružju i municiji, jer je besmisleno glupo i jadno da se ministar policije žali kako su pohapsili 150 mafijaša koji su svi imali oružje, a tužilaštvo i sudovi ih pustili kući.
Običan, pošten čovek mora da ima pravo i na to oružje i na pravo da se brani i sebe i porodicu.

Zakoni treba da se prave zbog realne situacije, a ne neke zamišljene lepe, divne, roze, sa jednorozima, i letećim slonićima.

Aleksandar Kiš

Vidovdan

Podelite:

4 Komentari

  1. Bravo gospodine.Međutim i u tom pogledu smo mimo svijeta. Nedaj Bože da meni neko provali u kuću ili siluje kćer. Ne bismo se sretali na propalim srpskim sudovima. Pravosuđe je u Srbiji u katastrofalnom stanju. A,što se tiče oružja,moramo ga imati svi ili niko.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here