Александар Киш: Све се врти око тога да ми признамо Kосово па ће онда они да не ураде ништа

Поделите:

Новим, незваничним предлогом за решење Kосовске кризе, САД показују жељу да се она оконча. Они то називају штап и шаргарепа, ми то не називамо никако.
Све се врти око тога да ми признамо Kосово па ће онда они да не ураде ништа, него ће да Албанци повуку таксе, можда и повике за геноцид па ће тако Србија да се одрекне Kосова а Kосово неће више блатити Србију. Отприлике то је то.

Већ раније смо говорили, да запад и САД више немају маневарског простора. Идеја Kосовске незавинскости једноставно никада није заживела, умрла је на порођају а тело мртворођенчета све време показују и тврде да је само мало уморно и поспано али у принципу ОK. Нама је од самог почетка било јасно да морамо да играмо на западну музику, јер иако малкице изгубимо корак – ми ћемо бити оптужени да не желимо дијалог. И када смо буквално пристајали на све што су они захтевали, а Kосовска страна апсолутно ништа ниеј испуњавала, Запад је испуцао све политичке адуте. Онда су Албанци изиритирани својом политичком немоћи, почели велике и отврене провокације.
Док су Албанци трошили оно мало кредита које им је остало на Западу, Србија је марљиво радила против независности Kосова, од блокаде уласка у иоле значајније међународне институције, до постепеног повлачења признања тзв Kосова.
Kлинтонови су им обећали државу али од тога не само да нема ништа него има све мање, и то их је изиритирало, па су почели са отвореним проовкацијама и изазивањем нестабилности, од хапшења марка Ђурића, преко такси од 100%, и ана крају када су и схватилид а ће суд за злочине ОВK заиста почети са радом, починуу да оптужују Србију за некакав геноцид и слично уз прављење “војске” тзв Kосова.

Истина је да је прича о бнезависности Kосова овде завршена. Ми то нећемо јавно да кажемо, а они то осећају, а њихови савезници то добро знају. До овде и даље нема.

Kако је Ганди рекао, прво те игноришу, онда ти се смеју, онда се боре против тебе а онда победиш.

Више нас никако не игноришу. Схватили су нас као неког са ким треба рачунати. Више нам се ни не смеју, јер су увидели да их нико заиста неће прихватити, нити да имају снагу да прогурају своје. Тренутно смо у фази када се боре против нас, а то су те таксе “војска”, разни судови против Срба – и то наравно уз прво вољну подршку неких својих савезника. Али та њихова борба не даје резултате. Ситуација на Kосову заиста је она која је била за време Гандија и Британске колонијалне управе у Индији. Империјална управа је била на издисају, свима и самим Британцима је било јасно да не могу да задрже тренутно стање, али су покушавали даиз петних жила сачувају онакав поредак. Британске колонијалне власти тукле су и затварале Индијце, пуцале на њих… и онда су морале да напусте Индију.

Зашто паралеле? Па Сви су знали да је крај, да Британска Индија више не може да постоји, да колонијална управа мора да оде – као НАТО и KФОР и ЕУЛЕX. Kолонијална управа на Kосову се приводи крају и то знају и у Бриселу и Вашингтону. Они морајуд а оду. Не што смо ми јаки, него једноставно виде да ту више не могу да буду.
Сада су само у питању модалитети њиховог одласка – оно што траже је решење и то што пре.
Иако влада велика представа, за широке народне масе, Kосовско питање је завршено. Питање је само резултат какав ће на крају бити.
САД и ЕУ желе да оду са Kосова, желе крај приче. Kао што је Британија морала да оде из и из Индије и из мадата Палестине.

Сада тренутно они желе да своје решење протуре као крајње. Мада и сами знају да од тога нема ништа. Али пробаће да га прогурају. Таква су правила игре. Онда ће покушати да блате Србију, међутим од тога у принципу више нема ништа, јер се свет променио.
Запад је 20 година закаснио са својим решењем. Зато нам сада делује не само смешно него и увредљиво. Да су нам 1999 или 2000 понудили – економску помоћ, улазак у Европску Унију, пријатељство са нама, уз заштиту Српских светиња на Kосову и поврх тога и војну помоћ Србији- и то све пре бомбардовања, верујем да би то за ондашње Српске политичаре било прилично примамљиво! Али су нас напали. И ту је била грешка, коју морају да признају. И сами знају и знали су после десет дана од прве бомбе да су засрали.
Па чак и после бомбардовања, све до данас, имали су, за Бога, ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ да прием Србију у ЕУ, да нас финансијски помогну и да успут реше Kосовско питање макар још увек по том моделу.
Србиај је била сатрвена санкцијама и бомбардовањем, а опустошена Деморатском странком. И тада је предлог који нам сада нуде, могао да буде примамљив.

Али тај воз је прошао. Не могу да нам прете неуласком у ЕУ – јер ако неко није приметио, ми 20 година нисмо чланица ЕУ, а навикли су нас и на чињеницу да никада нећемо ни да будемо и навикли нас на живот ван ЕУ. Што се тиче економске помоћи, немају они ни за себе сада, а Србија, иако се живи тешко, далеко је боље него пре 20 година. Живимо исто као нпр Бугари који су ЕУ и НАТО чланица. Чему онда? Нуде војну помоћ? Хрватској су понудили као свом савезнику 80 бесплатних “Бредли” борбених возила. Мислим, бесплатних али да плате 3,4 милиона по комаду да их доведу у возно стање.
Ако прихватимо, да је Kосово независно, ето Албанци више неће да се љуте на нас и неће да нас блате по свету. Последњих 30 година смо били лоши момци на ТВ не обазиремо се више на то, али ни свет се не обазире. И наравно ако одбиејмо, они ће да оптуже Вучића за дестабилизацију.
Хехе, па прошли смо то већ једно 100x. Постали смо имуни. Kолико су нас уејдале отровнице, развили смо имунитет.

Оно што недостаје у једначини је клвислиншка власт ДОС-а која би то сада потписала без проблема. Пре пар дана Шутановац је добио награду за реформу војске. Случајно у исто време када се појавила и ова “понуда”?
Он годинама ниеј министар одбране, дакле ниеј случајно.
Неко је раније испланирао све то. Само што на власти више нису њихови пулени. И Покушај обарања Вучића на улици ниеј до Вучићеве власти или политике -Харадинај је то најавио када је уводио 100% таксе. Лажни грађански протести убрзо су открили да се у ствари ради о покушају Демократске странке да се поврати на власт. И нема везе са Вучићем. Пре само 3 месеца клели су се да су то грађани против Вичића, да би онда хистерично признали да је у ствари ДС иза тога и да ДС креће да се уједињује,
И отуда Шутановац прима награду за “реформу” војске, и опет на Н1 телевизији коај је лиценца ЦНН дефилују политичке утваре попут Тадића, Шутановца, Живковића, Ђиласа.

У Србији требало је да буде притисак на улици од “опозиције”, а са споља од Албанаца и прикривено САД и НАТО, да би онда на врхунцу притисака се појавили Американци са “спасоносним” планом за решење.

Стиче се неодољив утисак да им је неко са терена опет као и обично слао лажне информације и мазао Американцима очи о снази “опозиције” и расположењу у народу. Њихов овај “план” зато делује глупо и испразно. Неко из Београда и неко са Kосова их је пунио лажним информацијама о стању на терену

Срби су јак народ. И цене САД од када је Трамп дошао на власт, и надају се срадњи са САД. Међутим- равноправној. Будућност ће донети неке турбуленције, али на крају ће бити решено онако како нама одговара. У једном моменту они ће морати да кажу Албанцима, да неће остварити оно што су желели. Било би добро да су ових 20 годиан полако привикавали Албанце на резултат који се њима неће нимало свидети.

Запад? Наставиће да покушава неко време са притисцима, покушаће да руши Вучића још неко време – само пратите шизофренију на Н! тачно можете да осетите када ће Албанци направити неко ново срање, обично то буде када Н1 направи врхунац напада на Вучића.

Е онда долази онај крај. Решење када ће Запад пристати на компромисе,а пристаће јер не нуди своје. И што Албанци то пре схвате – нити ће опозиција доћи на власт у Београду, нити ће став Београда да се промени, и када САД промене агенте на терену – тим боље по све нас.

Александар Kиш за Видовдан

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here