Бранислав Јевтић: TRT HRT

Поделите:

 

Немојте мене, ја сам Шиптар!“, да је Звездин ватерполиста био довитљивији и ово зацичао кано гуја љута, не би се можда ни сквасио. Евентуално би хулигани и окупљени хушкачи попадали од смеха с Риве директно на теме у плићак. Променада је ипак најприкладнија реч за ту обалу, а посебно Сплићане који су се мењали у историји како витар пуше. Нит су мештани којима је пицигин целокупни curiculum vitae било кога зачудили тим гестом, нити брат из Црне Горе чувене по свему, само не по дволичности. Што би то икога зачудило, с обзиром на то о коме се ради. То је само Србија, дежурна шлеп-служба. Само се у њој није расписивао референдум око отцепљења, на срећу других. Чуш, али што би онда чињео брат – вечити паразит? Ко би Маћедонију и Косова на тацни сервирао номадима из А(рбана)зије? Ко би аргатовао на Јадранском приморју, и доградио оно што нису стигли Талијани? Ко би до данас продавао своје фабрике и земљу будзашто истим онима који им бране и да се истроше на неком отоку (осим ако то није Голи)? То је земља Срба, тако рећи беземљаша, јер је током целе историје неко својатао простор између њених граница. Неизлечива и непоправљива и данас је спремна да се удави у сузама за неким сином народа, ма то био Краљ ујединитељ, Тито, Слоба, Ђинђић или ко други. Ти синови народа што опходише се према деци горе него очуси, барем су нам штедели матер. Ако нисмо феномени као ванматерична браћа, онда смо засигурно феноменолози за проучавање. Бадава светски стручњаци преко хаплоскопа тачно утврдише da хапло група R1a1 која је најзаступљенија у крви просечног Србина у приближном проценту је присутна и у осталим балканским народима. РР (Промиџбени погром) и даље се спроводи над Србима. Док је Слоба анестезирао народ јужноамеричким сапуницама, да би модернији манипулатори масе претворили сав медијски простор у Риалити и музичка замајавања, с оне стране Дрине није престајала хипноза која је временом прерасла у аутохипнозу. Хипноза је слепа, и најзахвалнија је онима којима одговара. Они ће развити мржњу дотле да ће наступити колективна шизофренија, што једино објашњава толику жељу за уништавањем Срба као огледала. Никада се није догађало у историји да се читава нација весели, и прославља док другу бомбардују као те 1999. На другој страни, за време најжешћих напада ови ће играти коло, као што су радили и мештани за време потапања њихових насеља када је хидроелектрана била планирана у Ђердапској клисури, па и када су бивали потапани у базену иако су ватерполо национализовали као спорт… Срећа наша па они не освојише злато на Мундијалу, иначе се сто година не би пуштали из кола и то пипиревке, дуж целе границе.

Док су претили Дражену, Просинечком, Арсену, Оливеру (Tесли и Марку Полу нису могли, али зато Шербеџији нису ни морали)… да забораве на ћирилични ДНК, овде је Дино Мерлин певао у пиџами са полумесецима, као и цела бивша Југа што је могла да се шврћка у провидном неглижеу. Најчитанија списатељица шућмућпапролиј-штива биће Ведрана Рудан, а Миљенко Јерговић (који није барбарогеније, али, руку на срце, изгледа тако) објавиће збирку мејлова са Басаром, канда су нас Андрић и Црњански удостојили својом преписком. Тамо би, пак, титловали наше филмове, цензурисали, што је већ промиџбени прогон (ако изузмемо чињеницу да им у потаји омладина масовно слуша најгоре турбо-измећаре). Истодобно, овде су антисрпски елементи такође цензурисали писце који су иоле показали домовинску приврженост, а инфилтрирали и фаворизовали све који су спремни обеношке туђег да приме. Овде се комунизмом искорењивало православље, љубило се по заповести до два пута, за славу те потказивао кум… а тамо се за Степинца гради меморијални центар, вероватно по угледу на Ћеле-кулу. То бар није тешко: у земљи пуној најцрњих јама где год да багер забоде кашику, биће вршна белих костију.

Тамо неки Томпсон, девојачко Перковић, на крају ће добити за прокторску дисертацију под називом Анте Павелић, и летњиковац под називом Јасеновац. Певач кога су, очевидно, премало тлачили као малога, своје фрустрације кроз друге успешно емитује. Тај безјак зарад својих користољубивих мотива шири сатанизацију. Примитивним поступком којим се одвајкада стварао стереотип о типичном представнику супарничке групе као о сатанском створењу. Тиме се постиже да се припадници те групе не доживљавају као људска створења те се на њих не могу применити морал и закони. Скидањем кривице унапред се подстичу деструктивни импулси до крајњег уништења непријатеља, који у овом случају то је само фиктивно. Јер фалсификовање историје није изводљиво бескрајно. Морални митисер или ће званично одлепити или нестати. За комплекс подређености може се замерати Србима, али сервилности не. Ко још замера ослободиоцима осим оних којима су симболи слободарске традиције ливреја, или, евентуално, туђа униформа. Као музичару нормално је да треба поставити питање на колико права располаже да после првог стиха химне Лијепа наша (што је неумитно), отпева дискутабилан: о, јуначка земљо мила. Ако је јуначки било, у циљу додворавања, пред Хитлером се доказивати цифром од 1.400.000 страдалих у Јасеновцу само, а после рата је испрва срубити на 2.200, да би до данас признавали свега 70.000, а немачки форензичари су, гле парадокса, установили да је број жртава у том логору између 700.000 и 1.1000.000, онда смо ми кукавице. Но, не треба цепидлачити. Поготово, кад се зна да је циљ Ватикана и осталих био да се тај херпес зостер санира тако што ће трећину покатоличити, трећину прогнати у Србију, а трећину истребити. Кад на то вратимо несрећне хапло групе (изузев једне теорије где се тврди да је у Хрватску пристигло омање племе афганистанског народа Огури и турског племена нижег реда Курбати, чија физиономија је заиста ретка као у нпр. С. Месића) долазимо до закључка да Хрвати нису никако могли бити ни за шта криви већ једино Срби, као најиздајничкији народ и најаутодеструктивнији. Ти монструозни Пленковићи (не по томе што плене, него као експерти за заплену) који су деведесетих извезли само на трактор-туризам 400.000 староседелаца, по чему су бољи од претходника или следбеника, уколико хипотетички не би било закона. Али, како н а с осудити за злочин противу човечности. Лакше је извести трансплатацију мозга него то правно детерминисати.

Како, опет, објаснити феномен када се у Санском мосту подигао споменик у част победе Османлија над Босном. Потомци некадашње обесправљене раје из најдужег ропства, чак сто година дужег од оног јеврејског у Египту, одлучили су да се за претрпљен зулум захвале окупатору. Трагикомедији никад краја. Усудите ли се да потегнете питање презимена која су својевремено намерно давана погрдна, оде вам глава. У најбољу руку, рећи ће вам, да би их било стид да промене пранђедово презиме. Можда не знају да је пранђеда било стид када су му присилно мењали изворно презиме, а можда је све колективно стид, па се чека први, кога ће бити стид што га није било до сада стид…

Summa summarum, сви су добра комбинација као знојава кожа и стаклена вуна. Интеграција попут оне на Западу као решење отпада. Радну и боравишну визу увести Црногорцима никако. Одмазду Хрватима по рецепту Србе на врбе, а кравата за Кроата ни случајно. Нека поцркају од неузвраћене мржње ако треба. Једино решење је да Хрвати, ако већ криве Србе што су их ослобађали, затраже од сусједа поновно увођење ропства, вазалства или каквог год вида пришљамчивања. БиХ нек за почетак преузме сву муслиманску браћу у емиграцији. А носталгични Срби да се коначно ослободе проклетства званог фантомски уд, што се једино успева суочавањем са огледалом.

Ово није био никакав есеј за под разно, већ обичан ефеј у празно.

Бранислав Јевтић

Поделите:

2 Коментари

  1. Hrvati se ne smiruju. Nakon stravicnog etnickog ciscenja Srba iz Hrvatske gde su sa 600 000 (sto je npr populacija Crne Gore) svedeni na statisticku gresku, parije koje zive u razrusenim selima bez struje, meta im je republika Srpska da bi mogli da ponove Jasenovac i Jadovno. Evo kako ova fasisticka drolja Tromp sikce i laje na RS: https://youtu.be/I07hkGC8H1I Ima li iko da tu fuksu siluje i prikolje jer je ovo stvarno vise nesnosno. Iz svakog njenog nastupa kulja nesnosna mrznja prema Srbima.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here