Бранко Ракочевић: У Старој Пазови завршен 55.Сусрет АПДВ

Поделите:

НАЈБОЉА „МАЛОГРАЂАНСКА СВАДБА“ ИЗ ЦРВЕНКЕ

Проглашењем победника и уручењем награда и признања за најуспешнија колективна и индивидуална остварења завршен је 55. Сусрет АПДВ који је у Старој Пазови одржан од 19. до 27. маја уз учешће осам аматерских позоришних трупа из Нове Пазове, Ковина (два ансамбла), Црвенке, Зрењанина, Крушчића, Бнатаског Карађорђева и Куле.

Жири који су сачињавали Саша Волић, редитељ (председник), Југослав Крајнов, глумац СНП из Новог Сада и Милош Лазић, дипломирани позоришни продуцент из Старе Пазове за најбоље остварење на Сусрету прогласио је „Малограђанску свадбу“ Бертолда Брехта коју  је у режији Радоја Чупића извело АП „Среван Сремац“  из Црвенкке.Поред ове првопласиране на предстојећем 67 Републичком фестивалу аматерских позоришта Србије који се средином јуна одржава у Кули Војоводину ће представљати и другопласирана „Трактат о слушкињама“ Богдана Чиплића у сценској реализацији Драгана Остојића а у извођењу Културног центра из Куле, као и трећерангирани „Кањош Мацедоновић“ Виде Огњеновић у извођењу КУД „Луча“ из Крушчића у режији Дејана Цицмиловића.

Све три првопласиране представе су из општине Кула.

Најбољи режисер на Сусрету је Радоје Чупић (Црвенка), док је награду за сценографију  добио Александер Бако („Браћо и сестре“ Душана М. Петровића у извођењу АП „Мирко Таталовић-Ћира“ из Нове Пазове).Додељено је и пет равнопраних диплома за најуспешнија глумачка остварења које су добили Љубица Милиновић(„Коме верујете“, уметничка група „Смук театар“ из Ковина), Никола Булатовић, („Кањош Мацедоновић“ из Крушчића), Зоран Радуловић („Малограђанска свадба“ Црвенка), Слободан Ногавица („Трактат о слушкињама“ Кула) и Љубомир Радовић („Коме верујете“ уметничка група „Смук тетара“ Ковин)

Бранко Ракочевић

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here