Данијел Игрец: Црни дани великоалбанских сепаратиста

Поделите:

Док Приштина наставља да шири лажну пропаганду о броју земаља које признају њену такозвану независност број држава које признају тзв. Косово све је мањи и мањи.

Данас је МИП Краљевине Лесото, иначе једне од чланица Комонвелта, озваничило дипломатску ноту којом ова афричка земља поништава све своје досадашње потезе који би могли да указују на њено признавање Приштине.

Шта нам својом одлуком поручује Лесото:

1.) Поручује нам да је признање тзв. Косова противправни акт, а косовска сецесија међународни деликт, којем у надолазећем вишеполарном међународном поретку нема места.

2.) Поручује нам да је питање КиМ далеко од “трајно решеног” и да је неприхватљиво свако решење које темељи на једностраним потезима и на неуважавању ставова и интереса матичне државе – Србије.

3.) Дипломатска нота МИП Лесота представља праву малу лекцију Западу из познавања међународног права и представља одраз озбиљне и одговорне дипломатије. Лесото је истакао оно што Русија и Кина говоре већ годинама – да су Повеља УН, Хелсиншки завршни акт и Резолуција 1244 кључни, једини и неприкосновени оквири за решавање косовског питања.

Лесото, хвала!

Данијел Игрец

Видовдан

Поделите:

2 Коментари

  1. Netreba rasprave o pripadnosti Kosova, ono je 900 godina Srpsko i tako ce ostati. UN rrezolucija 1244 to potvrdjuje i dosta drzava to postuje. Na zalost predjasnji politicari , nisu dovoljno i li ni malo o tom vodoli racuna. Narod je ispoljnio svoj stav da se saceka sa ma kakvim odlukama , dok ne dodje vreme kad ce se zakoni postovati od stranih drzava. Albanci su manjina u Srbiji, i trebaju da imaju , prava koja su im data pre 1244 rezolucije m i posle . I tacka.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here