Данијел Игрец: ПОНОВО НА СТРАНИ СРБИЈЕ – Словеначка национална странка против уласка Косова* у Интерпол!

Поделите:

Захваљујући снажној дипломатској офанзиви Србије тзв. Косово јуче је доживело још један дебакл на седници светске полицијске организације у Чилеу.

Показало се да упркос помоћи својих западних покровитеља Приштина више не може да се пробије у редове ниједне међународне организације. Док се самопроглашеном Косову љуља тло под ногама, Србија стиче све више савезника који су спремни да уваже њене интересе и пруже подршку међународном праву.

Свој допринос у борби Србије за спречавање пријема тзв. Косова у Интерпол пружили су ових дана и посланици из редова Словеначке националне странке.

Они су се обратили Секретаријату међународне полицијске организације, тражећи од држава чланица Интерпола да остану на страни Србије и међународног права.

У изјави за словеначке медије председник СНС, господин Змаго Јелинчич, истакао је да би пријем Приштине у Интерпол имао несагледиве последице по мир и безбедност у читавој Европи.

Зар криминалцима и терористима да дозволимо приступ обавештајним и полицијским подацима?!“, упитао је Јелинчич, нагласивши да би то додатно подстакло пораст криминала и трговине оружјем широм Европе.

Подсећамо да је посланичка група Словеначке националне странке у мају ове године на молбу Српске странке Заветници словеначком парламенту поднела званичан захтев да Љубљана повуче своје признање тзв. Косова, а Уставни суд позвала, да се изјасни о незаконитости тог признања.

 

Мр Данијел Игрец за Видовдан

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here