Danijel Igrec: PONOVO NA STRANI SRBIJE – Slovenačka nacionalna stranka protiv ulaska Kosova* u Interpol!

Podelite:

Zahvaljujući snažnoj diplomatskoj ofanzivi Srbije tzv. Kosovo juče je doživelo još jedan debakl na sednici svetske policijske organizacije u Čileu.

Pokazalo se da uprkos pomoći svojih zapadnih pokrovitelja Priština više ne može da se probije u redove nijedne međunarodne organizacije. Dok se samoproglašenom Kosovu ljulja tlo pod nogama, Srbija stiče sve više saveznika koji su spremni da uvaže njene interese i pruže podršku međunarodnom pravu.

Svoj doprinos u borbi Srbije za sprečavanje prijema tzv. Kosova u Interpol pružili su ovih dana i poslanici iz redova Slovenačke nacionalne stranke.

Oni su se obratili Sekretarijatu međunarodne policijske organizacije, tražeći od država članica Interpola da ostanu na strani Srbije i međunarodnog prava.

U izjavi za slovenačke medije predsednik SNS, gospodin Zmago Jelinčič, istakao je da bi prijem Prištine u Interpol imao nesagledive posledice po mir i bezbednost u čitavoj Evropi.

Zar kriminalcima i teroristima da dozvolimo pristup obaveštajnim i policijskim podacima?!“, upitao je Jelinčič, naglasivši da bi to dodatno podstaklo porast kriminala i trgovine oružjem širom Evrope.

Podsećamo da je poslanička grupa Slovenačke nacionalne stranke u maju ove godine na molbu Srpske stranke Zavetnici slovenačkom parlamentu podnela zvaničan zahtev da Ljubljana povuče svoje priznanje tzv. Kosova, a Ustavni sud pozvala, da se izjasni o nezakonitosti tog priznanja.

 

Mr Danijel Igrec za Vidovdan

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here