Danijel Igrec: SRBIJA NE (SME DA) PREGOVARA SA SEPARATISTIMA!

Podelite:

Vašington post, Nju jork tajms, Dejli mejl, čitava plejada Srbima nikada naklonjenih zapadnih medija pobedu Kurtijevog Samoopredeljenja vidi kao “trijumf nove političke generacije Kosova, neopterećene korupcijom i ratnim zločinima”.

Drugim rečima, brižljivo se stvara medijska slika o Kurtijevoj pobedi kao najvećem ustupku Zapada prema Srbiji i Srbima na KiM – po principu “uklonili smo omrzle teroriste Tačija i Haradinaja iz igre, sada više nemate izgovora, sedajte za sto i potpisujte priznanje Kosova!”

Više nisu bitne ni takse, ni vojska tzv. Kosova, ni zahtev da Srbija prizna fabrikovani genocid nad Albancima….sve to i dalje stoji na stolu i novim predvodnicima okupatorske vlasti u Prištini ne pada ni napamet da ih ukidaju i uklone.

Zapad je koljače srpske nejači zamenio najvećim glasnogovornikom velikoalbanskog ujedinjenja i od nas očekuje da to prihvatimo kao “izlaženje u susret srpskim interesima”.

Srbija tek sada mora još jače, još snažnije i još ozbiljnije da pristupi procesu sveobuhvatne dekonstrukcije kosovske kvazidržavnosti, njenom osporavanju na međunarodnom nivou i jačanju svojih političkih, pravosudnih i vojno-bezbednosnih struktura koje će biti u stanju da postepeno obnavljaju svoje ingerencije državnog suvereniteta u južnoj pokrajini.

Nema pregovora sa onima koji dolaze iz miljea separatističke kvazi-države, nema pregovora sa onima koji zagovaraju nasilno odvajanje državne terirorije, nema pregovora sa teroristima!

Danijel Igrec za Vidovdan

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here