Данијел Игрец: ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ПОВРАТАК РЕЗОЛУЦИЈИ 1244

Поделите:

После одлуке Срба са Косова и Метохије да изађу из система тзв. косовске локалне сaмоуправе и прекину сваку институционалну комуникацију са узурпаторским властима у Приштини повучен је први конкретан корак у смеру поништавања антидржавног Бриселског споразума.

У светлу свих протеклих потеза Приштине немогуће је. а не приметити да су косовски Албанци и њихови спонзори са Запада, очито револтирани неуспесима на пољу заокруживања тзв. независности, спремни да прибегну најопаснијим провокацијама и насилним методама како би својеврсним “блицкригом” издејствовали пуно признавање лажне државе од стране Београда.

Њихови поступци нам јасно указују да је читав преговарачки процес заснован на тзв. бриселском моделу сада обесмишљен и превазиђен. Приштина га одбацује јер је свесна да ће све теже моћи да га искористи за извлачење додатних уступака по принципу “што мање Србије, што више Албаније на КиМ”. Са друге стране ни Београд нема никакав основ да се и даље придржава већ постигнутих “бриселских решења” која су само привидно купила мир и стабилност, а заправо подстакла ерозију српских државних ингеренција у јужној покрајини.

Дужност Србије је да услиши глас свог народа на Косову и Метохији, а тај народ је јуче јасно рекао да не жели ни фактички да буде у институционалним канџама “Републике Косово”. Срби са КиМ направили су први корак на путу реинтеграције јужне покрајине, суспндујући Бриселски споразум, чиме су поново стали на браник српске уставности.

Следећи корак мора да повуче њихова држава која ће предузети све неопходне радње како би се повратило пређашње, уставно стање и покренуо процес постепене обнове суверенитета. А обнове суверенитета нити безбедности српског народа на КиМ нема док се на место Бриселског споразума поново не постави једини могући и одрживи нормативни оквир за решење косовског питања – Резолуција 1244.

Мр Данијел Игрец

ВИДОВДАН

Поделите:

6 Коментари

 1. 🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴
  🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴
  🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴
  🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵
  🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵
  🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵
  ⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪
  ⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪
  ⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪

 2. I ja mislim da se treba vratiti na 1244, ja mislim da cemo time da unezverimo Zapad jer nece znati sta ih je snaslo. Onda treba nanovo usvojiti Ustav SFRJ iz 1974, i reci da se ni Hrvatska ni BiH ni Kosovo ni CG ni Mkaedonija nisu otcepili jer je Ustav SFRJ nesalomiv……i da ih primamo da se opet ujedinimo u Yugoslavia 3.0

  Sjajna ideja Danijele !!!!!!

 3. Дакле, нигдје у свијету није толико развијена накнадна памет као у Србије. Ви господине магисстре не читате туђе текстове. Једна група нас професионалних дугогодишњих дипломата побунили смо се, предузели смо више мјера да се не преговара са шиптарима, јер смо им на на тај начин, првим сусретом у сред Беча, са Коштуницом на челу, дали статус равноправног субјекта у међународним односима. Тада смо погазили Резолуцију 1244, што је највећа грешка, нечији безобразлук, нечије наређење, зна се чије, владара из иностранства и домаћих непријатеља, разних Тадића, Свилановића, Вукова, посебно ратника из ДС, тзв. жутих мангупа. Писали смо Коштуници, молили га да не иде на преговоре. Ако су се већ одлучили на преговоре, онда је требало преговарати са Империјом зла (САД), јер нису шиптари отели Космет већ Империја зла (што сам писао у најмање 30 текстова). Русија и Путин су посебно указивали на Резолуцију 1244. Путин је давно изјавио да Русија никда неће гласати у СБ ОУН да се та Резолуције повуче. И када су политичке незналице у Србији све усра.. и када су се шиптари осилили, а штићеници их љуљају као мале бебе, јер су им дали товаре опраних доплара, сви сада мудрују и позивају се на Резолуцију 1244. Такође, лапрдају као није требало тражити мишљење МСП. И та смо писли на вријеме, молили да се то не ради, а онај покварењак (све је радио иза леђа, против Србије, а јавно се кобајги борои за Срабију) Јеремић се тада хвалио како је то велики успјех његове дипломатије. Свака земља има право да од Суда затражи мишљење било о чему, јер Суд има само савјетодавну функцију, он нер може предузимати санкције, без велког покварењака (политичког покварењака) Јеремића, јер је то намјерно урадио да Суд да савјетодавно мишљење да су шиптари имали право да прогласе државу Косово. Затим долази срамни споразу (мало “с”, је то и није споразум) у Бриселу. И о том споразуму смо писали од 7. до 14 тачке споразума, лијепо пише да је Србија де факто, признала државу Косово , срам их било, нека се стиде, немају ни срама ни стида. Дакле, господине магистре, прочитајте десетине, стотине текстова. Пишете “Бриселски споразум” са великим словом “б”. Човјече, Ви сте магистар наука.

 4. Дакле, нигдје у свијету није толико развијена накнадна памет као у Србије. Ви господине магисстре не читате туђе текстове. Једна група нас професионалних дугогодишњих дипломата побунили смо се, предузели смо више мјера да се не преговара са шиптарима, јер смо им на на тај начин, првим сусретом у сред Беча, са Коштуницом на челу, дали статус равноправног субјекта у међународним односима. Тада смо погазили Резолуцију 1244, што је највећа грешка, нечији безобразлук, нечије наређење, зна се чије, владара из иностранства и домаћих непријатеља, разних Тадића, Свилановића, Вукова, посебно ратника из ДС, тзв. жутих мангупа. Писали смо Коштуници, молили га да не иде на преговоре

 5. Ја сам ваш дугогодишњи волонтерски сарадник. Није лијепо што не објавите мој осврта на овај текст, односно ставове о Резолуицији 1244. Поздрав Комнем Коља Сератлић

 6. Ово је било у тексту
  Ако су се већ одлучили на преговоре, онда је требало преговарати са Империјом зла (САД), јер нису шиптари отели Космет већ Империја зла (што сам писао у најмање 30 текстова). Русија и Путин су посебно указивали на Резолуцију 1244. Путин је давно изјавио да Русија никда неће гласати у СБ ОУН да се та Резолуције повуче. И када су политичке незналице у Србији све усра.. и када су се шиптари осилили, а штићеници их љуљају као мале бебе, јер су им дали товаре опраних доплара, сви сада мудрују и позивају се на Резолуцију 1244. Такође, лапрдају као није требало тражити мишљење МСП. И та смо писли на вријеме, молили да се то не ради, а онај покварењак (све је радио иза леђа, против Србије, а јавно се кобајги борои за Срабију) Јеремић се тада хвалио како је то велики успјех његове дипломатије. Свака земља има право да од Суда затражи мишљење било о чему, јер Суд има само савјетодавну функцију, он нер може предузимати санкције, без велког покварењака (политичког покварењака) Јеремића, јер је то намјерно урадио да Суд да савјетодавно мишљење да су шиптари имали право да прогласе државу Косово. Затим долази срамни споразу (мало “с”, је то и није споразум) у Бриселу. И о том споразуму смо писали од 7. до 14 тачке споразума, лијепо пише да је Србија де факто, признала државу Косово , срам их било, нека се стиде, немају ни срама ни стида. Дакле, господине магистре, прочитајте десетине, стотине текстова. Пишете “Бриселски споразум” са великим словом “б”. Човјече, Ви сте магистар наука.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here