Danijel Igrec: VREME JE ZA POVRATAK REZOLUCIJI 1244

Podelite:

Posle odluke Srba sa Kosova i Metohije da izađu iz sistema tzv. kosovske lokalne samouprave i prekinu svaku institucionalnu komunikaciju sa uzurpatorskim vlastima u Prištini povučen je prvi konkretan korak u smeru poništavanja antidržavnog Briselskog sporazuma.

U svetlu svih proteklih poteza Prištine nemoguće je. a ne primetiti da su kosovski Albanci i njihovi sponzori sa Zapada, očito revoltirani neuspesima na polju zaokruživanja tzv. nezavisnosti, spremni da pribegnu najopasnijim provokacijama i nasilnim metodama kako bi svojevrsnim “blickrigom” izdejstvovali puno priznavanje lažne države od strane Beograda.

Njihovi postupci nam jasno ukazuju da je čitav pregovarački proces zasnovan na tzv. briselskom modelu sada obesmišljen i prevaziđen. Priština ga odbacuje jer je svesna da će sve teže moći da ga iskoristi za izvlačenje dodatnih ustupaka po principu “što manje Srbije, što više Albanije na KiM”. Sa druge strane ni Beograd nema nikakav osnov da se i dalje pridržava već postignutih “briselskih rešenja” koja su samo prividno kupila mir i stabilnost, a zapravo podstakla eroziju srpskih državnih ingerencija u južnoj pokrajini.

Dužnost Srbije je da usliši glas svog naroda na Kosovu i Metohiji, a taj narod je juče jasno rekao da ne želi ni faktički da bude u institucionalnim kandžama “Republike Kosovo”. Srbi sa KiM napravili su prvi korak na putu reintegracije južne pokrajine, suspndujući Briselski sporazum, čime su ponovo stali na branik srpske ustavnosti.

Sledeći korak mora da povuče njihova država koja će preduzeti sve neophodne radnje kako bi se povratilo pređašnje, ustavno stanje i pokrenuo proces postepene obnove suvereniteta. A obnove suvereniteta niti bezbednosti srpskog naroda na KiM nema dok se na mesto Briselskog sporazuma ponovo ne postavi jedini mogući i održivi normativni okvir za rešenje kosovskog pitanja – Rezolucija 1244.

Mr Danijel Igrec

VIDOVDAN

Podelite:

6 Komentari

 1. 🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴
  🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴
  🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴
  🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵
  🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵
  🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵
  ⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪
  ⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪
  ⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪

 2. I ja mislim da se treba vratiti na 1244, ja mislim da cemo time da unezverimo Zapad jer nece znati sta ih je snaslo. Onda treba nanovo usvojiti Ustav SFRJ iz 1974, i reci da se ni Hrvatska ni BiH ni Kosovo ni CG ni Mkaedonija nisu otcepili jer je Ustav SFRJ nesalomiv……i da ih primamo da se opet ujedinimo u Yugoslavia 3.0

  Sjajna ideja Danijele !!!!!!

 3. Dakle, nigdje u svijetu nije toliko razvijena naknadna pamet kao u Srbije. Vi gospodine magisstre ne čitate tuđe tekstove. Jedna grupa nas profesionalnih dugogodišnjih diplomata pobunili smo se, preduzeli smo više mjera da se ne pregovara sa šiptarima, jer smo im na na taj način, prvim susretom u sred Beča, sa Koštunicom na čelu, dali status ravnopravnog subjekta u međunarodnim odnosima. Tada smo pogazili Rezoluciju 1244, što je najveća greška, nečiji bezobrazluk, nečije naređenje, zna se čije, vladara iz inostranstva i domaćih neprijatelja, raznih Tadića, Svilanovića, Vukova, posebno ratnika iz DS, tzv. žutih mangupa. Pisali smo Koštunici, molili ga da ne ide na pregovore. Ako su se već odlučili na pregovore, onda je trebalo pregovarati sa Imperijom zla (SAD), jer nisu šiptari oteli Kosmet već Imperija zla (što sam pisao u najmanje 30 tekstova). Rusija i Putin su posebno ukazivali na Rezoluciju 1244. Putin je davno izjavio da Rusija nikda neće glasati u SB OUN da se ta Rezolucije povuče. I kada su političke neznalice u Srbiji sve usra.. i kada su se šiptari osilili, a štićenici ih ljuljaju kao male bebe, jer su im dali tovare opranih doplara, svi sada mudruju i pozivaju se na Rezoluciju 1244. Takođe, laprdaju kao nije trebalo tražiti mišljenje MSP. I ta smo pisli na vrijeme, molili da se to ne radi, a onaj pokvarenjak (sve je radio iza leđa, protiv Srbije, a javno se kobajgi boroi za Srabiju) Jeremić se tada hvalio kako je to veliki uspjeh njegove diplomatije. Svaka zemlja ima pravo da od Suda zatraži mišljenje bilo o čemu, jer Sud ima samo savjetodavnu funkciju, on ner može preduzimati sankcije, bez velkog pokvarenjaka (političkog pokvarenjaka) Jeremića, jer je to namjerno uradio da Sud da savjetodavno mišljenje da su šiptari imali pravo da proglase državu Kosovo. Zatim dolazi sramni sporazu (malo “s”, je to i nije sporazum) u Briselu. I o tom sporazumu smo pisali od 7. do 14 tačke sporazuma, lijepo piše da je Srbija de fakto, priznala državu Kosovo , sram ih bilo, neka se stide, nemaju ni srama ni stida. Dakle, gospodine magistre, pročitajte desetine, stotine tekstova. Pišete “Briselski sporazum” sa velikim slovom “b”. Čovječe, Vi ste magistar nauka.

 4. Dakle, nigdje u svijetu nije toliko razvijena naknadna pamet kao u Srbije. Vi gospodine magisstre ne čitate tuđe tekstove. Jedna grupa nas profesionalnih dugogodišnjih diplomata pobunili smo se, preduzeli smo više mjera da se ne pregovara sa šiptarima, jer smo im na na taj način, prvim susretom u sred Beča, sa Koštunicom na čelu, dali status ravnopravnog subjekta u međunarodnim odnosima. Tada smo pogazili Rezoluciju 1244, što je najveća greška, nečiji bezobrazluk, nečije naređenje, zna se čije, vladara iz inostranstva i domaćih neprijatelja, raznih Tadića, Svilanovića, Vukova, posebno ratnika iz DS, tzv. žutih mangupa. Pisali smo Koštunici, molili ga da ne ide na pregovore

 5. Ja sam vaš dugogodišnji volonterski saradnik. Nije lijepo što ne objavite moj osvrta na ovaj tekst, odnosno stavove o Rezoluiciji 1244. Pozdrav Komnem Kolja Seratlić

 6. Ovo je bilo u tekstu
  Ako su se već odlučili na pregovore, onda je trebalo pregovarati sa Imperijom zla (SAD), jer nisu šiptari oteli Kosmet već Imperija zla (što sam pisao u najmanje 30 tekstova). Rusija i Putin su posebno ukazivali na Rezoluciju 1244. Putin je davno izjavio da Rusija nikda neće glasati u SB OUN da se ta Rezolucije povuče. I kada su političke neznalice u Srbiji sve usra.. i kada su se šiptari osilili, a štićenici ih ljuljaju kao male bebe, jer su im dali tovare opranih doplara, svi sada mudruju i pozivaju se na Rezoluciju 1244. Takođe, laprdaju kao nije trebalo tražiti mišljenje MSP. I ta smo pisli na vrijeme, molili da se to ne radi, a onaj pokvarenjak (sve je radio iza leđa, protiv Srbije, a javno se kobajgi boroi za Srabiju) Jeremić se tada hvalio kako je to veliki uspjeh njegove diplomatije. Svaka zemlja ima pravo da od Suda zatraži mišljenje bilo o čemu, jer Sud ima samo savjetodavnu funkciju, on ner može preduzimati sankcije, bez velkog pokvarenjaka (političkog pokvarenjaka) Jeremića, jer je to namjerno uradio da Sud da savjetodavno mišljenje da su šiptari imali pravo da proglase državu Kosovo. Zatim dolazi sramni sporazu (malo “s”, je to i nije sporazum) u Briselu. I o tom sporazumu smo pisali od 7. do 14 tačke sporazuma, lijepo piše da je Srbija de fakto, priznala državu Kosovo , sram ih bilo, neka se stide, nemaju ni srama ni stida. Dakle, gospodine magistre, pročitajte desetine, stotine tekstova. Pišete “Briselski sporazum” sa velikim slovom “b”. Čovječe, Vi ste magistar nauka.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here