Dragan Milosavljević: „Balkansko proleće“, usred pregovaračke zime ?!

Podelite:

Posle odustajanja Makrona da dođe u Beograd, jer mu „žuti“„pripremaju državni udar u Parizu,“  nešto kao otporaški oktobar  u decembru, šta dalje biva sa planom njegovih suflera iz „močvare.

Ko će preuzeti misiju završnog pritiska na Vučića da konačno  priznanje Kosova odradi kao   prekretnicu  danjih gubljenja pozicija globalista, klintnista ,te da  njihova nekolonijalna filijala  Kosovo po bilo koju cenu, pa i novog rata,  mora postati priznata  kao de fakto  država Bondstil na tlu Evrope. Ustvari moćni distrtibutivni centar narkotika  pod kontrlom NATO i CIE i  moćna vojna karaula dranga atlantista prema Rusiji.

Novo komešanje  oko podizanja carina  od strane Prištine, a praćeno  odnedavno  zveckanjem  oružja nekakve fantomske armije Kosova, samo prvokatora ne i sile  za planiranu eskalaciju na Balkanu, sluti na neko „balkansko proleće „.I to na početku zime. .U međevremenu , javlja se ideja,  da li samo u Prištini, o nekom „paktu Kosova, Makedonije i Hrvatske protiv Beograda „ . To odgovara  klitnističkoj projekciji o oživljavanju  „ linije vatre“ koju je davno  istakla Amerika kao svoj evroazijski strateški prioritet.

A jedan segemet, u Ukrajini, već  je planski doveden na ivicu direktne konfonrontacije Kijeva sa Moskvom.  Sve ne bi li se Rusiji vezale ruke i umanjile  šanse i pregovarački kapacitet  na Balkanu kada se isposluje , u atmosferi opasnih  ratnih blefova , novi „Berlinski kongres“ velesila .Ili Rambuje dva ,ili Balkanska Jalta .Sve da bi se  sprečio novi svetski rat a po cenu  “novih“„ granica smanjene  Srbije.

U toj atmosferi , takozvani analičari , bliski režimu neće da  otvore karte za javnost. Ne usuđuju  se da progovore  o stvarnom  pravcu strategije  Vučićevih  „prijatelja“ u Berlinu, Parizu , Beču i Londonu niti  da li je  on , Predsednik, zbilja u  ovakoj  krizi , a bez  ugovorima  potvrđenih pouzdanih saveznika,  zaista  dorastao igrama  velesila.  O tome da se Srbija  ne uznemiri i ne razmišnja  evetualno o „ vladi nacinalnog spasa“ u koju bi mogao da preraste   na  krilima nekih srpskih prsluka, brinu  Blerove deliveri  junits.

Oni vladaju  medjijima i spinovanjem, a upravo je javnost obaveštena da ta nevladina vlada , koja faktički vodi Srbiju, to radi o tuđem ,  ne ne  domaćem  budžetskom trošku .Ko li ih to plaća za naše dobro,  pitanje je sad. Da li prjateljski Emirati  i ostali kupci rasprodaje Srbije ? A u celoj toj gunguli  koja nagoveštava nevreme nad baruštnom  paralisanog višestrstanačja u Srbiji  Zorana je, vidimo, premestila ministartsvo u kontejnere u Grdelicu.Danima  to je  glavna vest  u provladnim medjima.

Ipak, sve nekakao podseća ma atmosferu pred veliki rat u kojoj  je Beograd , i sada kao i onda, bez svoje volje i potrebe, stavljen u epicentar velikih  svetskih iskušenja  Suočen  sa ultmatumom . Danas kao pre dve nepune  decenije u Rambujeu..Po ko zna koji put u istoriji doveden do duvara  ali sada nespremiji nego ikada da bude  aktivni učesnik  presuđivanja svojoj daljoj   sudbini..

Makron , strateški blizanac Merkelove i poverenik  „močvare“ ,  dobio je danas  povodom nezpamćene pobune u Fracuskoj  od Trampa kratko upozorenje  „ razumeli ste poruku“. Dakle  revolucije je spontana baš toliko kao sve ostale obojene i nagoveštava da u njjoj imaju svoje prste suveurnisti koje organizuje u rušenju Brisela i domimacije Brelina   Trampov savetnik Benon.

Po  trome sudeći  Makron  nije  bio   glavni   režiser protokola  ponižavanja Srbije  pod Trijumfalnom kapijom . Najverovatnije  samo izvršilac  klitonistško fašističko  nemačke arogancije  kojoj  se Vučić  priklonio salutiravši Merkelovoj u Parizu još pre zvanične ceremonije I neočekivano  se , odjednom ,  obreo  u magarećoj  klupi diplomatije Sve  to kao najava carinskog rata Prištine  protiv Beograda.Na koju se pravi  i gluva i slepa EU u koju hoćemo po svaku cenu.Pa i daljeg paranja teritorije.

A predsednik Albanac, kao najava ishoda onoga što se prprema  oko Kosova  bio je  smešten   u Parizu  na trbini  uz skute  velikih.Da se rukuje čak i sa Putinom.I u Berlinu 1878 Rusija je morala na račun Srbije  da se odrekne nekih  dobitaka San Stefanskog mira . I to kao izunuđeni pragmatizam imperije koja mora uvek stavljati sopstveni realni  inters u datom trenutku  na prvo mesto.

Umesto  ovacija u Beogradu , kakave su mu je obećane, i to  uprkos  klepanju po ušima našeg predsednika ,  Makron je opravdano  posumnjao, uoči polaska na Balkan da  ako napusti uzavreo Pariz   možda će  u Srbiji  morati da traži azil . I to u nesigurnoj  zemlji   koju je prokleo Kušner, francuski  humanista  „bez granica „ a vazda rezervisanoj  kao poligon  „igranke slonova na balkanskoj travi.“

A  pritom je je  u Strazburu , ovih dana, ovoj „crnoj vrani“ od države, kao uslov za prijem u EU zatraženo da „ prizna genocid u Srebrenici.“ Potom i saoptšeno da neće biti primljena u EU ako ne uskladi svoju spoljnu politiku sa evropskom.Možda i da kada je najzad  uvuku u NATO, kao Crnu Gori i uskoro Makedoniju  i BIH, pošalje trupe u Ukrajinu. Neće valjda  pravi evropljani  ginuti za američki interes.

Razrešenje   ove enigme u čiji lavirint u zadnji čas nije ušao francuski predsednik je da su  svi oni, klintnoidi , njihove NVO  i dalje zakon u Vučićevoj Srbiji. Mada su se vremena diljem Evrope promenila . Da je neliberalizmu i globalizmu  čiji je korifej  Nemačka  istekla garancija u Mađarskoj  Poljskoj,  Češkoj ,a sada i u Francuskoj.Tu je i Italija       .

A sve to je posledica  činjenice, još nedovoljo medijski viljive,  da je ustvari  novi američki građanski rat, između Trampovih  suvernista srednje klase, koji pokreću za svoje ciljeve  i one pogođene globalizmom i  sa druge strane, i  globalostilkih elita  neleberalizma koji  poturaju migrante kao svoje sigurne glasove , izmešten   iz  SAD.I to na  tlo Evrope.A epicentar obračuna duboke države sa suverenistima  viđen  je na Balkanu,  baš  na Kosovu.

I to je razlog što je Merklova , kao dužnik  klintnoidne globale , zadužila svog „malog od  neoliberalne kuhinje“ , Makrona,  da prenese  novi ultamatum  Beogradu. Da lično ona  ne rizikuje svoj već  opadajući  rejting. Pre nego što, ni to nije nemoguće , ova Srbija  prikloni se Trampu  po cenu ustupaka koji su ipak nešto iopipljivo  u poređenju sa ništa Brisela i Berlina. .

Dakako da Vučiću zaglavljenom imeđu   globalističke scile i suverenističke haribde nije lako.  Ali je isto tako jednostavno utvrditi  da je u taj položaj dopao vodeći ne politiku primarnih interesa  svojih birača i Srbije . Upravo suprotno , zastupao je volju   onih koji su su  mu od  agresivnog  i rečitog  radikalsksog vunderkinda obezbedili da uz prateću promenu  svesti postane  venecijanski  laureat papskog  prozelitkog kapitulanzskog  mira na Balkanu.

Oni koji su nagovarali  Makrona  da ide u  Beograd veruju u fracusko pritivorno  efikasno  kolonijalno iskustvo . Ali moraće da sačekaju ili smisle nešto  drugo.Možda dolazak Mekelove u istoj ulozi  kakva je bila namenjena  kažnjavanju   „neposluška „Tadića.

Možda  predstoji  njeno obraćanje nekoj novoj  a staroj   sada  kooperativnijoj koaliciji.Jer šansa za  obostrano bolni komprmis  Srba i Albanaca kao da je izvetrila.Bol je ostavljen samo  Srbiji  .

Dragan Milanović

VIDOVDAN

Podelite:

3 Komentari

  1. Ma da, standardna poruka: svi su zli, svi mrze Srbe, svi sanjaju unistenje Srba. Samo su Rusi dobri, drz’te se Rusa do svog potpunog nestanka. Ako ce Ruska imperija zla koja je preko svojih agenata Milosevica i Mesica odgovorna za ratove u Jugoslaviji 90tih, da padne, pasce jer je padu bila sklona. A drzati se za rusku slamku, drzavu propale ekonomije manje od Italijanske, sa odumirucom demografijom, je ravno suicidu. To moze da nam savetuje samo nas neprijatelj, zato nam to i savetuju ubaceni Hrvatski agenti Seselj, Vucic i ostali.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here