Dubravka Popović: Egocentrizam “elitnog odreda”

Podelite:

Egocentrizam „elitnog odreda“, koji u ovom besomučno jalovom vremenu daruje plodove lažnog morala i hipertenzionog sunovrata, dužni smo sprečiti pre dolaska vojnika Apokalipse, jer za ovakvo „nestašno“ doba, preci nam nikada neće oprostiti, te i jesmo u potpunosti odgovorni ukoliko nas ne bude ni pod šljivom!

„Ubio majku N.N. 21 godina“ –  „Zabo ocu šafciger u vrat“

Čime, da li i zašto se ovakve stvari dešavaju masovno? Prokletstvo? Balkanski sindrom roditeljstva, kupovinom sopstvene dece!!! Ili ti u našem narodu poznato kao: “Rani kera da te ujede“. Seks, droga, nasilje! Primarna sredina za razvijanje ovih „lepota poroka“-porodica! Potom, socijalna sredina, vršnjačke grupe…..Da li su ova deca imala roditelje, odnosno, da li su njihovi roditelji imali njih ili samo kazne i nagrade za iste?????? I kao vrhunac spasa za pojedince, VRH LEDENOG BREGA I SPAS – Rijaliti emisije. Lečenje od sunovrata….Da li i jedan iole normalan roditelj može žrtvovati svoje čedo zarad spasa, novca ili bilo koje druge namere u taj živi pakao ogoljenih mozgova i duša pred , nažalost, još ogoljenijim auditorijumom….

Zadruga, Parovi su postali lečilišta, umesto hramova, gde  obolela duša može naći mir i spasenje. Sve se ovo dešava po pokroviteljstvom Velikog Brata, našeg, koji se takođe leči, sasvim slučajno, zar ne, na istom TV kanalu.

Elem, u našem društvenom miljeu, u našoj „eliti“ se razvila zarazna bolest pod parolom „Ovo je demokratska država i ovde je sve dozvoljeno“.

Onda će zamazati oči javnosti, pozabaviće se sportskim ribolovom, uhvatiće soma, pa ga vratiti u sopstveni bazen do sledećeg lova….

Nemojte šetati….egocentričnost je bolest i to mu samo ide u prilog, zar ne vidite to oduševljenje? On je u fokusu i vi mu dajete, onaj odvratan izraz, „vetar u leđa“.

Mislite o tome i učinite to na drugačiji način. Jer, da bi se borio protiv nekog ili nečeg, moraš ga dooobro upoznati…

Molite se!!!

Dubravka Popović

Vidovdan

 

Podelite:

4 Komentari

  1. hahaha pa ne mora da se moli samo u zatvorenom prostoru…..
    pop podigne mantiju natakari cizme i jelek i ode sa litijom do Zelenog Venca po med i orase haha
    sto to vama smeta molitva u prirodi gospoja Dubravka?????
    jel se vi molite samo u katakombama duboko ukopani u zidine ili po nekad odapnete bogi tropar sa livade gradskoga parkica???????

  2. Nije sve tako. Ne volim komentarisati sa ljudima koji kriju svoj identitet. Sem toga, mozda bi trebalo jos koji put da procitate tekst

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here