Иван Миљански: Мајски преврат- масонски одговор на германски експанзионизам ка Блиском истоку.

Поделите:

 

Чудно је то да се чак ни данас не говори истина о правим разлозима за избијање првог светског рата. Као и код сваког другог рата, тако и код првог светског рата, разлог за његово избијање је био интерес крупног капитала, а не национализам који је само искоришћен као повод. Прави разлог за избијање првог светског рата лежи у потписивању уговора 1903. године између Немачке и Турске империје за конструкцију и изградњу железничке пруге “Багдадбахн” од Берлина до Багдада. Немачка сила и њен империјализам су били ограничени на западу од стране Енглеске и Француске а на истоку од стране Русије. Са немачке тачке гледишта, “Багдадбахн” нуди нове могућности за немачку економију и омогућава Берлину да преузме нову и значајну врсту енергије : нафту. Енглези су брзо схватлили да ко држи нафту тај држи и цео свет. Та чињеница важи још и данас. Немачка би њеним проширењем до Персијског залива, створила нови утицај у регији и свету са присуством њене војне и трговинске флоте. То је наравно било у директној супротности са француским,а нарочито британским интересима. Пруга Берлин-Багдад и немачке војне мисије су два аспекта све ближе везе између Отоманског царства, Немачке и Аустро-угарсе. Учесници у реализацији овог пројекта су били : Дојче банка (40%), Империал отоманска банка (30%), анатолијске железнице (10%), Виенер Банквереин (Аустрија, 7,5%), а Schweizerische Kreditanstalt (Швајцарска, 7, 5%) и Комерцијална Банка Италијана (5%). Траса железничке пруге Берлин-Багдад је морала ићи преко Србије ( Београда и јужне Србије ) до Цариграда. Други пут није постојао (немогуће је било ићи преко Карпата…). Беч је тада одлучио  да реши српско и словенско питање унутар своје империје. Почело је постепетно зближавање аустро-угарске и Србије на дипломатском и економском плану, Беч је гледао да учврсти ново пријатељство са Београдом преко династије Обреновић (Милана па Александра). Престолонаследник Франц Фердинанд који је усмрћен у Сарајеву је спремао реформу царства тако да би словенима и наравно Србима дао иста она права која су важила за остале конститутивне народе, то јест аустријанце и угаре. Идеја стварања Југославије је дошла са германске стране али  тако да она буде у саставу Бечке империје. Савезници су ту идеју касније искористили  али у супротном смеру ради разбијања и ограничавања германског империјализма ка југу Балкана и Блиском истоку. Енглези су схватили да Србија држи кључ у рукама који морају да искористе зарад остваривања њихових интереса. Александар Обреновић је можда био спреман на договор са Бечом и због тога је требало пожурити са његовим одстрањивањем. Енглези и Французи нуде кнезу Петру Карађорђевићу престо (кнез Петар је био масон као и његов деда Карађорђе ,а енглеске и француске ложе су и данас најзначајније), обећавају ћи му велику и слободну Србију.

Енглези тада крећу озбиљно да стимулишу српски национализам у Босни. Сарајевски атентат је више енглеско-француска него “Црна рука“. И дан данас , британска, америчка (то јест англо-саксонска) служба врши атентате, преврате, преко студената као што је био Принцип, јер су млади лаки за манипулацију због свог природно бунтовног осећања према непријатељу. После Балканских ратова 1912/13 године , Србија постаје препрека германско-отоманском плану и Берлин одлучује да је сломи.

De Gaulle је рецимо смењен после мајског протеста студената и радника 1968. године. Видимо да и данас све те “обојене револуције” почињу манипулацијом студената. Ипак  наша највећа историјска грешка је што се са Берлином и Бечом нисмо договорили преко Обреновића, јер су нас западне силе само искористиле и послале у пакао зарад остваривања њихових интереса. Југославији је 90-их година прошлог века кичма била сломљена баш од стране Немачке јер Берлин није одустао од свог експанзионизма ка југу.

Мајски преврат је реално тежак удар на српску судбину од којег се још нисмо опоравили. Србима је 1903. године украдена држава и до дана данашњег Србијом управљају елите које су део једне савршено организоване саботаже усмерене против Срба у целости, и то не само против наших економских, територијалних, привредних, духовних и културних интереса, него и пуког биолошког опстанка.

Иван Миљански за Видовдан

     

Поделите:

3 Коментари

  1. Са друге стране из књига малог народа излази самохвалисава арија, они славе 1917 годину када им је успело да управљајући скривено иза завесе, туђим рукама, униште 4 тадашње велике империје које нису имали под пуном контролом: Османску, Руску, Германску и АустоУгарску. Тако да у горњем тексту при спомињању немаца, британаца и француза схватите да то нису чисте етничке групације и да у сваком народу постоје барем два народа, један званични и један прикривени. А што се тиче масонерије, то и врапци знају да је то једна од варијаната дејства у корист малог народа. (имају орден, имају ритуале, имају символику, имају библију у којој нема крста, нема Исуса).

  2. Аустро-Угарска је успела за 40 година владавине у БиХ да отера 20% Срба и 30% муслимана, и да насели 200 хиљада Немаца и толико “осталих” – наравно католика и протестаната. Сви написи су били на немачком, већина штампе такође, на улици се чуо немачки, целим крајевима измењена је национална структура. Зар би се у Србији понашали другачије?

  3. Овај аутор појма нема.За њега никад нисам чуо .Па ако су Енглези зашто су аустро Угари пустилиу низ воду Александра Обреновича а Енглези прекинули дипломатске односе са Србијом па успоставили тек кад је делимично решено завереничко питање.Да су масоно мрзели АлександраО.тачно је и да он није волео њиз и да их је протерао из Србије.Мало више озбиљности кад ојављујете чланке типа како мали Ђокица замишља историју.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here