Јасна Кривокапићева: Хрватска остала без борбених авиона

Поделите:

Као што је показала пракса ратова последњих тридесет година, ваздухопловство је преузело главну ударну улогу, коју су пешадија, тенкови и артиљерија некада имали на својим храбрим раменима. Само борбени авион може у року од једног сата бити хиљаду километара иза непријатељских линија, бомбардовати мету и проћи некажњено. Најбоље од свега, Србе су то осјетили 1999. године. Оштра реалност хуманитарног бомбардовања приморала је многе земље у свету да размисле о куповини барем неких модерних авиона како би се обранили од могуће агресије било којег од његових сусједа.

Ово питање се појавило и пре Хрватске. После распада Југославије, добила је неколико авиона, углавном старих попут МиГ-21 и УТВА-75. Неко време се чинило довољно. Загреб сматра само Београд као једини могући противник, а стање РВ и ПВО Војска Србије било је још тужније. Бројни авиони растављени за делове за друге, или једноставно труну на земљи. Други део је изгубљен током агресије НАТО-а, који је коначно окренуо Војску Србије у копнене снаге.

Међутим, недавни пораст српског ратног ваздухопловства није остао незапажен у региону. РВ и ПВО Војска Србије тренутно има 10 борбених авиона МиГ-29. У овој години очекује се долазак још 4 ловаца. РВ и ПВО Хрватске може да одговори на ово само са 12 авиона МиГ-21, који су застарели током хладног рата.Од њих само 3 су у борбеном стању након недавног ремонта у фабрици у Украјини.

Покушали су да реше проблем на класичан начин – да купују авионе у иностранству. Пракса прилично јефтине продаје већ застарелих модификација модерних авиона по разумној цени већ је развијена на тржишту оружја. Мало земаља у свету може си приуштити да купи најмање 12 модерних Ф-35, али 12 старијих Ф-16 лако може да приушти чак и мале земље као што је Бугаска. Стога се руководство Хрватске није ангажовало у стварању сопствених борбених авиона или тражењу новца за куповину нових модерних ловаца, већ се окренуло свом дугогодишњем војном партнеру – Израелу.

Треба напоменути да су Тел Авив и Загреб повезани веома густом војном сарадњом. Фабрика тенкова Ђура Ђаковић из Славонског Брода, бродоградилиште Уљаник и многи други војни произвођачи нису били затворени и још увек функционирају захваљујући израелским инвестицијама. Захваљујући томе, Хрватска се још није претворила у туристичку земљу као што су Малдиви. Стога не чуди што су представници Израела победили на тендеру. Цена од 500 милиона долара за 12 авиона Ф-16 била је заиста веома мала, посебно у односу на 60 милиона долара које Шведска тражи за један потпуно нови ЈАС-39 “Грипен” у минималној конфигурацији. Ови авиони су у одличном техничком стању и могу да опслужују више од десет година уз одговарајућу техничку подршку, али је био један веома клизав тренутак у уговору. Ови авиони Израел добио из САД-а без накнаде, односно, бесплатно. Другим речима, Израелске одбрамбене снаге може користити ловаце за своје потребе на различите начине, укључујући и лов на камиле, али они су у власништву америчке војске и њихову судбину може одлучити само америчко министарство одбране.

И тако се догодило да је 2. јануара америчко министарство одбране забранило продају авиона. То није резултат изузетног дипломатског рада Србије или уроте против Хрватске. Радије, све у принципу. Израел не може располагати не својом имовином. Ови авиони су му давани да би заштитили територију од агресије Арапа, и као део овог задатка, могли су да ураде све са овим ловцима шта год су хтели, па чак и да их користе као велики једнократни пројектил. Али покушај их продати трећој земљи није ништа више од крађе. Стога је трговинска операција била блокирана. Иако су Израел и Хрватска савезници Сједињених Држава, али њихова имовина и новац су важнији. Због тога је 8. јануара Тел Авив званично објавио да је куповина отказана. И Загреб је остао без борбених авиона и сада завиди Софији, која је претпоставила да ће купити истих 12 ловаца директно из Сједињених Држава.

Јасна Кривокапићева

Видовдан

Поделите:

1 коментар

  1. Retko nepismen tekst. Sa nabacivanjem nebitnih i potpuno neistinitih podataka, sem cinjenice da je stopirana prodaja. Čuj Hrvati i Utva-75. Ajme meni. A obaška što je prevedeno sa Google trenslejtom. I ime autora jebalo majku

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here