Миша Матић: Господар Црне Горе и Брда Мило Ђукановић

Поделите:

Почело је са пропалим студентом Милованом Ђиласом и краљевским поручником Арсом Јовановићем у једнопартијском систему, онда обојица посташе генерали, па друг Ђидо нареди убици Силву Горенцу да убије стаљинисту Арсу и тако траје та комунистичка међуфракцијска борба деценијама, преко Темпа, Пека, Вељка, Блажа…. до првоборца Видоја Жарковића, четничког конвертита Веселина Ђурановића, Марка Орландића… све до 1989. До Жуте греде и јогурт револуције, када су стасали млади комунисти Момир Булатовић и Мило Ђукановић.

Од појаве вишестраначја у Црној Гори, све партије и политичке опције биле су комунистичке фракције изузев једне, антикомунистичке, а то је био Либерани савез Славка Перовића. После је и ЛС Мило интегрисао, преузевши му идеологију у делу који се односи на погледе ка Србији, а самог Перовића протерао у Чешку. Мило је под своје комунистичко окриље саставио све, од НС Новака Килибарде до ЛС Славка Перовића без Славка Перовића, а Момиру Булатовићу сем скромности у сваком моралном и материјалном погледу преостају представник Реформиста Анте Марковића – Андрија Мандић, стаљинисти и ини којима је Господар Црне Горе и Брда Мило Ђукановић је решавао све проблеме са пар стотина руских долара или евра под контролом криминогене средине. Ко год да победи учврстиће своју фракцију и потврдити сувереност Брозове Удбе, надајући се што богатијем плену, док ће поражени чекати своју нову шансу у идеолошким грешкама противника, у неким новим Лијевим скретњима, племенским обрачунима и подршци запада или неког новог Слободана Милошевића.

Оне снаге које су за Бадње вече 1942. завршиле у Пасјим гробљима, могу се, можда само надати, да њихови животи и њихова имовина неће представљати заједнички полигон за обрачун комунистичких фракција.

Миша Матић за Видовдан

Поделите:

1 коментар

  1. Ах, види се из авиона… Погледајте како Мило држи браду… Једног таквог су Италијани обесили за *уда… Али у Црној нам Гори немају та иста да уклоне последњег европског самозванца.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here