Невен Пећо: КО ВЛАДА РТС-ом

Поделите:

Ко су људи који уређују програм јавног сервиса који грађани финансирају преко републичког буџета попут школства, здравства, војске, полиције?

Да бисмо добили одговор на ово питање предлажемо да се направе циклуси ауторских емисија: Владана Чкркића, Иване Миковић, Јована Деспотовића… да практично покажу јавности и колегама шта значи одлична емисија.

Хајде да организујемо наградну игру за народ: наведите ауторске емисије горе наведених аутора и моћника РТС-а!

Замислите какав би резултат био када би вас лечио неко ко никада, никога није лечио. Смрт наравно. Или да вас вози шофер који никада није сео на место за возача. Или да летите са пилотом који никада није сео у авион. Да ли ће тако проћи и РТС?

Било би добро да нам неко стручно објасни шта је забавно у политичким емисијама Оливере Ковачевић које се емитују као забавни програм.Она је уредник забавног програма који је легло неукуса и прозаичности? Праве богату забаву за сиротињу? Или за жуту богаташко-пљачкашку елиту?

Нови жути кадрови

Ових дана они који владају РТС-ом примили су у радни однос око 300 људи. То су углавном „хонорарци“ које је претходно руководство довело по принципима родбинских, пријатељских и ДС веза. Када жута екипа напуни јавни сервис жутим кадровима, онда ће да отпусти хиљаду људи! Где је ту логика: примате да бисте отпуштали!? Ти кадрови су доведени у РТС у време Тадићеве власти кад је „наплативост“ претплате пала на мање од 30%. Претплата је падала, народ је тиме показао шта мисли о програму. Међутим, славно руководство, славне звезде које су величале Тадића, примале су стотине хиљада динара за верност диктатору и кокодакале како су најбољи, најгледанији, најлепши, најпаметнији… Исти људи и данас имају исти статус само што сада паре не долазе из „претплате“ већ се отимају народу преко пореза и буџета.

Партизански глумац о српској историји

Докле ће народ, из државног буџета, да финансира приватне подухвате породице Бајић? Размишља ли неко о штети која није само финансијска већ културолошка и историјска? Сетимо се серије „Равна гора“, досадне, развучене, бесмислене чији сценарио као да је писао неки пензионисани агент Озне, као да је фељтон из листа Комунист. Ту ниједна нова чињеница није узета у обзир упркос обиљу нових сазнања које су млади историчари и истраживачи открили. Што бар, партизански глумац, не помену да је постојао неки Џејмс Клугман који је фалсификовао извештаје и акције Војске у отаџбини приписивао партизанима? Можда превише очекујемо од глумца који је васпитан као партизан у партизанским филмовима? Али да ствар пресечемо: ко је тај у РТС који плаћа Бајића? Емисије које продаје РТС-у већ су плаћене новцем институција које је контролисала ДС: министрство културе, покрајниски секретаријат за културу, општине где су жути били на власти. Продаја „јавном сервису“ је екстрапрофит.

Син редитеља Титових рођендана

Оно што сада раде Миковићка и Чкркић у време Милошевића радили су ЈУЛ-овци Јован Ристић и Слободан Новаковић. Овај други био је прва трачара РТС-а, кокетирао са жутима а био на црвеном казану.
По чему је Марко Новаковић заслужан да буде уредник серијског програма преко кога се перу огромне паре. Да ли зато што је син Слободана Новаковића који је био редитељ следтова за 25. мај, лажни Титов рођендан, што су могли да раде само најоданији партиски кадрови. Проверени хиљаду пута. То што је радио тата Новаковић, сада ради син Новаковић: спроводи Титову политику према српској култури.
Брадић и Новаковић хоће да снимају филм о бомбардовања РТС-а 1999. То је још један од подухвата у пројекту ДС: Зашто? ДС и њихови клонови. У том пројекту Брадић би могао као накадшњи ЈУЛ-овац да одгвори на питање ко је жртвовао 16 људи који су погинули? Или можда да он и његви другови из ЈУЛ-а одговоре ко је жртвовао много више људи, али је погинуло „само“ њих 16 који су се нашли у оном делу зграде која је погођена. Жртвовани су били сви који су радили у РТС и пре и после бомбардовања.
Новаковићев отац, Слободан, тад је, и све до 5. октобра 2000. (тог дана је потрчао на терасу Скупштине града да одржи говор заменивши ЈУЛ-овски дресом ДОС-а), био задужен за програмску шему и био је први сарадник тадашњег директора ТВ Београд Јована Ристића. Рица, је кажу, био командант свега што није Информативни програм по војној организацији коју је креирао Омер још у време СК. Отац Марков је био високи функционер ФК Партизан, дружио се са Мирком Марјановићем, Зеком и осталима из војног тима. Они су га и држали на важном месту уредника (свих) програма који је, такође, правио програмску шему и одговарао за њу… Па зар није логично да таква дружина има информацију: ко је жртвовао РТС?
Можда ће Брадић и Новаковић пронаћи пилота који је бомбардовао РТС па да он објасни како је морао да побије људе који су жртвовани и ко је „суштински“ убица. Баш би био дирљив сусрет пилота и родбине. Могла би „причу“ то да напишу наши чувени „драматичари“ из школе драматрургије отовореног друштва. У причу би могли да укључе и онога ко је поставио „локатор“ – он је сугурно знао да ће бити гађан РТС те ноћи. Зашто није јавио? Ако је јавио, коме је јавио?
Лицемери немају ни стида, ни срама, ни савести? Имају увек моћ! На серији о погинулим „колегама“ моћи ће да се обрну огромне паре.
Шотрин политички ангажман

Који је тек лицемер оронули редитељ. Баналан као образ уз образ.Све Шотрине серије снимају се у приватној продукцији.Плаћа их РТС новцем из државног буџета. Држава, којом управља СНС, омогућила му је да згрће лову преко РТС док је он на митинзима Саше Јанковића кукао против те исте власи. Погледајте прилог од 48,20′ до 54,20′: https://www.youtube.com/watch?v=7BNVI6az5eI Погледајте то лицемерје. Он је такође један од ликова предизборног спота Саше Јанковића. „Помоћу штампе Он иде на затупљивање масе…“ Не, друже, помоћу тебе и товојих инфантилиних серија „жути“ и њихови покровитељи, агенти страних интереса, иду на затупљивање масе.Он говори о „безнађу и једноумљу“ а њега је створило Титово „једноумље“. Ти си тај титоистички измет, жути производ.Немој нам, Шоле, причати о Љоси, причај нам о Титу и шта си ти радио у време Броза. Ти и твоји рођаци. За које сте службе радили? Да ли је, Шоле, седамдесетих година 20. века, као„изабрани“ редитељ на ТВ Београд, или на скупу опозиције, смео да говори о Титу као Љоса о „јужноамеричком“ диктатору? Нису ли ти диктатори били Титови пријатељи? Зашто није рекао нешто о „амандманима“ из 1972, или о уставу из 1974, или сматра де је он био добар и праведан за народ који мора да плаћа његове инфантилије? У том уставу је писало да је Тито доживотни председник. Шоле је најбољи титоистички, антисрпски примерак. Зашто у време Титових „слободних“ гласила, као политички ангажовани уметник, није снимио филм о усташама које су 1972. убачене у њихову самоуправну, несврстану домовину? Или о маспоку 1971. Не, у време Тита он је храбро снимао Образ уз образ. Као некад Образ уз образ сада је титоистички снимио Ленку Дунђерски – Ленка је Милена, Лаза је Гага? Шоле наравно сценариста и редитељ.Редитељ паланачких оперета. И у Јанковићевом предизборном споту се сликао „образ уз образ“.Уби се од лове из буџета РТС-а а кука како му није добро. Па колико мора од наших уста и уста српске деце да се одвоји да би се ова титоистичка дружина задовољила? Што су старији све су инфантилнији и похлепнији. Као да живот само њима припада. Погледајте програмску шему РТС у поседњих неколико месеци па ћете видети колико ту има шотре и шотриних?И на крају шта су донели Јанковићу? Великих 16 процената. Шотра и екипа која стоји иза њега није ништа боља од Бајића.

Зашто оволико пажње посвећујемо једном смежураном равнатељу љубавних серија? Зато што је он пример жутог зла које има дубке корене у социјализму и самоупраљању које нам као циглу сада продаје жута елита. Шотра је у ДС заменио лепу Јелену. Једнина му је конкуренција Александра.

Јавна питања Родољуби Шабићу

Ко је направио дуг од 100 милиона евра?

Ко прима у РТС-у од 300 – 500 хиљада динара месечно?

Не колике су им плате, коефицијетни и друге трице и кучине, већ колика су и м примања, колико легне сваког месеца на текући рачун? Сваког месеца!

Њихове плате не могу бити тајна јер се финансирају из буџета. Јавност мора да зна за сваку пару како је потрошена.

Ко је дужан да јавности да тачну информацију? Да ли је дужна буџетска инспекција с обзиром да се РТС финансира из државног буџета? Да ли је дужан повереник за информације од јавног значаја с обзиром да је у питању јавни сервис и „јавни“ буџетски новац? Он воли да чита новине и да се бави трачевима, овде има бар нешто конкретно. Шта кажу посланици СНС који су га као и Јанковића изабрали на функцију са које делује искључиво са позиција ДС-а и бившег злогласног ДОС-а? Делимично је и претплата али претплата се у ЕУ сматра као врста државне помоћи. Могао би и заштитник грађана мало тиме да се позабави јер се грађани немилосрдно финснсијски пљачкају.

Невен Пећо

ВИДОВДАН

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here