Никола Апостоловић: Црна орлуша кружи изнад Борче

Поделите:

Борча је приградско насеље у саставу београдске општине Палилула. Није то део Београда који је привлачан за богатуне, снобове и малограђане. Ту су се скућили службеници, просветари и радници, углавном средња и нижа класа овог нашег бескласног друштва. То су људи који су дошли или побегли однекуд тражећи свој спас у окриљу великог града. И јесу и нису Београђани. Нису јер немају онај комфор који им по правди припада а јесу јер воле свој град и своју нацију.

Пре пар дана њих двадесетак су се окупили испред пекаре која се зове,”Рома”. Ту пекару не држи Римљанин већ Албанац. На окупљане је локално становништво инспирисао рођени брат власника пекаре. То је један неваспитан и дрзак човек који је се усред Београда сликао држећи на грудима спојене шаке симбол Велике Албаније. Велика Албанија је држава која своју величину заснива на отимању Српске територије. Значи, он у Београду београђане провоцира и прети им. Узећемо вам, отећемо вам, побићемо вас ништаци једни. Ево у сред ваше престонице без страха и без поштовања смејем вам се у лице и говорим вам да сте безвезњаци и душе продане. Тако ја схватам то скарадно експонирање. Не видим ту ни трунку подразумеваних националних слобода које би требало да испољавају несрби грађани Републике Србије. Видим и осећам само провокацију и покушај да ме понизи. Неартикулисана неваспитана необразована индивидуа без могућности раздвајања непристојног од пристојног. Kојем би Србину пало на памет да на пример у Тирани стоји на тргу са подигнута три прста. А и зашто би? Уосталом шта има Србин и да тражи у Тирани или у неком њиховом селу?

Разлика у дизању три прста и показивање орла на грудима је огромна. Уздигнута три прства, симбол Свете Тројице значе само једно: “ја сам Србин и поносим се тиме”. Махати прстићима по ребрима значи ја сам за Велику Албанију која отима, уништава, протерује и убија своје суседе и грађане државе у којој пребивају. Огромна је разлика. Неупоредива.

Орао на ребрима је ремећење јавног реда и мира и држава Србија то би морала да санкционише. Макар као псовање педера на њиховом слету.
Разумем ја Aлбанца пекара и његовог исто тако Aлбанца брата. Они се не разликују. Исто мисле нама и о нама. Мрзе нас. Kако глупа оправдања газде пекаре: одмах сам вратио брата на Kосово… па где си то требао, неписмено говедо на Харвард? Ја овде плаћам порез… па Срби су доле плаћали порез па су их протерали… живим у Борчи осам година… Срби су на Kосову и Метохији живели више од 1008 година па су их пекари и посластичари протерали и поотимали им имања и одузимали животе. Баш њега брига за нас али и нас за њега.

Мука је са нашим олошем и педерлуком који је завладао у Србији. Мука је са нашим будалетинама који доказују не знам ни сам шта једући бесплатан бурек код тог истог нашег мрзитеља. Не схватам како до мозга не допире негово вређање српства и државности. Ја сам доживео његов гест као да је отишао на Лешће (навеће београдско гробље) и пишао по гробовима. Могао би да кажем шта ме брига, моји су сахрањени у Врчину али би могао да вичем и да га псујем због непоштовања и да му објасним да то што ради не ради се ту и тако. Kада би његов отац знао шта му син ради по Београду постидео би се његовог безобразлука.

Молио бих неког од пријатеље Сергеја Трифуновића да му објасни да је филм у коме је играо Шиптара убицу завршен а и да га је Јован Дивјак после употребе откачио. Остали смо му само ми Срби који се дивимо његовој глумачкој величини а грозимо уличарском глупирању на које је пристао. Ил си Србин или ниси. Не једеш баклаве код оног ко ти запишава споменике. Те бесплатне су најскупље. И излазе на нос.
Да објасним и да решим све недоумице: показивање симбола албанског орла у Србији је гнусна провокација идентична као кад би немац стао у Јерусалиму испред синагоге и подизао руку вичући хај Хитлер. И после тога кренуо да продаје баварске переце туристима.

Желим браћи Албанцима пекарима да им се приреди исто оно што би доживели и немци у Јерусалиму. Ни више ни мање. По европским и светским стандардима. желим Србима несрбима који су кнзумирали бесрамни бесплатни бурек у Борчи да иду и исти такав поједу у Призрену, Приштини или Ђаковици код неког Србина пекара. Ја плаћам све што поједу. Не марим да платим. Добро им учињело.

Никола Апостоловић за Видовдан

Поделите:

9 Коментари

 1. Бранко Радун је сигурно у прилици, да позове неког од наших историчаера хералдичара, који би објаснио какав је и чији знак двоглави орао.Такав текст би био радо виђен на Видовдану, а свима би било јасније да симбол двоглавог орла нема никакве везе са Албанцима.

 2. Srbija ima dvoglavog orla na svom grbu. Rusopatofilu i ruski agenti u obliku onih g.vana Seselja i Covica po Srbiji progone ove ljude koji su pokazali dvoglavog orla i kukaju sto su u Hrvatskoj bacali u more ove sto nose znak Crvene Zvezde. Treba Albanci i Hrvati da nam objasnjavaju sta znaci biti Srbin i koji su nasi simboli.

 3. Treba zabraniti Crvenu Zvezdu i Partizan, i pokazivanje komunistickih i nacistickih simbola. Koji dan pobede? Rat u Jugoslaviji je trajao do 15. maja. Tek tad ta “silna” partizanska vojska prekodrinskih Srba komunjara zajednicki sa Rusima okupirala Srbiju i pobila sve sto je vredelo. Dok su se nasi povlacili i izginuli na Lijevce polju i Zidanom mostu i ono malo sto je preostalo jedva stiglo do Cikaga.

 4. Jedini trenutak Srpske pobede je 1918, moment kada su Srbi razlupali 4 carstva (Rusko, Nemacko, Austro-Ugarsko i Tursko) u medjusobnim borbama i na njihovim rusevinama napravili svoje minicarstvu ujedinivsi 7 kraljevina i knezevina. Nemanjici su mogli samo da sanjaju da kontrolisu Dubrovnik i Split, a Srbija pod Karadjordjevicima je dobacila sve do Alpa.

 5. To je bila zlatna generacija koja je ostvarila takav neverovatan podvig, da uz ogromne zrtve i lukavstvom ucetvorostruci teritoriju Srbije i ovlada tako znacajnim centrima kao sto su Ljubljana, Zagreb, Split. Kao sto je rekla Branka Prpa Jugoslavija nije bila data nego zadata, da se radi na njoj. Lako ju je bilo razlupati al je podvig bio napraviti od nje prosperitetnu drzavu.

 6. Srpskim nacionalistima smeta sto se zvala Jugoslavija a ne Velika Srbija. Ko da je bitno da l je macka crna ili bela, bitno je da lovi miseve. Ni Velika Britanija se ne zove Engleska, ni Spanija Kastilja, pa to Englezima i Kastiljancima nista ne smeta. Pa i u vreme Nemanjica i Kotromanica drzava se nije zvala Srbija nego nabraja pokrajine: Kralj Srbljem, Zetom, Humom, Bosni itd. A kad su oni uspeli da ovladaju Kranjskom – jesu bili u rodbinskim vezama sa grofovima Celjskim ali tek u Jugoslaviji Slovenija je postala deo iste drzave.

 7. И треба да зајебава шиптарчина ову курвину “државу”, што је самој себи толико зла нанела.
  Где критикујете коштуницу што је пустио браћу мазреку и 2000 шиптарских наказа из затвора?
  Само пљујете Слобу Милошевића који је те шиптаре и утамничио…
  Јел шиптар продао хагу сво руководство РС, СРЈ, РСК, или курва кошуница?
  Ко пушта од 2000. на ТВ кандићку и бисерко и…?
  Ко сјеба СРЈ Војску од 2000?
  Јел шиптар?

  Незахвалном, непринципијелном, поквареном народу и треба да се руга чак и шиптарско копиле.

 8. Јавља се латинички Srbenda на сајту који се зове ВИДОВДАН, а на коме су сви коментари латинички. Назначено је да на сајту може прво латиница па после и ћирилица.
  Још је веће чудо у Републици Српској. Она је рођена у ћирилици , која је трајала док је трајао и Радован Караџић. Сада је она потпуно окупирана хрватском латиницом. Тамо српски политичари кажу да су против унитарне БиХ, па би сваки разуман човек помислио да ће они неговати ћирилицу као нешто неспорно српско. Али не, они негују унитарну латиницу.

  • Latinica staro Srpski pismo. Srbi potomci drevnih romana sa Balkana, u Srbiji rodjeno 17 rimskih careva. Nemanjici potomci Licinija. Srpski grb dvoglavi Rimski orao, simbol vuk (jasno vuce poreklo od Rimske vucice). Srbija stara katolicka kraljevina, sve najstarije crkve u slavu Svetog Petra (npr u Rasu). Hriscanstvo primili iz Rima. Koji ce nam q.rac ta Ruska g.vna od cirilice kad cela zapadna civilizacija pise starijim latinicnim pismom.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here