Никола Петровић: Повратак у будућност – Глас патриотизма, глас Српства!

Поделите:

Никада нећу нападати људе попут Заветника, Мише Вацића, Националне авангарде, или других сличних десничарских партија и организација, све док својим деловањем, или делом, не докажу да се лажно представљају. Попут Бошка Обрадовића, или аветног Вука Драшковића, који је сада већ без маске.

А дотле, све те опције, са намером или индиректно, чине услугу овом народу. Зато што својим идејама уносе једну нову-стару струју, један другачији избор који се тиче самог Српства и нашег опстанка. Ми, Срби, више од пола века киселили смо се у устајалој и смрдљивој бари југословенштине, да бисмо потом провели још двадесет година у истој тој бари, а у некаквој европејској заблуди и чишћењу дворишта, иако су дворишта оних који ту и такву Европу чине – у односу на наше, депонија! Да не помињем и то што се ни по менталитету, ни по традицији у ту причу не уклапамо.

И зато бих ја волео да овај народ уместо саркастичних погледа, бесмислених критика и салви теорија завера, баш те младе људе погура и пружи им подршку јер они ништа не измишљају, већ буде оно што је доказано као добро за нас. И јер су они, без обзира на своје крајње циљеве, једини унели дашак замртвалом Српству након више од 70 година, које је на нашу велику жалост и срамоту остало само у бледим обрисима.

Па би након тих 70 и кусур година лепо било у Скупштини чути глас Србина који се поноси отаџбином, кореном, својом земљом и њеном традицијом. Глас патриотизма, глас Српства! Ако се тај глас покаже као лажан, мењати га другим. То је доста брже и ефикасније од овог чекања да наша смрдљива бара почне да тече. Ако то будемо чекали, црно нам се пише. Него да стварамо терен националној идеји, да Српство у Србији постане тражено! Да то постане обавезан стандард квалитета за темељ српској идеји. Да од онога што смо наследили и што имамо, а још имамо много, градимо нешто ново и јаче, а да то буде наше!

Да се ствара Србија у којој није срамота бити Србин, нити се од Србије захтева да постане преварена и трудна девојка неких европејских јебача, који не признају очинство, не плаћају алиментацију, а да ми Срби, као њена деца, будемо некаква европејска копилад. Да нам мајку љагају као курву, а оца да не знамо, попут Рвата. А коме се поносна Србија не допада, тај нека из Србије оде! Опстала је Србија и када је губила и сахрањивала своје најбоље синове, па опстаће, вала, и без пар метиљавих бескичмењака!

Живела Србија!

Никола Петровић за Видодван

Поделите:

1 коментар

 1. ИНСТИТУЦИЈЕ КАО СКРОВИШТЕ ВЛАСТИ!?

  Код нас све је институцијализовано, министарства, секретаријати, агенције, саветодавство и још много тога. А како ствари стоје, у земљи један ради, а више њих, ако сме, пази. Пажња је посвећена да неко не пази дешавања, а да их погрешно пренесе. Помињу се сендвићи и флашице воде. Можда се деси да нам је то светла, ако не, најсветлија будућност. Неће ваљда, након оноликих успеха и напредака сваке врсте. Сви ће осетити те благодете, те и пензионери. Овим, задњима осмехује се раст пензија, уколико математика успе да израчуна. Бојим се да ће се начекати, а зашто?

  ♣ Вођа ради, остали га нежно пазе. На крају га ухвати дремка. Грешке испаштају други.
  ♣ Свакодневно попијем чашу црног вина за здравље, а остале попијем за душу.
  ♣ Код нас можеш политичара да замислиш без оловке него без чашице.
  ♣ Боље је да cе председник, за време заклетве, удари у главу Јеванђељем него што га држи. Мање би ширио неистину.
  ♣ Како је кренуо премијер(ка) са статистиком о увећању пензија, боље је било да се не заклиње. Мање би секира(о)ла пензионере. Њена заклетва је реда ради, важнија је заклетва шефу.
  ♣ Сваки председник зна снагу своје земље, њену будућност гради, а не сања?
  ♣ Колико наша држава има институција, друго није јој ни потребно.
  ♣ Фискални савет прогласио је нашу електроприведу међу највећим загађивачима у Европи. Није ни чудно, запошљава изнад 30.000 ш*роња.
  ♣ Храна код нас је 20% јефтинија него у ЕУ, плате три и више пута ниже. Из ината гладујемо.
  ♣ Наши водећи политичари, како ствари стоје, удавиће се у сопственој демагогији.
  ♣ Бриселски споразум Београд – Приштина о КиМ изгледа да пада у воду. Као да је састављан на брвну.
  ♣ Државу су модернизовали? Народ је постао адамист, иде го и бос.
  ♣ Власти држе реч, причају неистине непрекидно, институционално.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here