Nikola Petrović: Povratak u budućnost – Glas patriotizma, glas Srpstva!

Podelite:

Nikada neću napadati ljude poput Zavetnika, Miše Vacića, Nacionalne avangarde, ili drugih sličnih desničarskih partija i organizacija, sve dok svojim delovanjem, ili delom, ne dokažu da se lažno predstavljaju. Poput Boška Obradovića, ili avetnog Vuka Draškovića, koji je sada već bez maske.

A dotle, sve te opcije, sa namerom ili indirektno, čine uslugu ovom narodu. Zato što svojim idejama unose jednu novu-staru struju, jedan drugačiji izbor koji se tiče samog Srpstva i našeg opstanka. Mi, Srbi, više od pola veka kiselili smo se u ustajaloj i smrdljivoj bari jugoslovenštine, da bismo potom proveli još dvadeset godina u istoj toj bari, a u nekakvoj evropejskoj zabludi i čišćenju dvorišta, iako su dvorišta onih koji tu i takvu Evropu čine – u odnosu na naše, deponija! Da ne pominjem i to što se ni po mentalitetu, ni po tradiciji u tu priču ne uklapamo.

I zato bih ja voleo da ovaj narod umesto sarkastičnih pogleda, besmislenih kritika i salvi teorija zavera, baš te mlade ljude pogura i pruži im podršku jer oni ništa ne izmišljaju, već bude ono što je dokazano kao dobro za nas. I jer su oni, bez obzira na svoje krajnje ciljeve, jedini uneli dašak zamrtvalom Srpstvu nakon više od 70 godina, koje je na našu veliku žalost i sramotu ostalo samo u bledim obrisima.

Pa bi nakon tih 70 i kusur godina lepo bilo u Skupštini čuti glas Srbina koji se ponosi otadžbinom, korenom, svojom zemljom i njenom tradicijom. Glas patriotizma, glas Srpstva! Ako se taj glas pokaže kao lažan, menjati ga drugim. To je dosta brže i efikasnije od ovog čekanja da naša smrdljiva bara počne da teče. Ako to budemo čekali, crno nam se piše. Nego da stvaramo teren nacionalnoj ideji, da Srpstvo u Srbiji postane traženo! Da to postane obavezan standard kvaliteta za temelj srpskoj ideji. Da od onoga što smo nasledili i što imamo, a još imamo mnogo, gradimo nešto novo i jače, a da to bude naše!

Da se stvara Srbija u kojoj nije sramota biti Srbin, niti se od Srbije zahteva da postane prevarena i trudna devojka nekih evropejskih jebača, koji ne priznaju očinstvo, ne plaćaju alimentaciju, a da mi Srbi, kao njena deca, budemo nekakva evropejska kopilad. Da nam majku ljagaju kao kurvu, a oca da ne znamo, poput Rvata. A kome se ponosna Srbija ne dopada, taj neka iz Srbije ode! Opstala je Srbija i kada je gubila i sahranjivala svoje najbolje sinove, pa opstaće, vala, i bez par metiljavih beskičmenjaka!

Živela Srbija!

Nikola Petrović za Vidodvan

Podelite:

1 komentar

 1. INSTITUCIJE KAO SKROVIŠTE VLASTI!?

  Kod nas sve je institucijalizovano, ministarstva, sekretarijati, agencije, savetodavstvo i još mnogo toga. A kako stvari stoje, u zemlji jedan radi, a više njih, ako sme, pazi. Pažnja je posvećena da neko ne pazi dešavanja, a da ih pogrešno prenese. Pominju se sendvići i flašice vode. Možda se desi da nam je to svetla, ako ne, najsvetlija budućnost. Neće valjda, nakon onolikih uspeha i napredaka svake vrste. Svi će osetiti te blagodete, te i penzioneri. Ovim, zadnjima osmehuje se rast penzija, ukoliko matematika uspe da izračuna. Bojim se da će se načekati, a zašto?

  ♣ Vođa radi, ostali ga nežno paze. Na kraju ga uhvati dremka. Greške ispaštaju drugi.
  ♣ Svakodnevno popijem čašu crnog vina za zdravlje, a ostale popijem za dušu.
  ♣ Kod nas možeš političara da zamisliš bez olovke nego bez čašice.
  ♣ Bolje je da ce predsednik, za vreme zakletve, udari u glavu Jevanđeljem nego što ga drži. Manje bi širio neistinu.
  ♣ Kako je krenuo premijer(ka) sa statistikom o uvećanju penzija, bolje je bilo da se ne zaklinje. Manje bi sekira(o)la penzionere. Njena zakletva je reda radi, važnija je zakletva šefu.
  ♣ Svaki predsednik zna snagu svoje zemlje, njenu budućnost gradi, a ne sanja?
  ♣ Koliko naša država ima institucija, drugo nije joj ni potrebno.
  ♣ Fiskalni savet proglasio je našu elektroprivedu među najvećim zagađivačima u Evropi. Nije ni čudno, zapošljava iznad 30.000 š*ronja.
  ♣ Hrana kod nas je 20% jeftinija nego u EU, plate tri i više puta niže. Iz inata gladujemo.
  ♣ Naši vodeći političari, kako stvari stoje, udaviće se u sopstvenoj demagogiji.
  ♣ Briselski sporazum Beograd – Priština o KiM izgleda da pada u vodu. Kao da je sastavljan na brvnu.
  ♣ Državu su modernizovali? Narod je postao adamist, ide go i bos.
  ♣ Vlasti drže reč, pričaju neistine neprekidno, institucionalno.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here