Његош Твитерски – Толкованија о Србима из Црне Горе

Поделите:

Хоће ли се поправити статус Српства у Црној Гори  кад падне Мило – гласило је питање мојега твитерскога пријатеља. Сити се поразговарасмо о овој теми, па рекох да га преточим и у један мали текст.

Мислим да ће се стање Срба послије евентуалног Ђукановићевог пада само погоршати. Да парафразирам Стјепана Радића “Срби ћукају к’о гуске у магли”…

Мило Ђукановић пада само издајом у његовој партији. Ако се то деси, тај дио ДПС-а  ће ући у коалицију са граЏанима, па ће потоње бити горе од првога. Типују на актуелнога премијера Душка Марковића као “здраво ткиво”, а тај би рушио цркве и затирао све српско. Мило је и спријечио Марковића да руши цркву на Румији. Не заборавимо да је брат актуелног предсједника г-дин Ацо Ђукановић један од највећих донатора Српске Православне Цркве у Црној Гори.

90% шетача на протестима су Срби. Сад нам „ваљају“ причу – као ово су најбројнији протести у ЦГ икада, ал’ то није тачно. Оволико људи је изводио Демократски Фронт сам, без проблема. Протесте води Џемал Перовић, албански шовиниста који се и пео на Румију са шћипетарским барјацима и пар бивших ДПС-оваца – један од њих је извјесни Демир Хоџић…

Не треба заборавити да су “вође” Срба у ЦГ тврдоглаво одбијале сваки договор са Миловом партијом за вријеме предсједника Вујановића. ДПС је био спреман да промијени и споран дио химне и чак државну заставу. Али катастрофични лидери српских партија у Црној Гори су васпостављали буквално нереалне захтјеве.

Морамо знати да су протести у Београду, Подгорици  и Тирани  руковођени из једног центра. Протествује се искључиво суботом.

“Вође” Срба у ЦГ намјерно годинама раде да се сваки отпор и договор обесмисли. Сада опет “Мило лопове”и залећање без икаквог плана и стратегије. Иде се логиком да Мило падне и биће боље. Каква шарена лажа.

Лако је претпоставити шта ће се десити ако Ђукановић оде. Глумиће се демократија пола године, а онда опет незаустављиви притисци на народ да се одрекне својега поријекла, уцјене, напади на Цркву (Вартоломеј је и најавио у завијеној форми да је могуће признање Црногорске и Маћедонске цркве), економски суноврат, нове албанске аутономије типа Малесија, Улцињ…

Срби немају лидере, немају духовно вођство и не уче из грешака. Опет ће пасти на испиту и сами утрти пут својега затирања.

Видовдан

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here