Olga Tomović: Cirkusijada kao nacionalni sport

Podelite:

Izreče jutros Velmoža jednu rečenicu o karnevalu u prestonici, a ja se pridržah da ne potegnem nešto na TV (skupo plaćena potreba za mazohizmom). Ovo on izreče ne shvatajući tako dubokoozbiljan i velikomučen da je ovde karneval svaki dan i to ne samo u prestonom gradu. Ovde je, vođice naš, svaki dan cirkus i na trapezu se prevrćemo da bi preživeli od minimalca, da bi održali neki nivo zdravlja, a da nam ne oderu i ono malo sala što nabismo žderući leba i margarina (sendviče), sa i bez podriguše. Skačemo po trambulinama u nadi da ćemo preskočiti neki baksuz, da ćemo imati da se istegnemo u most i premostimo od prvog do prvog i da će nam ostati da otplatimo dug banci, državi, komšiji, tetki i detetu (krajnji korak, onaj kada se svi ostali izvori iscrpe,pa se razbija kasica prasica).

Najlepše volimo klovnove, ne da gledamo, već da budemo. Tako se namalamo nekim gumenim osmesima i hodamo okolo izigravajući lude, a iznutra plačemo i sahranjujemo dušu sto puta pre nego što te poljubimo u skute, o ti veliki gospodaru izrečene istine…svi smo mo tvoji klovnovi i ne treba nam mnogo, padamo i podižemo se uvek, ljubimo dupeta i šutiraju nas u ista i ponižavaju nas i pljuju nas, a mi srećni, iskeženi i oznojeni od tolike sreće…

Veliki, ma Ogromni vođo, danas ti je dan kao rođendan, ima da te volimo do imbecilnosti naše, a i tvoje. Ima da te obožavamo i da ti kličemo, jer je tvoja reč kao (ne daj) Božja zapovest i dogme su tvoji procenti. Prihvatamo ih bez dokaza i uzimamo za apsolutnu činjenicu. O, ti kralju nad stokom ovom, ti pastiru nad ovcama ovim, danas ćemo te upljuvati od poljubaca i pu, pu, pu, da te ne ureknemo. Dođe mi da ti pu, ali samo jednom, dosta ti je, a meni i previše, srce mi igra od te željice zbog koje se u prve redove neću gurati, neću ni u pozadinu. Ne moram. Meni je i ovde, u mom debelom predgrađu dobro, jer mi se ne jedu sendviči, a ovde imam i WC, pa ne moram da zapišavam beogradske ćoškove i staru kaldrmu Skadarlijsku.

Šta ti je sve ovo trebelo, o cere nad kozama i jarićima, žene te vole, muškarci takođe. Imaš najlepaša odela i pišu ti najbolje govore, imaš i usta prirodno napućena i puna, takva svaka moderna Srpkinja želi i daje grdne pare da liče na tvoja…ali nikada ne pogodi, ne može, tvoja su jedistvena i prava i istina je da su te obeležila, o ikonostasu, kao Zlatoustog u srpskoj mitilogiji propalih političara. Tu si prvi, pretekao si i oca ti i učitalja debelog Šešelja, pretekao si i samog svog idola Miloševića, a i poživeo si dovoljno na vlasti da pretekneš i sve svoje protivnike, pa i narod…ma ko jeb…narod, stado, ološ.

Večers ćeš pokazati sebi, jer drugi već znaju, kojiko ti je veliki, i koliko su tvoji verni čobani u stanju marve da navataju i u obor sateraju.

Sreću ti ne želim, ne želim ti ni dobro, ti sve to već imaš. Želim da te nema, ali to su pusti snovi ove jedne loše.

Narode Srpski, stoko, ne zapišavjte travu prestonog grada, ne pasite žardinjere, ne urlajte ako se ne oglasi i ne trčite da ne padnete, pa da mi, loši, opet budemo krivi za vašu sklonost ka saplitanju i nesvestici.

Opet si razdvojio Srbe, o Ujedinitelju, zbog toga ti ne praštam.

Olga Tomović

VIDOVDAN

Podelite:

4 Komentari

 1. Problem je svih vlasti u Srbiji što neće da shvate da su oni mnogo odgovorniji od opozicije, tj. trebalo bi da shvate svoju veću odgovornost za sve špto se događa u srpskom narodu i u vezi s njim. I stalno su “lopovi” oni prethodni. A ovamo niko u vlasti ne traži da se sudi stvarnim lopovima i da im se oduzme lopovski stečena imovina i da se pošteno vrati ojađenom srpskom narodu.

 2. Naš narod je naivan. U opštini Palilula nema olovaka od 10 dinara da pouniš obrazac, a Predsednica Vlade priča o digitalizaciji. Vučić fura ekonosmki sistem koji je u fazi nepovratnog propadanja. Nardo? Pa sad je to glasacko telo generacija komunjarske dece. Deca komunizma, što Marić reče. Deca elitnih komunjara su liberali, tajkuni, neka nova elita. Deca osiromeasne,a velike većine komunjara, su sada siromani da nema ker za šta da ih ujede. I trebaju vođu. Vučić je aještiji manipulator mnjenjem u našoj novj istoriji. Kakva je Srbija govori činjenica da Pink i Informer stoje za avangrdu patriotizma. Bojati se da nam se loše piše. Eto kad odeš iz centralnih beogradskih opštine, samo u Banja Luku, to ti je, administracije što se tiče, kao da si iz neke Bocvane došao u Norvešku…toliko. I u BLuci je korupcija, legalna, zakonska, ali makar imaju stila….

 3. VLAST JE DA VLADA, NAROD JE ZA PODRŠKU VLASTIMA, DOK VLADA I KRAJ!

  Vlast je narodu potreban da ga zamajava, a narod je potreban vlastima da je izglasava. Narod je u zanosu kada mu se obrati vlast, a vlast ima bar kome da pokaže (ne)uspehe, dok vlada. Kada vlast izgubi piedestal onda sa narodom se raziđu mirno bez ekcesa i bez milionskog auditorijuma, kao mitinga ΛV 19. aprila 2019.

  ♣ Naši političari uvek pričaju istu priču narodu. Da, ali praznu!
  ♣ Vlasti su ukinuli lekarima primanje mito. Sada ga ozakoniše u poklon.
  ♣ Političari sve više liče na pijanca, koji svako jutro priča o štetnosti alkohola, a ni jedno veče ne dočeka trezan.
  ♣ On misli da njegovo vreme tek dolazi. Bojim se da ga ne pregazi!
  ♣ Počelo je zavođenje reda u društvu. Kazanom i kutlačom.
  ♣ Dobio je fakultetsku diplomu po povoljnoj ceni, a ne gratis, niti znanjem!
  ♣ U parlamentu čitaju kao Ekrem, rezonuju kao Šojić i nama vlada tandem Ekrem – Šojić.
  ♣ Blago ježu, bar ga niko ne može jahati.
  ♣ Ne mora ΛV da se plaši okupljanja naroda, sve dok ga on organizuje.
  ♣ Srbija ulazi u EZ tridesetak godina, a za deset puta kraćim rokom je ušla u Evroazijsku uniju.
  ♣ Teško je ostati normalan. Glad zavladavinu je čudo.
  ♣ Između kuhinje Putina i Merkelove, ΛV je odabrao obe.
  ♣ Svi rade. Vlast je “otkrila” mrak, a narod ga obelodanio.
  ♣ Ministri kada pogledaju pravac autoputeva, vide mnogo svojih krivina.
  ♣ Čelnik priča sam sa sobom. Mišljenja naroda su podeljena.
  ♣ Koji bolje prolaze? Oni koji otvore Pandorinu ili oni koji otvaraju glasačke kutije.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here