Олга Томовић: Циркусијада као национални спорт

Поделите:

Изрече јутрос Велможа једну реченицу о карневалу у престоници, а ја се придржах да не потегнем нешто на ТВ (скупо плаћена потреба за мазохизмом). Ово он изрече не схватајући тако дубокоозбиљан и великомучен да је овде карневал сваки дан и то не само у престоном граду. Овде је, вођице наш, сваки дан циркус и на трапезу се преврћемо да би преживели од минималца, да би одржали неки ниво здравља, а да нам не одеру и оно мало сала што набисмо ждерући леба и маргарина (сендвиче), са и без подригуше. Скачемо по трамбулинама у нади да ћемо прескочити неки баксуз, да ћемо имати да се истегнемо у мост и премостимо од првог до првог и да ће нам остати да отплатимо дуг банци, држави, комшији, тетки и детету (крајњи корак, онај када се сви остали извори исцрпе,па се разбија касица прасица).

Најлепше волимо кловнове, не да гледамо, већ да будемо. Тако се намаламо неким гуменим осмесима и ходамо около изигравајући луде, а изнутра плачемо и сахрањујемо душу сто пута пре него што те пољубимо у скуте, о ти велики господару изречене истине…сви смо мо твоји кловнови и не треба нам много, падамо и подижемо се увек, љубимо дупета и шутирају нас у иста и понижавају нас и пљују нас, а ми срећни, искежени и ознојени од толике среће…

Велики, ма Огромни вођо, данас ти је дан као рођендан, има да те волимо до имбецилности наше, а и твоје. Има да те обожавамо и да ти кличемо, јер је твоја реч као (не дај) Божја заповест и догме су твоји проценти. Прихватамо их без доказа и узимамо за апсолутну чињеницу. О, ти краљу над стоком овом, ти пастиру над овцама овим, данас ћемо те упљувати од пољубаца и пу, пу, пу, да те не урекнемо. Дође ми да ти пу, али само једном, доста ти је, а мени и превише, срце ми игра од те жељице због које се у прве редове нећу гурати, нећу ни у позадину. Не морам. Мени је и овде, у мом дебелом предграђу добро, јер ми се не једу сендвичи, а овде имам и WЦ, па не морам да запишавам београдске ћошкове и стару калдрму Скадарлијску.

Шта ти је све ово требело, о цере над козама и јарићима, жене те воле, мушкарци такође. Имаш најлепаша одела и пишу ти најбоље говоре, имаш и уста природно напућена и пуна, таква свака модерна Српкиња жели и даје грдне паре да личе на твоја…али никада не погоди, не може, твоја су једиствена и права и истина је да су те обележила, о иконостасу, као Златоустог у српској митилогији пропалих политичара. Ту си први, претекао си и оца ти и учитаља дебелог Шешеља, претекао си и самог свог идола Милошевића, а и поживео си довољно на власти да претекнеш и све своје противнике, па и народ…ма ко јеб…народ, стадо, олош.

Вечерс ћеш показати себи, јер други већ знају, којико ти је велики, и колико су твоји верни чобани у стању марве да наватају и у обор сатерају.

Срећу ти не желим, не желим ти ни добро, ти све то већ имаш. Желим да те нема, али то су пусти снови ове једне лоше.

Народе Српски, стоко, не запишавјте траву престоног града, не пасите жардињере, не урлајте ако се не огласи и не трчите да не паднете, па да ми, лоши, опет будемо криви за вашу склоност ка саплитању и несвестици.

Опет си раздвојио Србе, о Ујединитељу, због тога ти не праштам.

Олга Томовић

ВИДОВДАН

Поделите:

4 Коментари

 1. Проблем је свих власти у Србији што неће да схвате да су они много одговорнији од опозиције, тј. требало би да схвате своју већу одговорност за све шпто се догађа у српском народу и у вези с њим. И стално су “лопови” они претходни. А овамо нико у власти не тражи да се суди стварним лоповима и да им се одузме лоповски стечена имовина и да се поштено врати ојађеном српском народу.

 2. Наш народ је наиван. У општини Палилула нема оловака од 10 динара да поуниш образац, а Председница Владе прича о дигитализацији. Вучић фура еконосмки систем који је у фази неповратног пропадања. Нардо? Па сад је то гласацко тело генерација комуњарске деце. Деца комунизма, што Марић рече. Деца елитних комунјара су либерали, тајкуни, нека нова елита. Деца осиромеасне,а велике већине комуњара, су сада сиромани да нема кер за шта да их уједе. И требају вођу. Вучић је ајештији манипулатор мњењем у нашој новј историји. Каква је Србија говори чињеница да Пинк и Информер стоје за авангрду патриотизма. Бојати се да нам се лоше пише. Ето кад одеш из централних београдских општине, само у Бања Луку, то ти је, администрације што се тиче, као да си из неке Боцване дошао у Норвешку…толико. И у БЛуци је корупција, легална, законска, али макар имају стила….

 3. ВЛАСТ ЈЕ ДА ВЛАДА, НАРОД ЈЕ ЗА ПОДРШКУ ВЛАСТИМА, ДОК ВЛАДА И КРАЈ!

  Власт је народу потребан да га замајава, а народ је потребан властима да је изгласава. Народ је у заносу када му се обрати власт, а власт има бар коме да покаже (не)успехе, док влада. Када власт изгуби пиедестал онда са народом се разиђу мирно без екцеса и без милионског аудиторијума, као митинга ΛV 19. априла 2019.

  ♣ Наши политичари увек причају исту причу народу. Да, али празну!
  ♣ Власти су укинули лекарима примање мито. Сада га озаконише у поклон.
  ♣ Политичари све више личе на пијанца, који свако јутро прича о штетности алкохола, а ни једно вече не дочека трезан.
  ♣ Он мисли да његово време тек долази. Бојим се да га не прегази!
  ♣ Почело је завођење реда у друштву. Казаном и кутлачом.
  ♣ Добио је факултетску диплому по повољној цени, а не гратис, нити знањем!
  ♣ У парламенту читају као Екрем, резонују као Шојић и нама влада тандем Екрем – Шојић.
  ♣ Благо јежу, бар га нико не може јахати.
  ♣ Не мора ΛV да се плаши окупљања народа, све док га он организује.
  ♣ Србија улази у ЕЗ тридесетак година, а за десет пута краћим роком је ушла у Евроазијску унију.
  ♣ Тешко је остати нормалан. Глад завладавину је чудо.
  ♣ Између кухиње Путина и Меркелове, ΛV је одабрао обе.
  ♣ Сви раде. Власт је “открила” мрак, а народ га обелоданио.
  ♣ Министри када погледају правац аутопутева, виде много својих кривина.
  ♣ Челник прича сам са собом. Мишљења народа су подељена.
  ♣ Који боље пролазе? Они који отворе Пандорину или они који отварају гласачке кутије.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here