Олга Томовић: Упознај противника да би знао коју стратегију да прмениш

Поделите:

Недељно јутро свиће пролећним полетом. Гура ме, гања ме по стану да устанем у рану зору и почнем да стављам мисао на папир, без устезања, оном првом јутарњом памећу, јер ја сам биће зоре, јутра, сунца, ноћ ми је за друге ствари…за планове, страст, љубав, снове, сећања…мозак тоне у зоне које су свести мало доступне.

Јутро креће лепотом јануарске недељне ушушканости и првом кафом уз обавезну дозу витамина и садо мазо девника. Ја преферирам стрејт сеx, али СМ се не може избећи, ако пратиш стање у овој рупи коју назваш својом. Рших да мало прошарам, мада нема никакав избор, али хајде, снага јака, витамини делују, па да гвирнем о чему Жељкови зборе недељом, чиме трују народ. Упознај противника да би знао коју стратегију да прмениш, да ли да нападнеш или да се повучеш.

А онда Сатрапа и Буцка, преврнуше ми се и витамини и кафа. Порно! Цела сцена дневника јутарњег подсећа на увод у хард кор. Опет на сабајл зоре СМ, али онај коме би педесет њанси слабо парирао. Гости вечити аналитичари, а тема протести у Београду. Ма нећу о томе да пишем, ја сам свој став изнела, нећу да се понављам, али… Kрећу ударно – Ђиласовим претњама и вешалима на теразијама, кукају како се власт напада теразијски (а они културни, фини, чисти, радни, немају поооојма) и то у најгорем тренутку, сада када нам преговори о Kосову висе о концу. Kао, плаше владу вешалима, ахахахахаха, мислим се, ти се не плаше ни вешала ни букагија, ни усраних мотки. Kада пригусти давно ће ладити упаљена му… на неком рајском острву. Следи иста прича о заведеној младости и јадној “опозицији”, којој дадоше све, па и форе за нове изборе, а они неће, него оће да вешају!

Децо моја, ваша, српска, угасите ТВ, све је ово већ виђено деведесетих, када је парола – Јул је кул, Жељку обезбедила будућност. Мотке у шаке и не одустајте. Ако сте паметни, манте се и Ђикија и свих диносауруса који распродаше државу и напунише џепове. Пустите их да се ј… међусобно, то је сцена која није и за порнић. Држите се идеје, јер од идеје све креће, али од ваше идеје, не оне коју вам потурају дискретно бивши, а садашњи вам набијају грижу савести, јер Kосово, јер напредак, јер процент!!!

Иступи ми се “оловка” од притиска на “папир”, еееее, да вам је мог искуства и ове памети… А сада одох да се истуширам, да сперем ову љигу са очију и душе. Kад се намиришем чистим срцем, отворићу прозор и написаћу песму…

Олга Томовић

Видовдан

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here