Oliver Vulović: Srbija kao nepouzdani kandidat za učlanjenje u Evropsku uniju

Podelite:

Jak upliv ekstremne ubrzanosti evroatlantske razdražene rusofobne politike je doprineo situaciji da političke grupe u Srbiji koje za sebe misle da su političke partije, osim visoke intezivnosti jalovog delovanja, nisu uspele u svom pokušaju da tokom predizborne kampanje ožive i delić petoktobarske doktrine sa kojom su mislile da će u zbiru makar zagaziti na put političkog preokreta.

Jalove partije i jalovi rezultati

Sa oprečnom političkom koncepcijom u delu nacionalnog izašla je samo DSS (Dveri su svoj nacionalni predznak sveli na kolorit ulaskom u tehničku koaliciju sa DJB) ali zbog jasno  neizraženog otklona od petooktobarskog diskursa DSS je završila usamljena i rezultatom osramoćena.

To će biti usud ove partije i u svim budućim političkim merenjima ukoliko svoju, širokim masama prihvatljivu nacionalnu optiku i sa izuzetnim predsednikom, ne liši “ozbiljne podrške” uticajnih petooktobarskih pozadinaca u svojim redovima koji doprinose da prosečni glasač izrazi svoje lične simpatije za DSS ali zbog “višeg interesa” na biračkom mestu ipak “povuče ručnu” i opredeli se za opcije u kojima su petooktobarci trenutno relikt bez uticaja i tu, gde trenutno jesu u zanemarljivom broju su imenovani za oči dušmana samo u cilju dimne zavese ili pogrešno postavljene strelice u srpskom političkom lavirintu.

Tvrda demarkaciona linija prema dešavanjima iz 2000e godine, zahvaljivanje uz dodelu ispraćajućih plaketa onim članovima DSSa koji u nosu još uvek sa zadovoljstvom imaju miris dima spaljene Skupštine a koji apelima za sveto Kosovo pokušavaju da natalože što više prašine zaborava na sopstveni ogromni udeo u gubljenju ni malo manje svete Crne Gore i  uz snažne udare na neoliberalni poredak koji je uspostavio Vučić je jedini recept da birači i konačno poveruju u predznak “nova” sa kojim se DSS pojavila na ovim izborima.

Zaista novi DSS, one stare Dveri uz asistenciju dolazećih nacionalnih pokreta će biti preko potrebni ovoj državi u slučaju Vučićevog proklizavanja na kosmetskom pitanju jer  retorika sa Zapada postaje opet jača.

Srbija kao nepouzdani kandidat za učlanjenje u Evropsku uniju

Taman smo malo medijski zaboravili na predodređenu nam poziciju “na liniji vatre” kad eto ti ga norveški ambasador Bjornstad koji preteći,  uz put braneći stavove koje je u Beogradu iznosio Brajan Hojt Ji, poručuje – da bi Srbiji “bilo mudrije” da vodi politiku više u skladu sa zemljama EU i tako pokaže spremnost da bude “pouzdan član” Unije.- šaljući tako jasno upozorenje o već spremljenom spektru neprijateljstava ukoliko Srbija odstupi od u Briselu, Londonu i Vašingtonu za nju definisane matrice.

Koordinisano sa norvežaninom, tokom saslušanja u pred Odborom američkog Senata za oružane snage, komandant snaga NATO-a u Evropi, general Skaparoti na pitanje koji je narod najveći problem u regionu je spremno odgovorio – Srbija, kao država, ali uopšteno srpska populacija na Balkanu -. dakle, i u ovom izvlačenju karata za srpski narod su predviđene sitne i nespojene sparušene lucerke i lišće.

Ono što se najbrže pali i najbrže gori.

Marš fašizma postmoderne ima sve jači i zvučniji korak a huk onih koji marširaju sve zlokobniji i krvožedniji.

Savremena anglosaksonska estetizacija Nacizma (Skaparotijevo proglašavanje cele srpske populacije za problem nije ništa drugo do akt gole mržnje u stilu kojem su nekada na isti način označavani i Jevreji u praskozorje Konačnog rešenja)  kroz krivotvorenje i zloupotrebu ideja slobode i demokratije ovog puta umesto Krupa, Hajnriha Hofmana, Forda i Edvarda VIII sada uz sebe ima Volstrit, Siti, briselsku kliku, izvitoperenu evropsku levicu, kraljevsku kuću u Rijadu.

Savremeni fašisti kao ni njegovi prethodnici koji su izazvali Veliki i Drugi svetski rat na ovim prostorima nemaju razloga da menjaju metu niti će je menjati.

To već vidimo na prostoru Bliskog Istoka gde je trenutno na sceni genocid nad hrišćanima i Šiitima a kojeg je Srbija prošireni deo.

Moramo učiniti sve da takav razvoj događaja dočekamo spremni.

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here