Славко ЈОВИЧИЋ: ЉУДСКА ПРАВА СУ САМО ФИКЦИЈА!

Поделите:
У питању је бизарна и понижавајућа стварност која игнорише људску свијест.
Данас је Међународни дан људских права.
Али људска права скоро и не постоје.
Људска права су самопрокламована фикција.

Јер да није тако,

не би баш данас широм планете
небројено невиних људи изгубило своје животе
и то због кршења њиховог основног људског права
– ПРАВА НА ЖИВОТ!
Темпо живота је убитачан. Сви се негдје журе и свакоме се негдје жури. Свако се сналази како зна и како умије. Живот никога не чека. Живот не прави паузе, нити се живот може одложити на чекање.
     Људи живе у свом времену, али нађу времена и да своје вријеме одвоје за некога. Нађу времена за себе, по некад и за другога.
      Заправо, људи само ослушкују и региструју нека дешавања око себе, а најмање знају о себи.
У том сабирању или одузимању чињеница и у прављењу рачунице свако по нешто додаје или одузима. Ко би га знао шта је у питању?
      Мелодија је позната, а и ријечи се саме од некуд и за некога пишу.
Не знам да ли се ради само о чуду или је, ипак, све чудесно.
      Заправо, људи много тога показују, али ништа не доказују. Јер, сваки доказ је тежак, а доказивање је још теже. Додуше,  ради се само о још једном доказу да је живот чудо и да све што мислимо и осјећамо утиче на некога знаног или незнаног, јер “сви смо ми из исте породице – Човјечанства.”
      Друго је питање да ли смо сви у тој породици и ЉУДИ.
     Е то сигурно нисмо!
      Ништа се промијенити неће само од себе, па ни људи.
     Али промјене се дешавају ван нашег утицаја, па биле оне на боље или на горе.
     Све зависи из ког угла ко посматра исте ствари, односно исте догађаје.
     А људска права? Ма ко још о томе да брине и да се са тиме замајава. И како рекох у уводу – људска права су само фикција. Јер, не постоји равнотежа између оних који крше људска права и оних чија се људска права стално крше.
И сасвим на крају.
     Онако како успијеш да се снађеш и каква ти је судбина – тако ћеш и живјети.
 И за сва времена треба запамтити – СУДБИНУ не бирамо ми, ОНА БИРА НАС!
Поделите:

4 Коментари

  1. E, moj Slavkane ti si se nekoc dobro udomio u SNSD, stranku Milorada Dodika, a zarobljen si i bio zatocenik u Alijinoj dzamahiriji kao clan Karadzicevog SDS-a. Mnogo se pro*eravas na svom blogu. Sada nisi u milosti Dodika. I, kao sto rece citalac Slobodan u prethodnom komentaru – i ja se slazem sa tvojim poslednjem komentaru, to jest “…kako se ko snadje, tj. uspe snaci..” Ne govorim ti ovo na pamet, jer te dobro poznajem. Znam kako si pomogao jednom svom “kumu” muslimanu koji te je ispitivao u “SILOSU” u Tarcinu prilikom svog svjedocenja kako su Srbi zatocenici stradali, bili prebijami, muceni, sakaceni a mnogi i ubijani. Zato ti mnogo ne verujem – znam da si se ti u politici dobro snasao, nikada te nije bilo briga za patnje drugih. Da nije tako, ti nikada ne bi napustio Srpsku demokratsku stranku i prikljucio se SNSD-u, stranci Milorada Dodika koga je Medlin Olbrajt dovela na vlast. A to sto pises na svom blogu, sluzi ti samo da peres svoju savest!

  2. Izvinjavam se Slavko, radi se u poslednjem pasusu tvog teksta, a ne komentaru. Ali zelim i da te podsetim da se Milorad Dodik, kada si ti usao u njegovu stranku, iz sve snage zalagao za “najhitnije hapsenje dr Radovana Karadzica i slavnog generala Ratka Mladica”. M. Dodik je govorio da je “u Srebrenici izvrsen genocid”…To Slavkane, mozes naci na youtube, ali ti to “ne znas”? Ne znas da je njegov izvrsilac prljavih poslova bio “Dodikov prvi obavestajac” Predrag Ceranic, koji je kasnije postao americki spijun, koji je kao saradnik predratne SDB imao pseudomin “SLAVUJ”? …Predrag Ceranic je u sarajevskom nedeljniku “Slobodna Bosna”, u svom intervjuu koji je dao Mirhi Dedic, ponudio da o svojoj aktivnosti “svjedoci pred americkim Senatom”. Da li si Slavko kada cuo za taj Ceranicev intervju?

  3. “Zaboravio” si Slavkane da je tvoj novi predsednik stranke, Milorad Dodik, bio zagovornik hapsenja “optuzenih za ratne zlocine” Radovana Karadzica i generala Mladica odmah po imenovanju na prvi premijerski mandat koji mu je dala Biljana Plavsic vise puta govorio kako su “Srbi u Srebrenici ucinili genocid nad muslimanima”, pa jeu vez s tim kod svog “bezbednjaka” Ceranic Predraga insistirao da ucini sve da se Karadzic i Mladic hitno uhapse i otpreme u Hag “da tamo dokazuju svoju nevinost”.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here