Свештеник др Угрин Поповић: Господо, Косово и Метохија су окупирани!

Поделите:

Вести сасвим нелогичне круже овом земљом, као да се собом такмиче, али и испробавају степен народне анестезираности. Шиптари су направили своју војску – и то је ново? Резолуција 1244? Година 1999? И, сама вера да ће то бити тако, и да се на Косову дешава нешто што није окупација, јесте поразни показатељ где су заправо отишле наше вредности.

Јер смо на нивоу мајке једног наркомана, која сину даје новац, свесна где ће исти завршити, али бесомучно и даље верујући да ће овог пута бити другачије, и да ће он овог пута стати иза своје речи. Што нормално овај не чини, а ова ће постати тога у целости свесна, тек на његовом гробу, пар година касније.

Тако и ми! И даље верујемо да Резолуција 1244 нечему служи, и да има неку тежину, иако врло добро знамо да је само вешти компромис, који је купио време 1999-те, али је сада дошао на наплату. Оно што смо тада, Бог зна како, желели да не чујемо, сада ипак морамо да схватимо – Господо, Косово и Метохија, су ОКУПИРАНИ!

Да, класичном војном акцијом из 1999-те тај део наше земље је отет. Окупиран! Разним еуфемизмима је то покушано да другачије буде нама представљено, и уз много ријалити програма, и сличних палијатива, као што су ови протести рецимо, наша свест је држана у негацији очигледности – Косово више није део Србије!

Да, драги моји, то су чињенице, али питање и даље стоји!

Шта ћеш ТИ урадити за СРЦЕ Србије?

Мислите о томе!!!

Свештеник др Угрин Поповћ

Видовдан

Поделите:

3 Коментари

  1. Већ дуже времена на патриотским сајтовима се појављују текстови попут овог у којима се, с једне стране, постављају општепознате чињенице, а с друге, не нуде се никакве идеје о начину решења проблема. Каква је сврха таквих текстова, питам се? Уместо питања “шта си ти спреман да учиниш за срце Србије?” Треба аутор да нам каже шта би он учинио или чини за срце Србије, или да нам да неки конкретан предлог. Овако је све некако испразно и јалово. Мислите о томе, драги оче Угрине!!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here