Sveštenik dr Ugrin Popović: Gospodo, Kosovo i Metohija su okupirani!

Podelite:

Vesti sasvim nelogične kruže ovom zemljom, kao da se sobom takmiče, ali i isprobavaju stepen narodne anesteziranosti. Šiptari su napravili svoju vojsku – i to je novo? Rezolucija 1244? Godina 1999? I, sama vera da će to biti tako, i da se na Kosovu dešava nešto što nije okupacija, jeste porazni pokazatelj gde su zapravo otišle naše vrednosti.

Jer smo na nivou majke jednog narkomana, koja sinu daje novac, svesna gde će isti završiti, ali besomučno i dalje verujući da će ovog puta biti drugačije, i da će on ovog puta stati iza svoje reči. Što normalno ovaj ne čini, a ova će postati toga u celosti svesna, tek na njegovom grobu, par godina kasnije.

Tako i mi! I dalje verujemo da Rezolucija 1244 nečemu služi, i da ima neku težinu, iako vrlo dobro znamo da je samo vešti kompromis, koji je kupio vreme 1999-te, ali je sada došao na naplatu. Ono što smo tada, Bog zna kako, želeli da ne čujemo, sada ipak moramo da shvatimo – Gospodo, Kosovo i Metohija, su OKUPIRANI!

Da, klasičnom vojnom akcijom iz 1999-te taj deo naše zemlje je otet. Okupiran! Raznim eufemizmima je to pokušano da drugačije bude nama predstavljeno, i uz mnogo rijaliti programa, i sličnih palijativa, kao što su ovi protesti recimo, naša svest je držana u negaciji očiglednosti – Kosovo više nije deo Srbije!

Da, dragi moji, to su činjenice, ali pitanje i dalje stoji!

Šta ćeš TI uraditi za SRCE Srbije?

Mislite o tome!!!

Sveštenik dr Ugrin Popovć

Vidovdan

Podelite:

3 Komentari

  1. Već duže vremena na patriotskim sajtovima se pojavljuju tekstovi poput ovog u kojima se, s jedne strane, postavljaju opštepoznate činjenice, a s druge, ne nude se nikakve ideje o načinu rešenja problema. Kakva je svrha takvih tekstova, pitam se? Umesto pitanja “šta si ti spreman da učiniš za srce Srbije?” Treba autor da nam kaže šta bi on učinio ili čini za srce Srbije, ili da nam da neki konkretan predlog. Ovako je sve nekako isprazno i jalovo. Mislite o tome, dragi oče Ugrine!!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here