Томић Спасоје: ЗБОГОМ ВАША СВЕТОСТИ

Поделите:
Патријарх Иринеј наш добри Патријарх се упокојио дан прије Аранђеловдана, Митрополит дан прије Лучиндана. Знамење је то, велике духовнике Бог позива управо на тај начин. Плачи земљо радујте се небеса
У Господу је уснио наш добри Патријарх српски његова светост господин Иринеј. Ваша светости, сигуран сам да Вам је Бог дао рајско насеље, јер сте на сваком кораку показивалу благост, добродушност, очински савјетујући и борећи се за наше Косово и Метохију. Ви сте један од првих људи који је покренуо причу о угрожености Срба у ЦГ, упоређујући сасвим исправно стање нашег народа са оним у НДХ.
Ваша светости, пастиру наш добри, дали сте својим чињењем замах литијама у Црној Гори за одбрану наше СПЦ, која је била на удару безбожника.
Ваша светости, ви сте били достојан наследник и Светог Саве и достојан наследник Патријарха Павла. Патријарха Павла није било лако наслиједити, Божја промисао нам је послала Вас и ви сте брод наше СПЦ повели курсем којим треба да се креће у будућности. Мојој дјеци ћу да причам када одрасту о једном добром Патријарху који је у најтежим временима понио достојно свој терет, без роптања, трудећи се и радећи да све што каже и уради буде на добробит наше СПЦ и српства уопште.
Ваша светости, наше очи плачу за вама данас, наша душа боли што сте нас напустили, иако знамо да сте у царству небеском и да је диптих светих богатији за још једно име. Некако велики људи одлазе заједно, а Ви сте отишли одмах након Митрополита, ваљда Божја воља, ваљда је Бог увидио да сте на земљи све што треба урадили, па сте му на небесима потребнији.
Вјечнаја памјат добри и велики наш Патријарше!
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here