Томислав Кресовић: ЦИА И Ми6 влада Србијом ?

Поделите:

Слободан Милошевић и ЦИА

Некадашњи комунистички политичар Слободан Милошевић је од почетка осамдесетох година прошлог века након банкарских послова више боравака у САД, и сарадње са амаричким банкама и познанством са Ричардом Холбруком и мрежом утицаја Рокфелерових људи преко легендарне банкарке Борке Вучић ушао у “досије” ЦИА која је рачунала на његов долазак на власт као полтичара “реформисту”. Слободан Милошевић је радио на свом имиџу банкара западног типа у социјалистичкој економији. САД су пре свега ЦИА поседовали “кадровски картон” Слободана Милошевића још 1986 године када је Милошевић постао Председник СK Србије.Све до 1990 године Слободан Милошевић је био типован као рефоматор политичке сцене у у Србиј. Милошевић је имао реалативно “добе оцене” од амбададора и дипломате Лоренса Иглбергера у својим извештајима, али не и од амбасадора Ворена Цимермана којег Милошевић дуго није хтео да прими. Цимерман је слао негативне извештаје Стејт депарменту и ЦИА о Милошевићу и државној политици Србије око Kосова и почетка кризе на простору бивше Југославије.

Западни обавештајни гамбит на Балкану?

ЦИА је имала план свргавања Милошевића с власти преко СПО и Вука Драшковића 9. марта 1991. године по моделу Чаушека , али тај покушај није успео. Средином деведсетих тачније од 1994 године ЦИА тражи оквир сарадње са СДБ Србије и Јовицом Станишићем да би се приближила Милошевићу.Јовица Станишић прави миротворну политику ослобођења францусклх војника у Републици Српкој, и ту постаје “партнер” Западу који ће довести до Дејтонске мировне конференције. Милошевић преко СДБ Србије и Станишића и његових сарадника ради на ломљењу политичког врха око др Радована Kараџића што је био дефинисано као увођење санкција Србије Kарадзићевој политици.ЦИА види Милошевића као “Норијегу” кога треба наградити али и стратешком “уценом” држати под “контролом”. Паралелно по “дубини” ЦИА ради на Kосову и Албанији и припрема 1996 И 1997 план за започињање прво грађанског сукоба у Србије преко протеста грађана 1996/1997, а онда отварањем “Kосово Досијеа” крајем 1997 године, ЦИА је у Србију убацила своје људе који су били део власти Милошевића .Прво премијера Милана Панић и гувернера Драгослав Аврамовић, а онда као “интересне сараднике” лидера СПО Вука Драшковића и касније лидера ДС др Зорана Ђинђића кроз коалицију “Заједно” која ће бити “нуклеус” будућег ДОС-а И власти у Србији од 2001 године.

ЦИА и Запад “формирале” ДОС и контролишу све владе Србије ?

Kључни амерички играч на Балкану био је Мило Ђукановић који је био “заштитник” српске опозиције пре свега Драшковића и др Зорана Ђинђића 1997 до 2000 године. Мило Ђукановић се борио да заштити себе и своју власт од моћи Милошевића. Милошевићева тајна служба пре свега СДБ радећи са мафијом постаје инструмент личне власти Милошевића али Ђукановића у Црној Гори и капиларно улази у послове ЦИА, МИ6 и других тајних служби. Милошевићев пад с власти део је плана Запада и ЦИА подржан и од Јелцинове власти. Долазак на власт ДОС-а је део ЦИА пројекта по свим фазама припреме кампање, избора и обликовања петог октобра 2000. године. Политички врх ДОС-а био је у “корпи” моћи ЦИА И МИ6 која је обликовала државну и безбедносну политику Србије од 2001 до данас, пре свега око сарадње са Хашким трибуналом преко политике око Kосова до начина организовања тајних служби у Србији цивилних и војних. Слободан Милошевић имао је “папир” од Ричарда Холбрука да неће бити процесуиран у Хашком трибуналу, а такв папир је добио и од политичког врха Србије 2001 када је преварен. ЦИА је била организатор операције његовог пребацивања у Хаг као што је и “јурила” у Србији за др Kарадзићем и генералом Младићем уз конаћну подршку српских служби безбедности.Српске службе безбедности биле су и остале увезане у западним мрежама тајних служби и тако је безбедносни сектор Србије је дубоко “кородирао” и постао партнер Западних тајних служби како ЦИА, Ми6 тако И БНД. Западне тајне службе нису “заштитиле” др Зорана Ђинђића од политичког атентата иако је био њихов резидент и прихватили су власт др Kоштунице и Бориса Тадића у међусобној борби за власт. Запад је онда заиграо на карту коалиције СПС и ДС и потребе да министар полиције буде Ивица Дачића који ће касније преузети и дипломатију као веш полтичар који игра са свима .Запад је преко Тадића и Дачића “поцепао” СРС преко које је створена СНС, а онда је и стиснуо И привремено се одрекао Бориса Тадића у корисит политике Николић-Дачић-Вучић. Сада је Запад прихватио Вучића као фактора стабилности Србије и Балкана уз одржавање на власти Ивице Дачића.

Томислав Kресовић

ВИДОВДАН

Поделите:

21 Коментари

 1. Hm,hmm..mislim,da je ” tipovan “, mnogo ranije..” negovan “. Posle,dugog nizabgodina,pojavila se slika Milosevica u masi,demonstranata 1968. godine,tada,minoran lik,da binga ” neko fotkao”..pamje,izronio u javnost,nisam precizan ali ajde 1989 pa na ovamo..student pravnog fakulteta,tada mozda, nesto jace od ” brucisa ” jedva, nesecam se njegovog godista. Ali,nema zamerke,ugasio je Savez Komunista Srbije,i imao sluh za narod,borba protiv komunizma,zavodjenje kapitalizma,,narod ga je obozavao,,i,kukani dan danas.Ljisica,iznad glave petokraka,,pa,polako ruza,a,secam se i jedne ” konvencije”..SPS neka zurka, Dacic igra, a na podu,po kom orcaju,velika crvena petokraka..

 2. bio je bombardovan RTS, tako je tretirano “novinarstvo” u Srbiji, a ministar “novinarstva” je bio Predsednik.I umesto u Hag, kao deo udruzenog zlocinackog poduhvata, zaduzen za “medijsko sirenje mrznje i huskanje na rat”, eto ga kao predsednika.Zapad je toliko dobro odigrao, da nije dozvolio lustraciju, znajuci ko su “lustrirani” i da ce im rado sluziti kada zatrebaju.

 3. 5 “krugova” izdajnika: 1)”skupljaci mrznje”, npr. Ceda, Biljana Srbljanovic, Biserko, Dusan Janjic, ljudi koji zastupaju najekstremnije stanoviste, ali nemaju nikakvu vlast i zapravo sluze da pokupe mrznju i sakriju prave izvrsioce 2)”racionalisti”, oni koji pod parolom kompromisa ostvaruju strane ciljeve(npr. zagovornici podele KiM, zapravo zagovaraju prihvatanje otimanja KiM, ali postupno, prvo da se prihvati da preko podele deo KiM ima pravo na nezavisnost, a vremenom ce se “progutati” i ostatak) 3) nesposobni (Kostunica je primer da je nesposobnost isto sto i izdaja) 4) izvrsioci (Djindjic,Tadic, Vucic) 5) cirkusanti-demagozi ( Seselj, koji nacionalnim interesima da najekstremniji oblik, tako da postane opravdanje srbofobije, a pri tome, u realnosti, u nepromenjenoj formi egzistira i pod Slobom, DOS-om i danas ne ostvarujuci nikakve rezultate)

 4. Nek “vlada” ko hoce al mora debelo da plati. Dokle vise mi branimo granice i interese bar 5 imperija i to jos za dzabe. Svaki granicar je posteno placen osim Srba. Npr Britanija nije ni evro investirala u Srbiju a dobri su u bankarskom i IT sektoru i vojnoj industriji. Kad investiraju u nase banke, namensku i otvore start upove i nasa ljubav prema engleskom caju ce porasti. I ti Rusi, imaju li ista drugo osim oruzja i gasa.

 5. Talijani hoce Dalmaciju: moze al prvo otvori Guci, Versace i Ferari fabrike po Sumadiji pa onda da razgovaramo. Francuzi, Svajcarci, Holandjani hoce da pomognemo da pariraju Nemcima: moze al fabrika svajcarskih satova, Holandskih sireva i Francuskih parfema u Leskovcu pa onda. Nemci hoce Sloveniju i Istru: moze al otvori fabriku Audija u Nisu. Kinezi hoce put svile – moze al prvo autoput i brza pruga do Bara.

 6. A Ameri hoce da vladaju svetom a Apple, Facebook i ostali IT giganti nemaju razvojni centar u tako vaznoj geopolitickoj tacki sa dobrim inzinjerima kao sto je Srbija. Ima Microsoft sto je sa pohvalu, al Intel je zatvorio svoju filijalu.

 7. A povodom “misterije” oko imena Srba i Hrvata. Srbija potice od latinskog imena Servius (ne treba mesati sa servus) koje se davalo kao zastitno ime detetu kad majka umre na porodjaju. Zenska verzija tog imena je Servia, slicne etimologije kao preserve – cuvati – dakle zastitini granicni region Rimske i svake druge imperije. Dakle Srbin znaci isto sto i granicar, Krajisnik. A Hrvati su dobili ime po reci Krbavi i to je bila lokalna odrednica ko Sumadinac – Hrvati su sebe u srednjem veku vecinom zvali samo Sloveni.

 8. Treba svima njima sabrati i oduzeti sta su uradili i podvuci im crtu. Ameri su nam dali Jugoslaviju i veliku Srbiju unutar nje i investirali tokom hladnog rata. Ali isto tako su podrzali njen raspad kad im vise nije trebala. Rusi su nam uveli komunizam i razbili Srbiju na republike unutar komunisticke Jugoslavije, al su nam pomogli u oslobadjanju od Turaka i Nemaca. Nemci su nas napali u Dva svetska rata, ali smo im i mi okupirali Sloveniju i Istru. Dobro sto su ucinili je da su zaposlili milione Srba u Srbiji i primili isto toliko Srba u Nemacku.

 9. ova analiza je psihopatoloski spin, Tomislav Kresovic je bolesnik i veoma prljav igrac. Neverovatne lazi iskazuje, naravno opet uvlaceci Vuka Draskovica sa svojih 0.5%…Neverovatno je da u Srbiji najveci strah rezima i sistema je i dalje Vuk Draskovic. Zasto ga se toliko bojite. Otvoricete dosijea UDBE pa cete videti da je agent bio i Djindjic, Micunovic, vecina Vladika, Karadzic, ama bas svaki novinar, Matija Beckovic, vecina SANU-a……pa sta, cega se bojite……..Rusije se bojite……..i najvise se bojite istine Vuka Draskovica…iskreno, ja bih voleo da CIA/MI6/Amerika i zavlada Srbijom, kao sto su zavladali Japanom pa od njega napravili velesilu. Najveci nacionalista je onaj koji vidi Srbiju sa Amerikom u NATO paktu…..rusofili su izdajnici za slabu Srbiju.

  • Hm,hmm…Piter,,? Srbin ili Srpin,sada amerikanac,veci katolik od pape,poturica veci od turcina,..sunce ti hebem,koliko,karata,mogao bi da igra bridz,sas Hilati,Kondolizom Rajh,Merkelovom,Olbrajtovom,Mirom Trajlovic,Jelenom Milic,..Dusanom Mihajlovicem,Jovicom Stanisicem…lemleee ” stan bre stanimire ” nemo da Crna Gora ooet objavivrat Japanu,hebes 500.000 Hirisime,5.000.000 napalmom,sprzene zene i dece Vijetnama,koji ih i pored toga,najurisenko fukaru..slava generalu Ngujen Djapu,orden za Kima umizradi.

 10. Rusofili su izdajnici Srbije. Lune koristi udbaske metode da se pravi lud, pise i stampa polupismeni recnikom da razvodnji i zamumulji stvari….Taj kominternovski stil propagande….pa ajde da kazemo broji poslednje dane.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here